Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Избирате хостинг? Тези 10 предимства ще Ви помогнат!

Хостингът - основата на Вашия сайт. Повтаряме го толкова често, че вече започва да звучи като клише. Но пък клишетата са си самата истина. Когато стартираме с изграждането на своя сайт, винаги преминаваме през едно обстойно проучване:

 • Как да се казва? Какво име (домейн) да му избера?
 • С каква платформа да го изградя? Защо?
 • Каква хостинг услуга е подходяща за сайта ми?
 • Каква е разликата в услугите на различните хостинг компании и как да избера доверен партньор?

По-често сме по-заети с това как ще изглежда сайтът ни и с какво ще го изградим, отколкото каква основа ще положим за него - т.е. каква хостинг услуга ще изберем. Разбираме по-лесно това, което можем да видим, да пипнем или да си представим.

А хостингът? Как бихте могли да си го представите и как разбирате кое го прави качествен, подходящ и надежден? Време е да споделим прекия път към това знание.

Но на първо място...

Защо от хостинг до хостинг има разлика?

На пръв поглед хостингът си е просто хостинг - място, в което да се помещава сайтът ни. Но нека помислим аналогично с пример от реалния живот: ако сайтът е Вашият апартамент, то хостингът е нейната жилищна кооперация, а хостинг компанията - кварталът. Дали когато си избирате апартамент, кварталът би могъл да бъде „какъвто-и-да-е“?

Всички знаем, че според нуждите и плановете ни, е важно внимателно да преценим къде ще живеем, отговаряйки си на следните въпроси:

 • Кварталът уреден и благоустроен ли е?
 • Сигурен ли е? Безопасен ли е за мен, близките ми и всичко, което притежавам?
 • Каква е културата на квартала и ако имам нужда от помощ, как ще се отнесат към мен другите?
 • Каква е цената на имотите там и защо всъщност е такава?

Така както от квартал до квартал има разлика и трябва много умно да преценяваме къде инвестираме, така и от хостинг до хостинг има разлика. Хостинг услугата не е просто място за съхранение на Вашия сайт (тип гараж). Тя е съвкупност от:

 • Хардуер - физическият сървър и неговите параметри;
 • Софтуер - операционни системи, контролни панели, инструменти, технологии и т.н.;
 • Клиентско обслужване и поддръжка - човешки фактор, който прави услугата жива и още по-качествена.

Затова нека заедно разгледаме какво прави една хостинг услуга качествена и надеждна.

Какво Ви очаква?

#1 Високо ниво на клиентско обслужване

Може би си мислите, че клиентското обслужване се изчерпва с поддръжката. Клиентското обслужване обаче е нагласа и начин на комуникация. От първия контакт с екипа на компанията е необходимо да се чувствате:

 • Спокойни, че някой е насреща, за да Ви съдейства;
 • Сигурни, че този някой има нужните знания и умения, за да го направи;
 • Удовлетворени, че нуждите Ви са посрещнати с разбиране, грижа и подкрепа.

Често обичаме да казваме, че:

Ние не продаваме услуга. Ние продаваме обслужване.

Откъс от предаването SuperTalks епизод 013

Затова независимо дали става въпрос за хостинг, или не - казвайте „Да!“ само на партньори, които разбират от „занаята си“ и Ви вдъхват доверие.

#2 Денонощна поддръжка

Да си вземеш хостинг е най-лесното - избираш, плащаш и готово. А какво става, когато се появи нещо неочаквано, непознато или просто казус извън нашите компетентции? Тогава се обръщаме към специалистите от Техническа поддръжка (дори в 3 през нощта) и знаем, че те ще ни помогнат на 100%.

Нека си признаем - трудно е да притежаваме цялото „тех“ знание, за да имаме отговор на всеки въпрос. Когато не можем да се справим с всичко сами, е супер да знаем, че някой ни пази гърба.

#3 Защита и сигурност

Защитата и сигурността на сайтовете би трябвало да е приоритет №1 не само за хостинг компаниите, но и за собствениците на сайтове. Без сигурност, доверието не би било възможно.

А как СуперЕкипът подсигурява клиентските сайтове?

