12 желания за Коледа, които си сбъднахме през 2020

Отново настъпи онова време от годината. Време на равносметки, желания, подаръци и нови цели. Е, смеем да кажем, че тази година ние сме едни щастливи хора, въпреки всички предизвикателства, които ни поднесе. Щастливи, защото бяхме с нашите СуперКлиенти, които както неведнъж сме казвали, са нашата огромна мотивация. Благодарим Ви! 🧡

Та, в това време от годината дали за Коледа, дали за Нова година, хората си поставят цели за предстоящите дванадесет месеца в календара и правят списък на желанията си. Ние сме същите, а списъкът ни е толкова дълъг, че без проблем прави дължина до Лапландия и се връща обратно в София. Но вече сме големи (станахме на 15 години все пак) и знаем, че Дядо Коледа няма да ни поднесе всичко на тепсия и трябва да работим, за да сбъднем мечтите си.

Затова решихме да Ви издадем част от миналогодишния ни списък с желания, които си сбъднахме през 2020.

1. Пожелахме си нашите СуперКлиенти да бъдат още по-удовлетворени от обслужването ни

Какъв по-хубав подарък от това? И си го сбъднахме! Миналата година в СуперБлога Ви споделихме:

Продължихме да Ви предоставяме супер клиентско обслужване и ни дадохте средна оценка от 4.95 (от максимални 5). Догодина още повече!

Е, догодина дойде, мина и ни оценихте с 4.96! Дали се чувстваме удовлетворени? Да, разбира се! Ама за 2021 си пожелаваме 5.00. 😉

Любопитно: 258 144. Толкова пъти сме си говорили с наши клиенти по чат, телефон и имейл от януари до декември. А докато четете тази статии, числата се увеличават.
2. Пожелахме си да Ви предоставяме още по-полезно съдържание

И още от първите дни на годината се заехме с тази задача! Първата ни публикувана статия беше на 8 януари, а ето и какво се случи след нея:

 • През 2020 имаме цели 81 публикувани статии в СуперБлога, което прави общо 707 материала с уникално съдържание, което създадохме с много любов за Вас.
 • Помощната ни страница също увеличи библиотеката си от полезни ресурси с 35 нови статии и близо 100 обновени.
 • Развихме рубриката ни За Вашия бизнес, в която даваме полезни съвети за развитието на Вашата дейност със собствен сайт. Там ще откриете новите статии на теми Ресторантьорство и Изкуство и занаяти. Избрахме този тип сфери, защото знаем, че именно те се нуждаят от много подкрепа тази година.
 • Имаме и чисто нова рубрика SuperTalks, преливаща от интервюта с експерти от различни области. Но за това по-късно в статията. 🤫
Любопитно: Освен че се сдоби с ново съдържание, СуперБлогът посрещна над 220 000 нови читатели през 2020. Да са ни честити!
3. Пожелахме си да улесним клиентите при подновяването на техните услуги

Безспорно 2020 година наклони везните в полза на картовите плащания. Но ние имаме картови плащания отдавна, как това Ви улеснява? С автоматични настройки! Вече можете да подновявате услугите си и да поръчвате нови напълно автоматично с предпочитана от Вас банкова карта. С това слагаме край на притесненията Ви дали ще изпуснете срока за подновяване, а Вашият сайт ще бъде винаги онлайн. Супер лесно, бързо и 100% сигурно – както винаги!

Вижте още: 5 предимства на автоматичните плащания, за които не знаете

А за всички Вас, които предпочитате да помните и подновявате услугите си ръчно, също имаме улеснение! Получавате Viber и SMS нотификации 7 дни преди изтичането на услугата, както и в деня на изтичането. Все пак добрият приятел ти напомня за важните дати. Така като се замислим, ще е супер, ако има напомняния и за рождени дни и годишнини…

И с това задраскахме още една точка от списъка ни с желания.

А като допълнително удобство за всички настоящи и бъдещи клиенти, направихме някои подобрения в поръчката на нашия сайт.
4. Пожелахме си да останем заедно, макар и онлайн (със SuperTalks)

Не, отказваме да повторим (за пореден път) пред какви предизвикателства ни изправи 2020. Но е факт, че го направи.

СуперСъбитията бяха любима част от работата ни, защото ни даваха възможност да се видим с част от Вас на живо, да си поговорим, обменим опит и научим заедно нови неща. За съжаление нямахме тази възможност.

Как обаче да превърнем дефекта в ефект?
Зададохме си този въпрос и се роди SuperTalks. Видео рубриката ни, в която искаме да бъдем, онлайн, заедно. Срещаме Ви с експерти от различни области, които споделят своя опит и знания, а пък и ние покрай тях.

През 2020 успяхме да реализираме цели 20 епизода, изпълнени с полезни дискусии за Вас. Доказахте го всички Вие, които генерирате хиляди гледания на всеки епизод! Благодарим Ви!

Можете да…
🎬 гледате всичките ни епизоди в YouTube.
🎧 ги слушате под формата на подкаст в SoundCloud.
🤓 четете най-ценните моменти от тях в СуперБлога.

