5+1 съвета при избор на WordPress тема

Имате WordPress сайт? Но сега се питате как да направите правилен избор на WordPress тема? Как да откриете и изберете най-подходящата?

Вижте нашите пет съвета при избора на WordPress тема.

Искате да си направите сайт или блог и сте избрали WordPress – най-използваната платформа в света? Инсталирането е лесно. С WordPress Manager е нужен само един клик в cPanel на вашия хостинг акаунт.

1. Премиум или безплатна WordPress тема?

За професионално онлайн присъствие изберете премиум (платена) тема. Те са по-функционални, с рядко срещан дизайн, по-чести ъпдейти, SEO оптимизация. Към тях са включени добавки (features), които ви спестяват време за търсене и инсталация на плъгини.

Вижте повече за разликите при двата типа теми: Премиум и безплатни WordPress теми – основни разлики | Blog

Премиум WordPress теми можете да намерите в различни сайтове като themeforest.net, themeisle.com и други.

Ако пък искате да си направите блог, който е само хоби за вас, можете да се доверите и на безплатна тема. Тук липсват премиум предимствата и често пълната функционалност на темата е налична само ако платите за премиум вариант.

Безплатни WordPress теми може да се намерят в официалния каталог в wordpress.org и в сайтовете на разработчиците на теми.

2. Сигурност и безопасност за сайта?

Не се доверявайте на сайтове, които предлагат безплатни версии на платени теми. В тези пиратски теми може да се крие зловреден скрипт, който да навреди на сайта и посетителите му.

3. Да редактирате или да не редактирате? Това е въпросът

Нормално е да добавите лого и да смените изображенията „по подразбиране“. Понякога обаче нанасяйки корекции, можете да нарушите концепцията на добрия дизайн. Най-добрият вариант е да намерите тема, която максимално пасва на вашето виждане за дизайна.

Ако желаете да променяте изцяло дадена тема, проверете дали в описанието ѝ е упоменато, че това става лесно. Ако магическата фраза “easy to customize” липсва, вероятно редакцията ще е трудна.

4. А ако се окаже, че в темата има бъг?

Обърнете внимание на характеристиките, посочени в информацията към темата. Насочете вниманието си върху:

  • Последния update – да е обновена в последните 3 месеца, т.е. разработчиците се грижат за актуалността ѝ;
  • Изтегляния – повечето изтегляния говорят за по-голям интерес;
  • Рейтинги – проверете как потребителите оценяват темата;
  • Форум и коментари към темата – какви въпроси са задавани и колко от тях са намерили своето решение;
  • Описание – дали темата е лесна за редактиране, дали е SEO оптимизирана и какви добавки включва.
WordPress помощ

Ако срещате казус със сайта и не знаете на какво се дължи той, СуперЕкипът от WordPress специалисти е насреща, за да Ви помогне с експертна проверка по случая.

Вижте нашите планове за Професионална WordPress поддръжка

5. Вашите посетители са мобилни

Избирайте теми с responsive дизайн. Така ще сте сигурни, че вашият сайт ще изглежда еднакво добре на desktop и мобилни устройства.

Ако използвате Google Chrome, може да тествате как би изглеждала дадена тема на различните устройства (десен бутон -> Inspect Element, иконката телефон).

Бонус съвет

Преди да избере тема, проучете кои са нейните създатели. Проверете какви са отзивите на останалите потребители за екипа. Разгледайте демото. Едно добре направено демо, включващо всички възможности, които предлага темата, говори много за работата на екипа.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.