Що е то интелигентна SPAM защита?

Знаете ли, че една от най-четените статии в нашия блог е 4 причини да получите спам и 10 съвета как да се защитите?

А знаете ли, че електронната поща е един от най-старите методи за онлайн комуникация, но към днешна дата е най-предпочитаният и използван канал? И цифрите го доказват: в световен мащаб съществуват около 4.3 милиарда имейл акаунта, които изпращат 196 милиарда имейла всеки ден. Всъщност това е най-разпространеният метод да промотирате бизнеса си, да се свързвате с клиенти, партньори и да обменяте информация.

Но както всяко едно нещо, така и електронната поща, освен безспорните си удобства, има и някои неудобства. Най-досадното от тях е т. нар. SPAM, който превзема пощенската ни кутия, ако не се борим ефективно с него. И след това, за да открием важната кореспонденция в нея, е необходимо да се ровим с часове. Да, това са онези досадни заглавия за наследства в милиони долари и начини да редуцираме теглото си с 10кг за 3 дни.

Въпросите за нежеланата поща и начините как да се справим с нея са винаги актуални. Затова нашият екип създаде специална защита, която да предпазва пощите (които са част от хостинг услугата) на нашите клиенти. Нарекохме я интелигентна SPAM защита, защото тя настройва своите защити според вашите действия.

Представете си, че имате личен имейл робот-помощник. 🙂
Посочвате му кое писмо е нежелано, маркирате го като SPAM и след това той проверява всички писма, които пристигат във вашата пощенска кутия, преглежда ги и ви предава само тези, които ще са ви полезни. Работата на интелигентната SPAM защита стартира с основна първоначална база данни на съобщенията – поискани имейли и SPAM. Когато започнете да ползвате имейл услугата и определяте кое писмо е SPAM за вас и кое не е, защитата ще се подобрява и ще бъде по-точна и прецизна, спрямо индивидуалната имейл кореспонденция, която получавате. Така работи нашата интелигентна SPAM защита. Тя предпазва максимално пощите ви от получаване на нежелана поща, с което освен време и усилия, ви спестява и нерви.

Благодарение на SPAM защитата:

  • Не пропускате важните писма.

Във входящата ви поща влизат само желаните от вас писма – от ваши партньори и клиенти, потвърждения за важни плащания и др. Можете да отговорите бързо на важните мейли, което оставя добро усещане в техните податели.

  • Оптимизира се заетото пространство в хостинг акаунта.

Интелигентната SPAM защита разбира кои са нежеланите от вас писма и ги поставя в SPAM папката, откъдето биват автоматично изтривани. Така безполезните писма не заемат излишно място в хостинг акаунта.

  • Писмата се зареждат по-бързо на мобилни устройства.

По-малкото филтрирани писма се зареждат по-бързо на вашия мобилен телефон или таблет. Ефектът – скролвате по-малко и веднага намирате важния имейл.

  • Сами решавате кое писмо е нежелано.

Сами определяте кое писмо е SPAM и така задавате критерия, според който интелигентната SPAM защита се обучава.

  • Предпазва потребителя, устройството и системата му от вируси.

Имейлите с вируси са едни от най-популярните SPAM съобщения, а филтрирайки ги, интелигентната SPAM защита предотвратява последствията, които могат да имат те върху потребителите. Чрез филтрирането на SPAM съобщенията, съдържащи злонамерени файлове, защитата предпазва клиентското устройство, потребителя и системата му от компрометиране и злонамерено действие.

  • Не губите време за преглед и изтриване на нежеланата поща.

Интелигентната SPAM защита ви пести още време, в което да се фокусирате върху важните задачи в развитието на вашите уеб проекти.

Научете повече за начина, по който можете да обучите своята интелигентна SPAM защита в нашата помощна статия.

Интелигентната SPAM защита е активирана по подразбиране за всички хостинг акаунти на планове СуперПро и СуперХостинг. За да работи коректно, модулът SpamAssassin също трябва да е активиран.

Все още нямате поща към ваш домейн като например office@supersite.bg? Вземете домейн и хостинг с интелигентна SPAM защита и общувайте свободно онлайн от ваш собствен имейл адрес!

Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.