А в „SuperTalks 020: Избрани моменти от епизодите през 2020” събрахме откъси от най-вълнуващите теми, които дискутирахме в останалите епизоди през годината. Вижте ги в последното ни издание:

5. Пожелахме си да Ви улесним още повече при създаването на Вашите сайтове

Най-лесният начин да си направите сайт и то бързо са SaaS услугите ни Shopiko – за онлайн магазин, и Сайт билдър – за фирмен сайт, онлайн визитка, каталог и още! През 2020 интересът към този тип услуги се увеличи многократно, особено в контекста на ситуацията тази година. Преминаването към онлайн обслужване и спешната нужда от сайт за много бизнеси доказа на потребителите, че всъщност не е толкова трудно да си направиш. Особено със Сайт билдър или Shopiko.

Тези услуги се сдобиха с още СуперСили през 2020, които да Ви улеснят още повече при развитието на Вашия сайт и да направят бизнеса Ви по-гъвкав.

При Shopiko:

При Сайт Билдър:

 • Сайтовете със Сайт билдър са още по-бързи с нови технологии и решения за кеширане и ускоряване.
 • По-удобни редакции по дизайна на сайта с възможност за запазване на няколко работни версии на сайта, възстановяване на избрана версия и възможност за публикуване на сайта в определен момент.
 • Допълнихме портфолиото от интеграции за дигитален маркетинг с инструментите HotJar и Mailchimp.
 • Нова опция за регистрация във Вашия сайт и логин на потребители с Google и Facebook.
 • Изскачащите прозорци (pop-up) са още един инструмент, с който да увеличите успеха на сайта си и да ангажирате посетителите на него.

А тепърва Ви готвим още много изненади през идната година!

6. Пожелахме си да направим сайтовете Ви дори още по-защитени

Знаете, че сигурността е наш основен приоритет и го доказва нашата Система за сигурност и защита и DDoS защита, които пазят сайтовете Ви от злонамерен достъп и DDoS атаки. Е, през 2020 предотвратихме хиляди злонамерени действия към Вашите сайтове, а Системата ни за сигурност се сдоби със стотици нови правила, т.нар. сигнатури, които да се грижат за Вашата защита дори още по-добре.

7. После пък си пожелахме да направим и пощите Ви още по-защитени

Защото Вашата бизнес комуникация е изключително ценна, а професионалните Ви пощи са наша грижа. Добре познатите Интелигентна СПАМ защита и Защита от Bad Forwarders пазят пощите Ви. Но през тази година подобрихме още повече сигурността на Вашата имейл комуникация с новата ни допълнителна #СУПЕР услуга Премиум защита от СПАМ и вируси.

Тя предпазва Вашата бизнес комуникация, като автоматично блокира SPAM имейли, вируси, зловреден софтуер и опити за фишинг. А фишингът е метод №1 за извличане на чувствителни данни и информация и борбата с него може да се определи като „световен проблем” що се отнася до онлайн сигурността. Активирайте допълнителната защита през Вашия клиентски профил или се свържете се с нас, ако искате да го направим вместо Вас. Побързайте и се уверете в премиум качеството ѝ.

Вижте още: 3 причини да имате по-защитени бизнес имейл пощи

8. Пожелахме си да отбележим 15-ия си рожден ден подобаващо

Това се случи… донякъде.🤷‍♂️ Искаше ни се да съберем всичките си клиенти и партньори, за да се почерпим по случай 15-я ни рожден ден. Но социалната дистанция (и липсата на толкова голяма локация) ни спряха.

Затова пък го направихме онлайн. Първо, с епизод 016 на SuperTalks, в който главна роля имаха управителите на СуперХостинг.БГ – Любомир Русанов и Методи Дреновски. Те застанаха искрено и лично и споделиха тайни от кухнята на СуперХостинг.БГ от създаването на компанията до днес. Епизодът беше изпълнен с много интересни въпроси и любопитни факти за СуперЕкипа, затова ако сте го пропуснали, може да го гледате ТУК.

Заедно с това Ви предизвикахме да споделяте. Направихме го и ние, като Ви издадохме кои са 15-те СуперСили, които ни направиха СуперХостинг.БГ. Попитахме и Вас „Коя е онази СУПЕР сила, която крепи Вас/Вашия бизнес и Ви помага да се справяте с предизвикателствата?” Отговорите, които получихме като постове в социалните мрежи, меко казано, ни впечатлиха! Може да видите голяма част от тях като highlight в Instagram профила ни. Петима от участниците се сдобиха със СуперНагради за тях, услугите им при нас и бизнесите им. За да не пропуснете следващите игри и награди, най-добре се абонирайте за СуперБлога и ни последвайте в социалните мрежи.

