Създавате изкуство? Покажете го чрез собствен сайт

Чувате непозната дума. Какво правите?
Проверявате я в Google, нали? 100% сме сигурни в това.
Всички го правим… просто защото там можем да открием информация за почти всичко. Което, от своя страна, означава, че няма нито една извинителна причина за Вашия бизнес да не присъства в уеб. Все пак приоритетът Ви е да достигате до по-широк кръг от хора и да се развивате успешно.

От офлайн към онлайн в ерата на дигитализацията

Знаете ли, че в уеб пространството за всекиго има „място под слънцето“. И не само това… онлайн е мястото, на което „за всеки влак си има пътници“.

Не вярвате?

От опит знаем, че всеки бизнес е интересен и стойностен – най-вече за аудиторията, която вижда полза в него и смята, че си струва. А повярвайте ни: в уеб всеки намира своето място, достига до „своите хора“ и може да създаде лоялна общност.

Вашият бизнес заслужава светът да узнае за него, защото вярваме, че правите животът на хората по пътя си много по-красив, уютен и богат.

Представете го онлайн! Изпод ръцете Ви се ражда неповторимо изкуство, което заслужава да бъде споделено. Следващите редове са специално за всички Вас, които ръчно изработвате:

 • бижута и накити;
 • аксесоари – шапки, шалове, ластици за коса, колани, престилки и др;
 • кожени изделия;
 • играчки;
 • картини, портрети, карикатури;
 • калъфи за книги;
 • декорации за дома;
 • чаши и продукти от порцелан, керамика и стъкло;
 • плетива;
 • чанти и несесери;
 • изделия от дърво или хартия;
 • ароматни свещи и восъчни фигури;
 • handmade подаръци;
 • куп други оригинални, креативни, нестандартни и редки красоти.

Хоп! Сигурно открихте Вашето занимание в този дълъг списък. Вашият сайт е чудесна възможност да представите творенията си на хората, които към момента не Ви познават и не знаят за Вашата дейност. И запомнете: ако Ви няма в интернет, най-вероятно Вие не съществувате за потребителите, които го ползват активно.

Разбере още: Искам сайт, но не знам откъде да започна

Време е да си спретнете едно китно онлайн местенце, което да отразява Вашата същност, прецизност и неподправена автентичност. Защото всичко, което правите, носи красота и буди възхищение заради старанието и усърдието Ви да го изпипате до най-малкия детайл.

И защото идеята Ви е СУПЕР, разбира се.

handmade-businesses

Сайт или социални мрежи?

Отговорът е: И двете!
Истината е, че комбинацията между двете прави онлайн присъствието Ви завършено.
Помнете, че сайтът е основата на онлайн присъствието Ви. Социалните мрежи са каналът, чрез който комуникирате всичко, което позиционирате на сайта си.

Сайтът е началната точка и крайната дестинация.

Съдържанието, което споделяте в бизнес профилите си, не е изцяло под Ваш контрол. А по-лошият сценарий би бил, ако от утре вече няма платформи като Facebook, Instagram, Printerest и Behance. Това автоматично означава, че изчезвате от полезрението на настоящи и потенциални клиенти, а усилията Ви са били напразни.

Сайтът Ви дава пълен контрол върху съдържанието. Цензурата зависи изцяло от Вас – Вие решавате какво да позиционирате, как да оформите портфолиото си, как да опишете произведенията си и какви послания да отправите към потребителите. Не зависите от външни политики, правила, бизнес решения.

Фестивали и изложения – изворът на Вашите клиенти

Поздравяваме Ви за силата и мотивацията Ви да участвате в тях!
Тези форуми наистина са чудесна възможност да се запознаете с Вашите клиенти, да видите техните реакции, да пипнат и усетят емоцията от Вашето изкуство. Тези събития обаче не са всеки ден в годината и сигурно се броят на пръстите на едната Ви ръка.

А през останалото време?

Необходимо Ви е място, което ще помага на потребителите да са в контакт с Вас денонощно – без ограничения. Това място е Вашият професионален сайт и социалните мрежи, които поддържате. Сайтът ще Ви помогне да представите пълноценно Вашето изкуство и да го направите достъпно за аудиторията, която ще го оцени и ще поиска да го получи.

