Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

5 дизайна на сайт за медицина + цветови комбинации

В статията ни Медицината има място онлайн: покажете призванието си на света Ви дадохме няколко силни аргумента в полза на твърдението, че медицината се нуждае от онлайн изява.

В този контекст няма как да прескочим факта, че онлайн присъствието е задължително, за да изпълни своята най-висша цел – да се грижи и опазва човешкото здраве.

Сайтът, представящ този тип услуга, е информационната пътека, която всеки потребител изминава, преди да стигне до лечебното заведение и да се превърне в пациент.

Ако сте отдадени на призванието да лекувате и спасявате човешки животи или пък сте дигитален гуру, който работи пряко със здравни специалисти и лечебни заведения, тогава следващите редове са именно за Вас.

Готови сме да Ви докажем, че стартирането на дигитално присъствие е по-лесно от всякога независимо от дейността, която развивате, и услугите, които предлагате.

С платформа като Сайт билдър можете да създадете собствен сайт и без специални технически познания. Важно е да имате концепция, а за останалото ще се погрижат стилните шаблони и всички незаменими инструменти на Сайт билдър.

В случай че дизайнът не Ви е силна страна, сме Ви подбрали няколко наистина добри предложения, от които може да почерпите вдъхновение. Главните действащи лица са наши клиенти и техните реални сайтове.

Подробностите ще откриете в следващите редове.

5 идеи за шаблон за здравни сайтове

#1 Clart

Няма да крием от Вас, че това е сред най-предпочитаните дизайн шаблони при изграждането на един уебсайт със Сайт билдър. На практика той съдържа в себе си всичко необходимо, което стои в основата на добрия сайт:

 • изчистена визия;
 • ясно четим шрифт;
 • хармонично съчетани цветове;
 • удобна навигация;
 • полезни елементи;
 • въздействащи ефекти.

Именно това го прави толкова подходящ за сайт с медицинска насоченост. В него може да подредите в отделни страници най-важното съдържание, което искате да покажете на потребителите.
Сайт билдър Ви дава пълната свобода да персонализирате всеки един дизайн шаблон спрямо дейността, която развивате, и нейните нужди.

Вижте демо сайта тук.

Любопитни ли сте да разберете през каква метаморфоза е преминал този шаблон, за да се приспособи към специфичен вид здравна услуга – вега тест?
С помощта на малко въображение и отделено внимание наши клиенти са успели да претворят идеята си в красив сайт.

 

За да разгледате уебсайта в пълния му блясък, кликнете тук.

#2 Bardem

За този дизайн Ви разказахме в статията ни 5 шаблона за сайт на бизнес с отдаване на имоти под наем. Там подчертахме, че Bardem е удачен избор да представите дейността или услугата, която предлагате, съвсем стегнато и ясно. Този шаблон ще Ви изправи пред предизвикателството да събудите любопитството на онлайн потребителите, като им разкажете за:

 • себе си и Вашите качества като специалист;
 • методите си на лечение;
 • Вашите специализации и квалификации;
 • къде могат да Ви открият и как да се свържат с Вас, както и всякаква информация, която Ви се струва от значение.

Лесно ще превърнете Bardem от един демо сайт във Ваша дигитална визитка.

Разгледайте шаблона още сега.

Ако Ви е нужна идея как да оформите бъдещия си сайт, използвайки точно този шаблон, веднага Ви даваме едно чудесно предложение. Творческият замисъл е дело на наш клиент, а изпълнението дължим на Сайт билдър и неговите „вълшебни” инструменти.

 

Повече за сайта може да научите от препратката.

#3 Soul Kitchen

Спокойно можем да кажем, че това е шаблон бижу. В него ще откриете интересни елементи, шрифт и фотографии. Забравете за това, че представя различен тип услуга, и си представете как ще пасне на Вашата идея за сайт. Всеки един от дизайните в Сайт билдър е точно толкова адаптивен, колкото далеч се простира креативността Ви.

За да разгледате в детайли демо сайта, кликнете тук.

Отново сме готови да Ви изненадаме с една страхотна интерпретация на шаблон Soul Kitchen. Този път в ролята на главно действащо лице е… д-р Николай Николов, познат още като д-р Ники. Щастливи сме, че е наш клиент, който се довери на платформата Сайт билдър за онлайн развитието на своята дейност. Признаваме, че резултатът е впечатляващ, и се надяваме да припознаете идеята си в сайт като на д-р Ники.

Вижте как изглежда сайтът, като кликнете на препратката.

#4 Tech Care

Шаблонът Tech Care се състои от една единствена страница, но в нея бихте могли да съберете цялата информация, вълнуваща Вашите посетители. Тя би могла да Ви бъде напълно достатъчна, ако целта Ви е да насочите вниманието на пациентите към нещо съвсем конкретно:

 • Вашето представяне като специалист;
 • услугите, които предлагате;
 • отзиви от хора, които вече са запознати с работата Ви;
 • галерия със снимки (ако практикувате в специфично направление);
 • възможност за връзка с Вас.

