DDoS атаките – една година по-късно

Един от водещите аспекти, по които работим всеки ден, е сигурността на предлаганите от нас услуги.

Днес DDoS защитата, активирана на всички СуперУслуги, става на една година!

Приложена и за двата интернет доставчика, осигуряващи свързаността на услугите, към днешна дата тя продължава успешно да защитава сайтовете на всички наши клиенти, без допълнителна инвестиция от тяхна страна.

Точно преди една година, малко преди системата за защита от DDoS да бъде интегрирана, имахме значителен брой казуси, породени от увеличаващия се брой DDoS атаки към наше оборудване. DDoS атаките (Distributed Denial of Service) са глобален проблем. Те претоварват уеб услугите с трафик, който не е нормален и на практика могат да засегнат не просто уебсайтове, а цели системи и инфраструктури. DDoS атаките се увеличават в световен мащаб не само като брой, но и като честота и мащаби. За сравнение броят на DDoS атаките в края на 2015г. се е увеличил с 85% спрямо края на 2014г.
Вероятно някои от вас, нашите клиенти, са усетили прекъсване в услугата в следствие на злонамерени DDoS атаки, чиято честота и интензитет достигнаха своите пикове при нас в периода април – май 2015г. Качеството на услугите е приоритет, с който не правим компромис и тези прекъсвания бяха неприемливи. Затова потърсихме дългосрочно и стабилно решение.

С интеграцията на DDoS защитата решихме успешно всички тези казуси и вече една година не се е налагало клиентите да се свързват с нас поради същата причина.

Как изглежда тази една година в цифри?

  • 365 дни
  • над 90 000 защитени клиентски уебсайта
  • над 2900 предотвратени DDoS атаки за една година
  • средно 8 предотвратени атаки на ден

… и към днешна дата продължаваме успешно да защитаваме всички ваши уеб проекти!

Системата за защита от DDoS засича 95% от познатите типове DDoS атаки и непрекъснато се актуализира спрямо новорегистрираните атаки.

В световен мащаб броят на компаниите, които са успели да се преборят ефективно с този проблем и предлагат подобна услуга, е малък, а инвестицията от страна на клиентите обикновено е няколко пъти по-голяма от цената на хостинг услугата. Нашите клиенти използват DDoS защитата на всички услуги, без допълнително заплащане.

Сигурността означава доверие. Интегрирането на ефективна DDoS защита е само първата стъпка от всички нейни аспекти, които реализирахме и които продължаваме да подобряваме за вас, нашите СУПЕР клиенти!

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
5 2 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!
Интернет: 3-те най-популярни мита

Интернет: 3-те най-популярни мита за глобалната мрежа [Аудио]

1
Какво е интернет и какво уеб? Дали интернет е собственост на някого? И дали интернет е еднакъв за всички хора? Вижте трите най-популярни мита за интернет!

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!