 • Включена защита против хакерски атаки за цялата хостинг услуга - всеки ден професионалната система SH Protect, създадена от СуперХостинг.БГ, сканира клиентските сайтове за зловреден код, подобрява параметрите и правилата за защита и така предотвратява бъдещи опити за хакване. А споменахме ли, че защитата е напълно безплатна за всеки план на споделен хостинг и Managed VPS?
 • DDoS защита на цялата инфраструктура - ежеминутно филтрира и оценява качеството на трафика към хостинг услугата. По този начин предотвратяваме над 95% от злонамерените опити за блокиране на услугите и достъпа до уебсайтовете чрез изкуствен трафик. DDoS защитата е активна за всички услуги на СуперХостинг.БГ.
 • Имейл защита против Bad Forwarders за всички клиенти - злонамерените имейл пренасочвания нямат шанс пред системата за сигурност, която анализира всяко имейл пренасочване и блокира всички съмнителни такива.
 • Премиум защита от SPAM и вируси - всички планове на споделен хостинг и Managed VPS имат включена SPAM защита. Но допълнителната премиум услуга върши чудеса - автоматично филтрира и блокира всяко SPAM съобщение, за да забравите какво изобщо означава това.
 • Поддръжка на TLS 1.3 протокол на ниво сървъри - с новата версия на протокола, сървърите ни поддържат още по-високо ниво на сигурност. Възползвайте се от него, като добавите подходящ TLS сертификат на сайта си.
 • Широк избор от SSL (TLS) сертификати - важен елемент от сигурността на всеки сайт. А на superhosting.bg ще намерите богат избор от сертификати за нуждите на Вашия проект. Свържете се с нас за съдействие и защитете чувствителните данни на Вашите посетители.
 • Допълнителни защити на Вашия клиентски профил и контролен панел - изкуствен интелект, който засича всеки опит за неоторизиран достъп и Ви уведомява за него.
 • Безплатни WordPress инструменти в хостинг акаунта - точно така! Чрез WordPress Manager в cPanel можете да активирате всички допълнителни защити на Вашия WordPress сайт, с които да повишите сигурността му на следващо ниво.
 • Богата библиотека с ценни съвети за сигурност - СуперБлогът и помощната ни страница споделят една съкровищница ✨ с информация за повече защита на ниво уебсайт, както и на ниво потребителско сърфиране.

#4 Бързина и скорост на зареждане

Наскоро споделихме статия за начините на ускоряване на уебсайт. В нея засегнахме много сериозно важността на хостинга - той е основата, която притежава параметрите и технологиите, които биха могли да дадат на сайта Ви допълнителна преднина още на ниво сървър.

Как това е възможно? Чрез:

 • All SSD за цялата хостинг инфраструктура;
 • Кеширащи технологии - Memcached, Redis, SuperCache, OPCache;
 • Поддръжка на най-новите PHP версии;
 • Непрекъснато обновяване на софтуер и хардуер, за да сме в крак с технологичното развитие.

#5 Подходящи параметри и характеристики

Когато си купувате нов телефон, освен визията, цената, популярността и репутацията му, Вие обръщате внимание и на характеристиките му. Те са важен аспект от продукта, който Ви дава ориентир доколко той ще отговаря на Вашите потребителски нужди.

Същото е и с хостинга.

Според целите и плановете Ви, Вие ще създадете сайт, който ще се нуждае от определени характеристики на хостинг услугата. Благодарение на тях всички процеси ще се задвижват леко и успешно, за да бъде сайтът Ви винаги „онлайн“. Такива характеристики са:

 • Дисково пространство;
 • Процесорно време;
 • Оперативна памет (RAM);
 • Трафик;
 • Брой файлове и директории (Inodes);
 • Брой пощенски кутии, поддомейни, паркирани домейни и т.н.

Списъкът е дълъг и технически. Но ако планирате да си вземете споделен хостинг и се чувствате изгубени и объркани, четейки тези характеристики, за Ваше улеснение категоризирахме плановете по критерия „вид и големина на сайта“. Така всеки план дава информация за какъв тип сайт е подходящ: личен сайт или блог, фирмен сайт, онлайн магазин.

