5 дизайна на сайт за медицина + цветови комбинации

В статията ни Медицината има място онлайн: покажете призванието си на света Ви дадохме няколко силни аргумента в полза на твърдението, че медицината се нуждае от онлайн изява.

В този контекст няма как да прескочим факта, че онлайн присъствието е задължително, за да изпълни своята най-висша цел – да се грижи и опазва човешкото здраве.

Сайтът, представящ този тип услуга, е информационната пътека, която всеки потребител изминава, преди да стигне до лечебното заведение и да се превърне в пациент.

Ако сте отдадени на призванието да лекувате и спасявате човешки животи или пък сте дигитален гуру, който работи пряко със здравни специалисти и лечебни заведения, тогава следващите редове са именно за Вас.

Готови сме да Ви докажем, че стартирането на дигитално присъствие е по-лесно от всякога независимо от дейността, която развивате, и услугите, които предлагате.

С платформа като Сайт билдър можете да създадете собствен сайт и без специални технически познания. Важно е да имате концепция, а за останалото ще се погрижат стилните шаблони и всички незаменими инструменти на Сайт билдър.

В случай че дизайнът не Ви е силна страна, сме Ви подбрали няколко наистина добри предложения, от които може да почерпите вдъхновение. Главните действащи лица са наши клиенти и техните реални сайтове.

Подробностите ще откриете в следващите редове.

5 идеи за шаблон за здравни сайтове

#1 Clart

Няма да крием от Вас, че това е сред най-предпочитаните дизайн шаблони при изграждането на един уебсайт със Сайт билдър. На практика той съдържа в себе си всичко необходимо, което стои в основата на добрия сайт:

  • изчистена визия;
  • ясно четим шрифт;
  • хармонично съчетани цветове;
  • удобна навигация;
  • полезни елементи;
  • въздействащи ефекти.

Именно това го прави толкова подходящ за сайт с медицинска насоченост. В него може да подредите в отделни страници най-важното съдържание, което искате да покажете на потребителите.
Сайт билдър Ви дава пълната свобода да персонализирате всеки един дизайн шаблон спрямо дейността, която развивате, и нейните нужди.

5-designs-for-medical-services

Вижте демо сайта тук.

Любопитни ли сте да разберете през каква метаморфоза е преминал този шаблон, за да се приспособи към специфичен вид здравна услуга – вега тест?
С помощта на малко въображение и отделено внимание наши клиенти са успели да претворят идеята си в красив сайт.

За да разгледате уебсайта в пълния му блясък, кликнете тук.

#2 Bardem

За този дизайн Ви разказахме в статията ни 5 шаблона за сайт на бизнес с отдаване на имоти под наем. Там подчертахме, че Bardem е удачен избор да представите дейността или услугата, която предлагате, съвсем стегнато и ясно. Този шаблон ще Ви изправи пред предизвикателството да събудите любопитството на онлайн потребителите, като им разкажете за:

  • себе си и Вашите качества като специалист;
  • методите си на лечение;
  • Вашите специализации и квалификации;
  • къде могат да Ви открият и как да се свържат с Вас, както и всякаква информация, която Ви се струва от значение.

Лесно ще превърнете Bardem от един демо сайт във Ваша дигитална визитка.

5-designs-for-medical-services

Разгледайте шаблона още сега.

Ако Ви е нужна идея как да оформите бъдещия си сайт, използвайки точно този шаблон, веднага Ви даваме едно чудесно предложение. Творческият замисъл е дело на наш клиент, а изпълнението дължим на Сайт билдър и неговите „вълшебни” инструменти.

Повече за сайта може да научите от препратката.

#3 Soul Kitchen

Спокойно можем да кажем, че това е шаблон бижу. В него ще откриете интересни елементи, шрифт и фотографии. Забравете за това, че представя различен тип услуга, и си представете как ще пасне на Вашата идея за сайт. Всеки един от дизайните в Сайт билдър е точно толкова адаптивен, колкото далеч се простира креативността Ви.

5-designs-for-medical-services-soul-kitchen

За да разгледате в детайли демо сайта, кликнете тук.

Отново сме готови да Ви изненадаме с една страхотна интерпретация на шаблон Soul Kitchen. Този път в ролята на главно действащо лице е… д-р Николай Николов, познат още като д-р Ники. Щастливи сме, че е наш клиент, който се довери на платформата Сайт билдър за онлайн развитието на своята дейност. Признаваме, че резултатът е впечатляващ, и се надяваме да припознаете идеята си в сайт като на д-р Ники.

Вижте как изглежда сайтът, като кликнете на препратката.

#4 Tech Care

Шаблонът Tech Care се състои от една единствена страница, но в нея бихте могли да съберете цялата информация, вълнуваща Вашите посетители. Тя би могла да Ви бъде напълно достатъчна, ако целта Ви е да насочите вниманието на пациентите към нещо съвсем конкретно:

  • Вашето представяне като специалист;
  • услугите, които предлагате;
  • отзиви от хора, които вече са запознати с работата Ви;
  • галерия със снимки (ако практикувате в специфично направление);
  • възможност за връзка с Вас.