9. Пожелахме си да улесним още повече клиентите, използващи Виртуални сървъри

Подобрения заваляха като коледен сняг и при услугата ни Виртуален сървър (VPS). Тя Ви позволява пълен контрол (root достъп) над сървъра и неговата конфигурация, системни файлове и настройки. Свободата и контролът си остават, но за да Ви бъде още по-удобно да управлявате своите сървъри, добавихме няколко подобрения в клиентския Ви профил при нас, меню Виртуални сървъри:

 • Конзола в клиентски профил – спасителният Ви пояс, ако изгубите контрол над машината и не можете да я достъпите през SSH или Remote Desktop;
 • Допълнителни опции за управление – като On, Off, Reboot, Shutdown, Rebuild, показване и промяна на парола;
 • Резервни копия (snapshots) за VPS – за да възстановите бързо и сигурно цялата машина от архив;
 • Статистики за потребление на ресурси – следите трафик, процесорно време (CPU) и дискови операции (IOPS);
 • Статус и информация за виртуалната машина – знаете по всяко време какъв е Вашият VPS план, IP адрес и с какви допълнителни услуги разполагате.

Вижте още: Полезни опции за управление на Вашия виртуален сървър (VPS)

10. Пожелахме си да Ви отменим в някои важни за Вашия сайт задачи

Една от най-важните задачи за всеки уебсайт е наличието на SSL сертификат. Вече всички браузъри показват онези плашещи съобщения, когато достъпите сайт, на който няма SSL/TLS сертификат. Инсталацията му и преиздаването му обаче изискват някои усилия, с които виждаме, че често клиентите ни се затрудняват.

Затова създадохме услугата Managed SSL, с която си избирате SSL (ние също можем да Ви помогнем в избора) и оставете грижите на нас! Това е услуга, при която СуперЕкипът съдейства за издаването на SSL сертификата, конфигурира, инсталира и активира на Вашия сайт вместо Вас. И готово! Докато изядете едно парче от празничната баница, ние вече сме се погрижили изцяло за сигурната връзка на Вашия сайт.

Прочетете още:

SSL/TLS сертификати: Защо е важно да ги подновяваме?

Видове валидация на SSL сертификат: Какво е важно да знаете?

11. Пожелахме си да развием повече нашата фирмена кауза „Капачки за бъдеще”

Щастливи сме, че тази година успяхме да съберем цели 13.5 кг. пластмасови капачки и да ги дарим на каузата „Капачки за бъдеще”. Капачки за бъдеще е благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки, които впоследствие се рециклират и от събраните пари се даряват кувьози на малки болници, които страдат от недостиг или имат остаряла техника. Тази кампания е и наша фирмена кауза, като от няколко години събираме капачки в офиса. Въпреки че по-голямата част от екипа са у дома, офисът ни успя да събере повече капачки, отколкото предишните години!

Ако още не сте запознати с инициативата, може да научите повече във Facebook страницата им и да се включите и Вие!

12. Пожелахме си да общуваме по-красиво и пълноценно с Вас в Instagram

И го направихме! Вече имаме над 2 000 последователи, а в съдържанието ни там ще откриете:

 • Полезни съвети за Вашия сайт;
 • Интересни факти за уеб;
 • Снимки на СуперЕкипа;
 • СуперСъбития за Digital общността;
 • Giveaway игри, в които раздаваме подаръци.

Все още не сте последвали Instagram акаунта ни? Поправете това, като отворите препратката и цъкнете Follow. Обещаваме Ви само интересно съдържание!

12+1: Пожелахме си и да Ви покажем какво се случва с нашите герои Явката и Лин Лин

Не се сдържахме да Ви издадем и още едно от изпълнените ни желания. Преди почти 3 години се срещнахме със страхотни и интересни бизнеси, които тогава нямаха сайтове и това им пречеше. Но те представляваха страхотно нашите СуперКлиенти, които също имат уникални дейности! Заснехме ги в поредица от рекламни видеа и им направихме сайтове. Но какво се случи с героите ни след това? Пожелахме си да Ви покажем и го направихме.

Отново се срещнахме отблизо с любимите Ви герои Явката и Силвия (на китайски Лин Лин), за да разкажат какво се случи с тях 2 години след нашата ТВ реклама и как се развиват бизнесите им, заедно с техните сайтове chinawithsilvia.com и dnklab.eu. Позабавлявайте се с блиц интервюто им, а разказите им от първо лице може да гледате на следните препратки:

Какво се случва с Лин Лин, две години по-късно?
Какво се случва с Явор от ДНК, две години по-късно?


Е, това бяха само малка част от желанията, които успяхме да си сбъднем през 2020. Леко издаваме, че към този списък бихме добавили и още поне 12 текущи проекта, по които работим сега, за да Ви изненадаме с тях през 2021-ва. За следващите 12 месеца Ви очакват още много нови услуги, подобрения и още по-голяма грижа за Вашите онлайн проекти.

🎄 В Zoom ерата, екипът ни продължава да работи на 100% (дори повече). Макар всеки да си е у дома, СуперЕкипът остана сплотен, защото само така успяваме да се справим с предизвикателствата и да продължаваме да вървим напред. Заедно! Адаптирахме се, празнувахме рождени дни в онлайн вариант, казвахме си виртуално „наздраве” и си помагахме в трудните моменти. И в това се крие най-голямата ни цел: да останем силно свързани от общите ни ценности и приятелство.

Защото супер услугите на СуперХостинг.БГ започват отвътре – от хората.

И затова искаме да Ви отправим един виртуален поздрав от СуперЕкипа и да Ви предадем нашето празнично настроение:

Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.