Ето колко е лесно. Нужно е само да замените съдържанието с релевантно за Вашата професия, да добавите свои снимки, лого и цветове и… Воала! Готови сте с първоначалното стилизиране на сайта си. Останалото е въпрос на отношение и необходимост от по-специални функционалности.

 

Можете да разгледате демо сайта ни тук.

За да се убедите в качествата на шаблона, не пропускайте да видите и реалния сайт на наши клиенти, избрали платформата Сайт билдър за старт на дигиталното си присъствие. Обобщаваме в три думи: модерен, функционален и информиращ.

 

Започнете виртуалната си разходка в сайта от тук.

#5 Agreable

Хрумвало ли Ви е, че сайтът Ви може да представя медицината в един малко по-различен аспект? В изцяло информационен например.
Ако се интересувате от актуалните тенденции в здравеопазването и грижата за себе си, шаблонът Agreable ще Ви предостави всички възможности за развитието на здравен блог.

С подходящите снимки и авторско съдържание имате свободата информирате хората, търсещи адекватни отговори или съвети на всякакви здравни теми.

Запознайте се с демо сайта Agreable.

Имаме отличен пример за медия със здравна насоченост, в чиято основа стои шаблонът Agreable. Сайтът е дело на наши клиенти, които са се справили повече от блестящо с работата по него и го развиват с пълна сила.
Те, както и останалите клиенти, които адаптират различните шаблони в Сайт билдър, са наше вдъхновение и затова ще продължим да Ви ги показваме в следващи статии.

 

Вижте как изглежда медицинският информационен портал на HealthNews, като кликнете тук.

Кои са най-подходящите цветове за Вашия сайт?

Отново идва ред да обърнем поглед към избора на точните цветове при изграждането на Вашия сайт, посветен на медицината.

На първо място, това е дигитално пространство, което е добре да изолирате от неприятни емоции. Всички познаваме усещането, с което обичайно се асоциира прегледа в един лекарски кабинет.
Затова заложете на по-меките и неагресивни тонове. С тяхна помощ ще посрещнете посетителите на сайта си без излишно напрежение и допълнителен стрес.

И понеже обичаме конкретиката, ще Ви дадем няколко примера, които бихте могли да заимствате при създаването на Вашия сайт. Те са пряко свързани с различните направления в медицината и цветовете, с които си хармонизират.

 • Синьо – Когато искате да внушите спокойствие и да спечелите доверието на човека отсреща, синият цвят е най-подходящият избор за това. Символизира лечебна подкрепа. Неслучайно лекарските престилки на медиците, които извършват по-сериозни манипулации и операции, са именно в тази гама. Този нюанс може да се използва като основен за уебсайтове на клиники и специалисти.
 • Зелено – цвят, който обикновено се свързва с надежда, свежест, енергия и здраве. Затова често се прилага като базов нюанс при фармацевтичните сайтове, онлайн здравните блогове или уебстраници за рехабилитационни услуги.
 • Червено – изостря вниманието и провокира възбуда. Това е един от преобладаващите цветове, върху който често се гради бранд идентичността на сайт с медицинска насоченост. Приема се добре, когато присъства в онлайн визитката на естетични клиники или на специалисти, които се грижат за женското здраве и красота.
  Тъй като червеният цвят възбужда апетита, това го прави изключително подходящ и за сайтове за здравословно хранене. Смело може да го включите в брандинга на блогове за диети и хранителни режими.
 • Черно – този цвят изисква да се ползва много внимателно. Той е подходящ при изграждането на сайт за дерматологична клиника с висококачествени услуги, както и на сайт за дентална медицина. Носи усещането за лукс и класа.
 • Бяло – класически избор за модерен сайт с изчистена визия. Добър подход е съчетаването му с друг, контрастен тон, чиято комбинация би могла да създаде приятно усещане. Всеки един от изброените по-горе цветове би бил подходящ вариант за постигането на желания цветови баланс.

Предлагаме Ви няколко възможности за комбинации от цветове за Вашия бъдещ сайт. Изберете един и го надграждайте спрямо съответната схема:

В Сайт билдър ще откриете богата палитра от цветове, които бихте могли да използвате при оформлението на Вашия сайт.

Стартирайте още сега присъствието си в интернет и спечелете доверието на множество онлайн потребители. Помогнете им да направят правилния избор, като се възползват от Вашите услуги.

 

ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО

 

Очаквайте следващите статии от поредицата, посветена на медицинските услуги. Обещаваме да бъде интересно!

 

Маркетинг Специалист

Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.