5 предимства на автоматичните плащания, за които не знаете

Автоматичното плащане и подновяване на услуги е добре познато удобство в целия свят. Това е един от най-ефективните начини да се освободите от безкрайното въвеждане на картови данни и теглото на крайните срокове.

COVID19 обстановката тотално преобрази навиците ни и днес наблюдаваме тенденция на ръст в използването на безкешови (картови) плащания. Доказват го множество статистики на банкови, финансови и търговски институции.

Самите ние от първо лице можем да заявим, че картовите плащания в СуперХостинг.БГ се увеличиха с близо 17% за 2020 (от началото на годината до сега) спрямо 2019-та година (за същия период).

И тъй като картовите плащания стават все по-голям процент от всички разплащателни методи, намерихме начин да Ви улесним максимално. С радост споделяме, че вече можете да се възползвате от удобството да плащате и подновявате услугите си автоматично в СуперХостинг.БГ.

В този материал ще Ви разкажем защо автоматичните плащания са толкова удобни, безопасни и предпочитани от милиони онлайн потребители по целия свят:

#1 Настройвате и забравяте

Едно от удобствата на автоматичните плащания е улеснението за бъдещи трансакции – подновяване и нови поръчки. 

  • Подновявате автоматично, без опасност да пропуснете крайни срокове.
  • Поръчвате нови услуги само с един клик – без да въвеждате картови данни, динамични и статични кодове. За броени секунди.

СуперХостинг.БГ не начислява допълнителни такси за използване на автоматично плащане и подновяване на услуги.

Автоматично подновяване на услуги

Всеки клиент на СуперХостинг.БГ може да се възползва от опцията да подновява услугите си автоматично преди датата на тяхното изтичане. Управлението на тази възможност се осъществява през Вашия клиентски профил.

Плащания и поръчки >> Автоматични плащания

Автоматични плащания

Чрез менюто можете по всяко време да добавяте/премахвате информация за платежните Ви карти, както и да активирате/деактивирате опцията. За да се възползвате от автоматичното подновяване, добавете банкова карта и активирайте опцията за услугите, които желаете да подновявате автоматично.

Важно: СуперХостинг.БГ няма достъп и не съхранява данни за банкови карти в своята система. Данните за Вашата карта се попълват на страница, предоставена от банката посредник, и се съхраняват само от нея.

Прочетете повече: Общи условия за осъществяване на автоматични плащания за подновяване на услуги


Автоматични плащания при поръчка на нова услуга

При поръчка на нови услуги, когато избирате метод на плащане с кредитна/дебитна карта, ще имате възможност да посочите следващите плащания за тази услуга да бъдат автоматични. При този случай системата ще използва картата, с която сте заплатили новата услуга. 

Можете по всяко време да редактирате данните на своята карта във Вашия клиентски профил, както и да добавяте нови.

Автоматични плащания - банкова карта нова

Ако вече имате добавена карта в клиентския си профил, при поръчка на нови услуги, ще имате възможност да я ползвате, без да въвеждате картови данни и 3D верификация (динамични и статични кодове).

автоматични плащания с въведена карта

Супер лесно и удобно.

#2 Данните Ви са на сигурно място

Благодарение на международните стандарти за сигурност на данните в индустрията за разплащателни карти, нормативната уредба и токенизацията, Вашите данни са в пълна безопасност. СуперХостинг.БГ не съхранява информация за Вашите банкови карти, нито има достъп до тях. 

Когато добавяте карта във Вашия клиентски профил, данните за картата Ви се попълват на страница, предоставена от страна на банката посредник на трансакциите. Единствено банката притежава и съхранява пълните данни за картата, с която се извършват автоматичните плащания. 

Автоматичните плащания се извършват чрез т.нар. токенизация, която напълно криптира всички данни на Вашите карти. Това прави процеса напълно сигурен и защитен.

#3 Услугите Ви работят без прекъсване

И тъй като няма нужда да отделяте допълнителна енергия в ръчно подновяване на Вашите услуги, те остават активни без прекъсване. Всички знаем, че се случва да се изпусне подновяване на домейн. „Нищо фатално…“ ще си кажете.

Да, но домейнът е такъв тип дигитален актив, при който ако изпуснете неговото подновяване, има шанс да загубите правото на собственост върху него. Автоматичните плащания Ви предпазват от това. 

По този начин получавате винаги работеща и достъпна услуга, а Вие се съсредоточавате върху развитието на Вашия бизнес.

Източник: GIPHY

#4 Елиминирате стреса от крайни срокове

Знаете ли, че „крайните срокове“ са една от най-големите причини за стреса …при управление на бизнес и на работното място?

Погълнати напълно от ежедневните ангажименти, бизнес задачите и семейните дела, понякога някои важни дати могат да Ви убягнат. Изтичането на Вашите дигитални активи (хостинг услуга, домейн, TLS/SSL, Shopiko, Сайт билдър и др.) е една от тях.

Да, не е рожден ден или годишнина, но това е срокът, който ако изпуснете, Вашите услуги спират да работят. А какво по-неприятно от това сайтът Ви да стане недостъпен за потребителите, които го търсят и разчитат на Вашия бизнес?

Източник: GIPHY

С автоматичните подновявания забравяте за стреса, свързан с „помненето“ на крайни срокове за подновяване на Вашите услуги.

#5 Получавате нотификации за всяко действие

Да! Независимо, че системата автоматично ще подновява Вашите услуги, Вие ще сте напълно наясно какво се случва с тях по всяко време. Активирайки опцията, Вие ще получавате известия за:

  • Предстоящо подновяване – 15 дни преди изтичане на услугата получавате имейл с информация за периода на подновяването и сумата за плащане;
  • Статус на плащането – автоматичното подновяване се извършва минимум 7 дни преди изтичане на крайния срок. След това получавате имейл с потвърждение;
  • Неуспешно плащане – ако поради някаква причина автоматичното плащане не се осъществи;
  • Предстоящо изтичане на банковата карта – за да обновите данните си във Вашия клиентски профил. 

С помощта на тези известия ще сте напълно наясно какво се случва с Вашите банкови карти и дигитални услуги. 


Неслучайно се говори, че бъдещeто на разплащателните методи се крие в автоматичните плащания. Те носят много ползи, за да управлявате дигиталните си услуги ефективно, лесно, без излишни усилия или стрес.

Възползвайте се от автоматичните плащания и активирайте опцията в своя клиентски профил още сега!

Нямате сайт? Когато говорим за бизнес развитие… сега е чудесен момент да яхнете вълната и да се възползвате от масовата дигитализация. Време е да стартирате своето онлайн присъствие и да излезете крачка напред – за своите настоящи и бъдещи клиенти, за Вашите бизнес партньори, фенове и почитатели. Откъде да започнете? Започнете с името!

Потърсете подходящ домейн за Вашия сайт и го регистрирайте. А ние ще Ви помогнем да изберете най-подходящата услуга за изграждането на Вашия бъдещ сайт – разчитайте на нас!

Абонирайте се за СуперБлога и научавайте първи за новостите във Вашите услуги!

АБОНИРАНЕ

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!