Защо да си направим собствен сайт?

В наши дни изграждането на уебсайт е точно толкова лесно, колкото създаването на профил в социалните мрежи. Съвременните платформи за сайтове ви позволяват да творите чудесни страници и то без да са ви нужни експертни технически познания.

Ето колко лесно можете да стартирате дигиталното си присъствие чрез сайт с помощта на SaaS платформата Сайт билдър:

Но ако търсите основателна причина защо да стартирате свой собствен онлайн проект, в следващите редове ще откриете нашите неоспорими аргументи за това:

Уебсайтът е повече от добро представяне

Той ви дава възможност за атрактивно присъствие в дигиталните среди, защото презентира вас и вашия бизнес така, както бихте искали да ви запомнят. С негова помощ можете да развиете професионалното си портфолио и предложите на своята аудитория едно незабравимо онлайн изживяване, допълнено от впечатляваща визия и качествено съдържание. Притежавайки собствен сайт, увеличавате шансовете си за успех.

Помага ви да придобиете нови умения

За да отговорите подобаващо на последните тенденции в уеб, е необходимо непрекъснато да актуализирате сайта си и да си “сверявате часовника” с новостите в дигиталната сфера. Желанието да не отстъпвате по нищо на конкуренцията също може да бъде добър стимул да научавате много нови и интересни техники и да ги прилагате ефективно в страниците на своя онлайн проект. Каквато и да е причината, не забравяйте, че усвояването на нови знания само по себе си е достатъчен фактор да развивате собствен сайт.

Получавате пълната свобода да изразите себе си, идеите си и скритите си таланти

Сайтът е нещо повече от обикновена онлайн визитка. В него можете да разгърнете изцяло своя творчески потенциал и да представите идеите си по неповторим начин. Това е онова ваше лично дигитално пространство, в което имате свободата да изразите своите виждания, стил и предпочитания. Там ограничението е абстрактно понятие, което зависи само и единствено от това колко далеч се простира въображението ви. Затова му дайте воля и може да счупи всички мисловни бариери.

Изпъквате сред конкурентите си

Вие сте по-добър от своите конкуренти, но не знаете как да го покажете на останалите?
С качествено изработен сайт, чиито предимства са красивата фотография, мултимедията и полезното съдържание. Така ще можете по-лесно да се отличите от основните си конкуренти и да се позиционирате на по-преден план в нишата, която заемате. Сайтът е интелигентното решение, с което да демонстрирате своите силни качества и това на какво сте способни.

Имате контрол над имиджа си

Вашият уебсайт може да бъде много мощно оръжие, чието действие зависи единствено от вас. Информацията, която споделяте в него, има способността да спечели интереса и симпатиите на посетителите, представяйки вас и вашия бизнес във възможно най-добрата светлина. Това, от своя страна, ще ви донесе желания трафик и респективно повече популярност в интернет. Присъствието ви в мрежата печели доверието на аудиторията. Затова създаването на сайт е, меко казано, добра инвестиция с множество позитиви за вас и вашето бъдещо развитие в света на уеб.

Възможност да представите своя продукт/услуга по неповторим начин

Не гледайте на сайта само като начин да покажете своята индивидуалност. Той е първата и най-значима стъпка за популяризирането на вашия бизнес. Гледайте на него като на най-силния си инструмент, с който можете да превърнете професионалните си цели в реалност. Особено ако предлагате продукт или услуга. С негова помощ можете да направите позитивно първо впечатление, да реализирате желания приход от продажби и да привлечете вниманието на голям брой онлайн потребители.

За да ви разпознават и откриват лесно в интернет

Създавайки свой уебсайт, улеснявате потенциалните си читатели и клиенти в търсенето на желаната информация. Това е НАЧИНЪТ да научат за вас и дейността, която развивате. Едно от най-големите предимства на дигиталната собственост е възможността да оставите собствения си почерк, който ще ви направи ясно разпознаваеми и отличаващи се. Социалните мрежи нямат тази способност, защото няма как да бъдат персонализирани спрямо вашите изисквания. Те успешно играят ролята на канал за дистрибутиране на съдържанието в сайта ви. Дори да създадете своя страница във Фейсбук, вие не притежавате пълните права за нейното управление. Социалните мрежи са пътят, а уебсайтът е крайната дестинация, до която отвеждате вашите потребители. Независимо дали ще ви намерят чрез Google или от някъде другаде, има значение как ще ги посрещнете.

Запомнете: Сайтът е изцяло и единствено ваша собственост, която можете да управлявате така, както бихте искали.

Изграждане на ценна връзка с потребителите и създаване на мрежа от комуникации

Когато предприемате стъпката да си направите сайт, вие си гарантирате непрекъсната свързаност с вашата аудитория. Бъдете готови да отговаряте на запитвания и да решавате казуси, касаещи вашия бизнес и съпътстващата го уеб страница. Така ще спечелите доверието на посетителите и ще разсеете от себе си всяко съмнение, че сте некоректни и без собствена позиция. Освен това наличието на сайт би могло да допринесе за по-лесното откриване и комуникация с инфлуенсъри и личности, които харесвате. Просто заявете своето присъствие в мрежата и се възползвайте от неговите преимущества.

Откъде да започнете?

За да ви покажем в действителност колко е лесно да си направите сайт, ще ви посочим стъпките, които е необходимо да предприемете. С тяхна помощ ще положите началото на вашето уникално онлайн присъствие:

  • Регистрирайте домейна, който най-добре пасва на вашия бизнес.
  • Изберете подходящ хостинг план, който ви дава свободата да правите това, което искате.
  • Разгледайте наличните темплейти в посочената от вас платформа. Харесайте си един и започнете оформлението на вашия уебсайт.
  • Създайте имейл адрес, асоцииран с вашия уникален домейн, за да се свързват с вас бързо и удобно.

Не губете повече време, защото никой друг не би могъл да изрази идеята ви така, както си я представяте. Бъдете смели и импровизирайте, докато не получите желания резултат – сайтът, за който винаги сте мечтали.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.