Медицината има място онлайн: покажете призванието си на света

Без много неща можем в този живот. Но не и без медицината. Под медицина визираме всички:

  • лекари специалисти в различни области;
  • медицински процедури;
  • медицински продукти, козметика и лекарства;
  • болници, клиники и други лечебни заведения;
  • съвети, свързани със здравната грижа и намирането на подходящо лечение/специалист.

Не ни се мисли какво щяхме да правим без всичко това. Рано или късно на всеки му се налага да потърси даден специалист, продукт или лечение. А кое е мястото, където винаги първосигнално започваме да издирваме?

Точно така – в интернет.

И вместо да си поставяме диагнози сами и да намираме отговори във форуми и ненадеждни източници, много по-добре би било да се свържем с професионалистите директно.

Затова както ние не можем без медицината, така се оказва че сайтът е необходимост за всички, изброени по-горе.

Защо са важни сайтовете за медицинските услуги?

След някои бързи справки в системата ни, забелязахме, че немалка част от клиентските сайтове са точно на теми, свързани с медицината.

Много от тях не са със сложна структура с много страници, а са от типа one page сайт. Но всички съдържат важна, обобщена и лесна за разбиране информация от посетителите на дадения сайт.

Наличието на сайт за различните специалисти например, вдъхва усещането за повече надеждност и откритост от страна на лекаря. Той създава добро реноме, особено ако сайтът съдържа информация за резултатите след намесата на посочения специалист. Такива могат да са например:

  • Снимки преди/след при пластична хирургия, ортодонти или медицински продукти;
  • Доволни пациенти и решени случаи;
  • Бебета и доволни майки при клиники за репродуктивна медицина и лекари, занимаващи се с това;
  • Интервюта със специалисти, използващи даден продукт, препоръчващи лекарство или даващи съветите в сайт за здравна грижа.

Всичко това не само е от полза за медиците, а и помага изключително много на онлайн потребителите. А все пак целта на медицината е да се грижи за хората и тяхното здраве. И да бъде лесно достъпна за всички!

Какви могат да бъдат сайтовете, свързани с медицински услуги?

След още малко справка и идеи, които дойдоха директно от нашите клиенти, можем да различим няколко основни типа сайтове в тази област. Разбира се, това не означава, че те са единствените. Ние Ви даваме насоки за основните възможности, а Вие имате свободата да изградите сайта, който искате.

Лични сайтове на специалисти

Тук домейнът най-често е името на лекаря (напр. drkolev.eu). Личният сайт вдъхва доверие у пациента и скъсява дистанцията пациент – лекар. Там освен като специалист, може да покажете своята идентичност и като личност.

Сайтове на лечебни заведения

Всяка болница има сайт, независимо дали е частна, или държавна. Това помага на пациента да избере точно нея. Ако намира лесно графиците на лекарите, ако вижда снимки от приятна обстановка и открива бърз начин да се свърже с Вас, това със сигурност натежава при решението. Ето, подсказахме Ви и какво е важно при изграждането на един такъв сайт. Добрият сайт вдъхва повече надеждност, а това е от голямо значение, когато става въпрос за здравето.

Сайтове за здравни новини, интервюта, съвети/блогове

Този тип сайтове се посещават не само когато човек има пряка нужда от здравна намеса. Те помагат за информираността, популяризацията на различни лечения, специалисти, добри примери, практики и т.н. Полезни са както за хората, така и за медицинската общност. Те често са от типа новинарски сайтове или блогове и за тях е важно публикациите да са подредени (напр. по теми) и лесно откриваеми.

Сайтове за лекарства, медицински продукти/козметика

Те популяризират, продават или информират за продукти (добавки, козметика, лекарства), които подобряват здравето на човек и му помагат да реши свой проблем. На сайта изтъкнете ползите от продукта, как се приема, защо могат да Ви се доверят и как ще повлияе това на проблема им.

В свободния пазар вече има много фалшиви и вредни за здравето продукти. Докажете на посетителите на Вашия сайт, че им предлагате нещо легитимирано от необходимите органи, с полезно въздействие. Добре е да публикувате реални успешни резултати, мнения на специалисти и подробна информация за приложението на продукта. Не е необходимо сайтът да бъде онлайн магазин. Може Вашият продукт да се предлага в аптеките и просто сайтът да бъде информационен за самото лекарство/козметика/добавка.

Сайтове на определен тип процедура/лечение

Ако сте специалист или център, който се занимава само с определен тип лечение или процедура, то е добре да запознаете пациентите подробно. Какво включва това: терапии, лечения, изследвания, тестове, алтернативни методи и още. Ако имате някъде подробно описана информация и ползите, това ще Ви помогне и при представянето пред Вашите потенциални пациенти. Помислете колко по-лесно би било, ако има сайт, който да разгледат на спокойствие и да прочетат, вместо лично да презентирате всеки път.

Каква е аудиторията на сайтовете?

Всеобхватна. Буквално всеки един човек е потенциален посетител на всички посочени в предишната точка видове сайтове. Рано или късно всеки има нужда да се погрижи за здравето си или за това на свой близък. Имайте това предвид, когато изграждате сайта си. Той не е за специализирана аудитория, а до него може да достигне всеки един Ваш потенциален пациент или читател на публикациите Ви.

Сайтът е Вашето лице онлайн и “чакалнята”, в която посрещате пациентите си. Вдъхнете им усещане за грижа, доверие и сигурност.

Кой е най-лесният начин да си направите сайт?

Знаем, че неизбежно ще се изправите пред този въпрос. Затова сме Ви подготвили и лесен отговор.

Сайт билдър.

Това е онлайн базирана платформа (SaaS), с която може да изградите лесно сайта си сами. Вече Ваши колеги, за които ще Ви разкажем по-подробно в следващите статии, направиха чудесни сайтове със Сайт билдър.

Той е подходящ именно за бизнеси/професии/идеи, които се фокусират в това да развиват дейността си, а не да влагат много време и ресурс в направата на сайт.

Сайт билдър Ви дава възможност да направите сайта си бързо и лесно, с няколко клика. Разбира се, стига да имате необходимо съдържание и идея какво искате да кажете и покажете на своите бъдещи посетители.

Ако имате нужда от помощ, нашите Сайт билдър специалисти са на линия по чат, имейл и телефон, за да Ви консултират напълно безплатно.

А най-хубавото е, че може да тествайте Сайт билдър безплатно за 7 дни. Време, през което да се запознаете отблизо с услугата, да изградите своя сайт и да проверите дали отговаря на Вашите нужди.

ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО

И още…

Това е само началото на поредицата от статии, които подготвяме за Вашето успешно онлайн присъствие и “медицински” сайт. В следващите теми ще Ви разкажем:

  • Как да изберете най-подходящото име (домейн) за Вашия сайт;
  • Какъв дизайн и цветове са подходящи за него;
  • Кои са задължителните страници и елементи за него;
  • Защо е важен блогът и какви теми да разгърнете там.

Започнайте се и с останалите теми от поредицата:

За да сте сред първите, които ще прочетат и следващите статии от поредицата, абонирайте се за нашия СуперБлог:

АБОНИРАНЕ

Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.