DDoS атаките – една година по-късно

Един от водещите аспекти, по които работим всеки ден, е сигурността на предлаганите от нас услуги.

Днес DDoS защитата, активирана на всички СуперУслуги, става на една година!

Приложена и за двата интернет доставчика, осигуряващи свързаността на услугите, към днешна дата тя продължава успешно да защитава сайтовете на всички наши клиенти, без допълнителна инвестиция от тяхна страна.

Точно преди една година, малко преди системата за защита от DDoS да бъде интегрирана, имахме значителен брой казуси, породени от увеличаващия се брой DDoS атаки към наше оборудване. DDoS атаките (Distributed Denial of Service) са глобален проблем. Те претоварват уеб услугите с трафик, който не е нормален и на практика могат да засегнат не просто уебсайтове, а цели системи и инфраструктури. DDoS атаките се увеличават в световен мащаб не само като брой, но и като честота и мащаби. За сравнение броят на DDoS атаките в края на 2015г. се е увеличил с 85% спрямо края на 2014г.
Вероятно някои от вас, нашите клиенти, са усетили прекъсване в услугата в следствие на злонамерени DDoS атаки, чиято честота и интензитет достигнаха своите пикове при нас в периода април – май 2015г. Качеството на услугите е приоритет, с който не правим компромис и тези прекъсвания бяха неприемливи. Затова потърсихме дългосрочно и стабилно решение.

С интеграцията на DDoS защитата решихме успешно всички тези казуси и вече една година не се е налагало клиентите да се свързват с нас поради същата причина.

Как изглежда тази една година в цифри?

  • 365 дни
  • над 90 000 защитени клиентски уебсайта
  • над 2900 предотвратени DDoS атаки за една година
  • средно 8 предотвратени атаки на ден

… и към днешна дата продължаваме успешно да защитаваме всички ваши уеб проекти!

Системата за защита от DDoS засича 95% от познатите типове DDoS атаки и непрекъснато се актуализира спрямо новорегистрираните атаки.

В световен мащаб броят на компаниите, които са успели да се преборят ефективно с този проблем и предлагат подобна услуга, е малък, а инвестицията от страна на клиентите обикновено е няколко пъти по-голяма от цената на хостинг услугата. Нашите клиенти използват DDoS защитата на всички услуги, без допълнително заплащане.

Сигурността означава доверие. Интегрирането на ефективна DDoS защита е само първата стъпка от всички нейни аспекти, които реализирахме и които продължаваме да подобряваме за вас, нашите СУПЕР клиенти!

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
5 2 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!