Ето колко е лесно. Нужно е само да замените съдържанието с релевантно за Вашата професия, да добавите свои снимки, лого и цветове и… Воала! Готови сте с първоначалното стилизиране на сайта си. Останалото е въпрос на отношение и необходимост от по-специални функционалности.

5-designs-for-medical-services

Можете да разгледате демо сайта ни тук.

За да се убедите в качествата на шаблона, не пропускайте да видите и реалния сайт на наши клиенти, избрали платформата Сайт билдър за старт на дигиталното си присъствие. Обобщаваме в три думи: модерен, функционален и информиращ.

Започнете виртуалната си разходка в сайта от тук.

#5 Agreable

Хрумвало ли Ви е, че сайтът Ви може да представя медицината в един малко по-различен аспект? В изцяло информационен например.
Ако се интересувате от актуалните тенденции в здравеопазването и грижата за себе си, шаблонът Agreable ще Ви предостави всички възможности за развитието на здравен блог.

С подходящите снимки и авторско съдържание имате свободата информирате хората, търсещи адекватни отговори или съвети на всякакви здравни теми.

5-designs-for-medical-services-agreable-01

Запознайте се с демо сайта Agreable.

Имаме отличен пример за медия със здравна насоченост, в чиято основа стои шаблонът Agreable. Сайтът е дело на наши клиенти, които са се справили повече от блестящо с работата по него и го развиват с пълна сила.
Те, както и останалите клиенти, които адаптират различните шаблони в Сайт билдър, са наше вдъхновение и затова ще продължим да Ви ги показваме в следващи статии.

Вижте как изглежда медицинският информационен портал на HealthNews, като кликнете тук.

Кои са най-подходящите цветове за Вашия сайт?

Отново идва ред да обърнем поглед към избора на точните цветове при изграждането на Вашия сайт, посветен на медицината.

На първо място, това е дигитално пространство, което е добре да изолирате от неприятни емоции. Всички познаваме усещането, с което обичайно се асоциира прегледа в един лекарски кабинет.
Затова заложете на по-меките и неагресивни тонове. С тяхна помощ ще посрещнете посетителите на сайта си без излишно напрежение и допълнителен стрес.

И понеже обичаме конкретиката, ще Ви дадем няколко примера, които бихте могли да заимствате при създаването на Вашия сайт. Те са пряко свързани с различните направления в медицината и цветовете, с които си хармонизират.

  • Синьо – Когато искате да внушите спокойствие и да спечелите доверието на човека отсреща, синият цвят е най-подходящият избор за това. Символизира лечебна подкрепа. Неслучайно лекарските престилки на медиците, които извършват по-сериозни манипулации и операции, са именно в тази гама. Този нюанс може да се използва като основен за уебсайтове на клиники и специалисти.
  • Зелено – цвят, който обикновено се свързва с надежда, свежест, енергия и здраве. Затова често се прилага като базов нюанс при фармацевтичните сайтове, онлайн здравните блогове или уебстраници за рехабилитационни услуги.
  • Червено – изостря вниманието и провокира възбуда. Това е един от преобладаващите цветове, върху който често се гради бранд идентичността на сайт с медицинска насоченост. Приема се добре, когато присъства в онлайн визитката на естетични клиники или на специалисти, които се грижат за женското здраве и красота.
    Тъй като червеният цвят възбужда апетита, това го прави изключително подходящ и за сайтове за здравословно хранене. Смело може да го включите в брандинга на блогове за диети и хранителни режими.
  • Черно – този цвят изисква да се ползва много внимателно. Той е подходящ при изграждането на сайт за дерматологична клиника с висококачествени услуги, както и на сайт за дентална медицина. Носи усещането за лукс и класа.
  • Бяло – класически избор за модерен сайт с изчистена визия. Добър подход е съчетаването му с друг, контрастен тон, чиято комбинация би могла да създаде приятно усещане. Всеки един от изброените по-горе цветове би бил подходящ вариант за постигането на желания цветови баланс.

Предлагаме Ви няколко възможности за комбинации от цветове за Вашия бъдещ сайт. Изберете един и го надграждайте спрямо съответната схема:

5-designs-for-medical-services

В Сайт билдър ще откриете богата палитра от цветове, които бихте могли да използвате при оформлението на Вашия сайт.

Стартирайте още сега присъствието си в интернет и спечелете доверието на множество онлайн потребители. Помогнете им да направят правилния избор, като се възползват от Вашите услуги.

ТЕСТВАЙ БЕЗПЛАТНО

Запознайте се и с останалите статии от поредицата, посветена на медицинските сайтове!

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.