https://blog.superhosting.bg/10-tips-for-successful-online-project.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

10 съвета за успешен старт на вашия онлайн проект

2018-08-01
За вашия уебсайт
онлайн проект, уеб сайт, съвети, споделен хостинг, нов бизнес, онлайн бизнес, блог, виртуален сървър, домейн, идея, бизнес план, бизнес модел, реклама, интернет, аудитория, сайт, нов сайт, стартиране на бизнес

Знаете ли, че SuperHosting.BG е дом на над 80 000 сайта? Онлайн проектите се увеличават с всеки изминал ден и този ръст е в следствие на все по-големия брой потребители в интернет. Освен това, става все по-лесно да си създадеш собствен сайт дори без познания в сферата на програмирането и техническата част. Това е възможно благодарение на развитието на SaaS услуги (Software as a Service) като Shopiko и CMS платформи като WordPress и Joomla. Въпреки многото сайтове в мрежата, все още има редица незаети ниши. Може би в една от тях ще се позиционира вашият сайт?

По реализирането на един стартиращ онлайн проект има много отправни точки, които предприемачите да вземат под внимание. Ако и вие искате да навлезете в интернет пространството със свой сайт, ето няколко съвета, които стоят в основата на успешните онлайн проекти.

1. Нужна ви е идея, която ще ви отличи.

Идеята е най-важната при зараждането на един онлайн проект. Тя определя какво ще правите и за кого. Разбира се, това е ваш проект и на първо място работата по него трябва да ви носи удоволствие, но преценете дали това, което ще предлагате, ще е полезно и на други хора (потенциалната аудитория на вашия сайт).

2. Направете проучване – има ли някой тук?

Направете проучване и разберете дали някой преди вас не се е сетил за същото? Чудесно ще е да сте първи, но дори някой да ви е изпреварил, не се отказвайте. Винаги можете да направите по-добър проект, предоставяйки по-качествено съдържание, продукт или услуга.

3. Анализирайте средата, търсете причини. Истината е някъде там!

Това, че никой не си е направил сайт като вашия до момента, може да е защото е открил пречки, които ви убягват. Проверете обстойно дали някога, някой не е задавал въпросите, които вие си задавате, във форуми и общности, свързани с вашата идея. Ако имате конкуренция – опитайте се да анализирате поведението й. Това ще ви постави една крачка пред нея.

4. Опознайте аудиторията, за да комуникирате правилно с нея!

Създайте подробен профил на вашата потенциална аудитория. Открийте факторите, които влияят на поведението на потребителите. Това ще ви помогне в първоначалния контакт с нея и последващата комуникация. Колкото повече я опознавате, толкова по-добре ще се научите да водите диалог с нея.

5. Бизнес модел – кое и как ще се случва?

Разпишете идеята си. Поставете си цел и очертайте пътя, по който ще стигнете до нея. Опитайте се да съобразите възможните трудности, които можете да срещнете. Като за начало е добре бизнес моделът ви да е опростен, не си слагайте рамки, нито в инструментите, които използвате, нито в желаните резултати. Бъдете отворени към промени, защото в хода на проекта, ще се наложи да експериментирате. Това ще ви позволи в бъдеще да разширите проекта си и да преминете към по-сложен бизнес модел.

6. А какъв всъщност ще е вашият сайт? Време е за избор на хостинг и домейн!

Вече имате идея какъв ще е вашият сайт – дали ще е тип медия, блог, електронен магазин, форум или просто онлайн лицето на вашия офлайн бизнес? Побързайте да регистрирате домейн - вашата интернет самоличност, защото някой може да ви изпревари. При избора на правилния хостинг трябва да прецените от какви ресурси ще се нуждае вашият сайт. Най-често за стартиращи онлайн проекти, решението се крие в някой от плановете за споделен хостинг. Но ако сайтът ви се нуждае от по-специфични услуги, може да се окаже, че по-доброто решение е изборът на виртуален сървър. Ако не сте си избрали конкретна система за управление на съдържанието (CMS), може да ви помогне менюто Softaculous в контролния панел cPanel на вашия хостинг акаунт, където ще откриете над 200 приложения.

7. Бавно, но славно към целта!

Очертайте стъпките, които ще ви заведат до крайната цел и ги преследвайте. В началото на развитието на вашия сайт едва ли ще завалят посещения и/или поръчки (освен ако не инвестирате солидно количество средства в качествена реклама). Дайте време на хората да разберат за вас и да ви харесат.

8. Реклама – разкажете за себе си на света.

Вложете средства в маркетинг и реклама. И тук е важно да изберете правилните канали, за да стигнете до вашите хора – тези, които ще се заинтересуват от това, което правите. Ако сте нови в тези среди, доверете се на специалисти. Те ще ви помогнат да направите първите крачки към потенциалните посетители на вашия сайт.

9. Тествайте, тествайте, тествайте!

Не се страхувайте да експериментирате с всичко – от съдържанието и начина, по който го предоставяте на вашия сайт, до рекламните канали и посланията, с които достигате до нови хора.

10. Не спирайте да опитвате нови неща!

Ще дойде моментът, когато вашата цел ще е достигната, вашият сайт ще е посещаван, услугите ви търсени и всичко „ще работи, както трябва“. Това не означава, че трябва да си седите и да не правите нищо. Развивайте се, продължавайте да опитвате нови неща. Може би вече е време за един нов, по-усложнен бизнес модел, който да ви направи дори по-успешни.

Coming soon... 🙂
Искате да стартирате собствен онлайн магазин? Скоро ще ви разкажем каква е тайната на успеха на сайтовете за електронна търговия в зората на тяхното създаване.

Маркетинг Специалист

Цвет знае колко трудно изглежда създаването на сайт в началото и колко лесно се оказва в последствие. СуперСилата на Цвет е, че знае какви въпроси си задават начинаещите уеб ентусиасти и има отговор за всеки един от тях.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other