#6 Непрекъсваемост на услугата

99.9% непрекъсваемост звучи супер, нали? Разбира се, тези 0.1% са отредени за профилактики и рестарт на сървърите. По този начин се забавя тяхната амортизация и те могат да ни служат още по-добре за дълго.

Какво означава 99.9% непрекъсваемост? Благодарение на качествената хостинг платформа времето за профилактика е сведено до минимум и Вашите клиенти ще достъпват сайта Ви спокойно през цялото време.

#7 Включени резервни копия

Поддръжка на сайт без backup?! Опитът показва, че точно по закона на Мърфи и в най-неочаквания момент, нещо може да се оплеска - обратимо или необратимо. Прекият път до „обратимото“ Ви е възстановяване на архив. По този начин връщате състоянието на сайта си, в което е бил в определен минал период.

За Ваше улеснение, всички планове на споделен хостинг и управляем виртуален сървър (Managed VPS) разполагат с гарантирани резервни копия (backups), които Ви предоставят повече сигурност и смелост, когато експериментирате.

Прочетете повече: Винаги имайте Backup план

#8 Опция за създаване на професионални пощи

Има ли нещо по-представително от професионалната комуникация? В случая професионалните пощи са Вашите бизнес имейли - те съдържат името на Вашия сайт (например info@mybusiness.bg). А в СуперХостинг.БГ можете не само да си ги създадете, но и да се възползвате от неограничен брой професионални пощи.

#9 Възможност за развитие на Вашия проект

Когато стартирате, нуждите на Вашия сайт ще се покриват от услуги като споделен хостинг, Shopiko или Сайт билдър. Колкото повече се развива Вашият сайт и Вашето онлайн присъствие като цяло, толкова повече ще се нуждаете план или услуга с повече възможности.

За да се развивате спокойно, е важно Вашият хостинг партньор да разполага с:

 • По-разширени планове на настоящата услуга;
 • По-подходящи алтернативи за нуждите Ви.

Кой определя коя от двете опции е по-добра? СуперЕкипът ще анализира подробно представянето на Вашия сайт и ще Ви насочи към най-подходящо решение. Така получавате експертна оценка, насоки и съдействие за промяната.

#10 Море 🌊 от помощна информация

Живеем във времена, в които информацията е най-ценният ресурс. Неслучайно „Съдържанието е цар!“ Но не просто съдържанието, а качественото и полезно съдържание. С удоволствие искаме да споделим, че в СуперБлога и на помощната ни страница, Ви очакват хиляди материали за всичко, свързано със сайтовете и дигиталното присъствие.

Години наред събираме и структурираме най-ценната, полезна и богата информация. Защо? За да Ви подкрепим на всяко едно ниво. Независимо дали тепърва стартирате, имате, или нямате познания от технологии, разработвате и поддържате клиентски сайтове, или сами се справяте със своя собствен сайт - ще намерите подходящи ресурси с отговори на Вашите въпроси.


Изборът на хостинг е важна и отговорна стъпка. Тя полага основата на Вашето дигитално присъствие. Затова винаги правете информиран избор за това, което избирате, и ползите, които ще получите.

Предстои Ви да си направите сайт? Поздравяваме Ви! Това е най-добрият начин да ускорите развитието на своя проект или съществуващ бизнес. Говорейки за хостинг… възползвайте се от лятното ни предложение за 2020: Хостинг със СуперПодаръци. Спестете до 240 лв. от нов хостинг план, а ние ще Ви зарадваме с подаръци като Премиум защита от SPAM и вируси (за една година и един домейн), флашка, тениска или чаша по избор, SuperCache ускорител за по-бърз сайт и безплатен RapidSSL сертификат.

Абонирайте се за СуперБлога и научавайте първи полезни съвети за развитието на Вашия бизнес!

АБОНИРАНЕ

 

Маркетинг Специалист

Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.

5 2 гласове
.
500px270px
SuperHosting.BG
Абониране
Уведоми ме при
guest
2 Коментара
Коментари към текста
Виж всички коментари

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other