Научете: Истина или мит: Мога да си направя сайт с няколко клика

Вашето портфолио и групите на социалните мрежи

Всеки творец рано или късно споделя изкуството си по групите в социалните мрежи. Това е естествен начин да покажете своите красоти на възможно най-много заинтересовани хора. Когато обаче им оставяте своя контакт, какво посочвате? Бизнес страница в социалните мрежи, личен профил, личен имейл, телефон?

handmade-businesses

Представете си колко по-професионални и надеждни бихте изглеждали с:

 • Красив и професионален сайт;
 • Подредено и атрактивно портфолио;
 • Сайт с името на Вашия бизнес;
 • Професионален имейл с името на Вашия бизнес (например info@mybusiness.com).

Още по-добрият вариант е, ако посетителите на сайта Ви могат да поръчат директно от него или поне да попълнят бързо и лесно форма за контакт.

Все още ли не сте убедени, че сайтът е Вашият път към развитието? Веднага споделяме още няколко силни предимства, а избора оставяме на Вас.

Как уебсайтът помага на Вашия handmade бизнес?

 • С него създавате СУПЕР първо впечатление у клиентите Ви

Представете си, че сайтът е витрина, на която излагате Вашите произведения. Когато е онлайн, тя е общодостъпна и видима за всеки, който има интерес да я разгледа. А колкото по-атрактивно я подредите и аранжирате, толкова по-лесно ще спечелите вниманието на потребителите.

handmade-businesses

Атрактивната визия от баланса в цветовете, елементите и функционалностите в сайта. Така ще оставите приятно чувство у посетителите и ще вложите собствения си почерк на естет. Доверете се на усета си, когато планирате визията на дигиталния си каталог.

 • Вдъхва доверие и професионализъм

В това няма спор! При търсене в Google, посетителите ще попаднат на Вашата онлайн визитка. Самият факт, че имате красив и подреден сайт ще Ви спечели авторитет на специалист, който изпипва детайлите и полага грижа за бизнеса си.

С помощта на качествено съдържание, подробни продуктови описания и красиви снимки изграждате доверие у потенциалните си клиенти. Когато физическият контакт и допирът с продукта липсват, сайтът може да компенсира тази липса.

Прочетете още: Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

 • Спестява време и усилия

И това не е клише! Замислете се какъв ресурс ще Ви отнеме организацията при представянето на Вашия бранд на различни изложения, в концептуални магазини или по щандове на тематични събития.

Е, сайтът Ви освобождава от досадното сгъване и разгъване на всички продукти, които искате да покажете на Вашите клиенти. В него можете да добавите цялата информация, която е нужна на потребителите, за да добият по-точна преценка за качествата му.

Сайтът ще Ви помогне и да дадете отговорите, които търси всеки посетител – от какви материали е направен продуктът, по какъв начин, за какво може да се използва и др. Така отговаряте на всички и то само един път.

Вижте също: Защо да си направим собствен сайт?

 • Сайтът е мощен инструмент за достигане до нови аудитории

Не е ли това най-хубавата част? Невинаги първият досег с потребителите ги кара да купят. Но с упоритост и любов към своя бранд, имате възможност да ги спечелите като фенове занапред.

Щом веднъж са попаднали на Вас, ще Ви потърсят отново. И вероятността да изберат точно Вас е много голяма, защото сте грабнали вниманието им и сте ги впечатлили. Ако изработката Ви е характерна със своята оригиналност и високо качество, определено няма да остане незабелязана.

 • Още едно решение да популяризирате и рекламирате бизнеса си

Поставянето на уеб адреса на Вашия сайт върху рекламни материали и визитки ще насърчи таргет аудиторията Ви да потърси допълнително информация за Вас и Вашия бранд. Едно такова действие би могло да предизвика вълна от нови посетители на страницата Ви и верни почитатели на Вашето изкуство. Няма ли да е страхотно, че сте открили още един начин да достигнете до тях?

Освен това наличието на сайт ще Ви помогне да популяризирате ефективно дейността си чрез пускането на онлайн реклама. Платформите като Facebook и Google Ads изискват дестинация (Вашия сайт), за да създавате качествени реклами.

Чрез дигитална реклама увеличавате шансовете си да бъдете открити от хора, които още не Ви познават, но търсят бизнес като Вашия – за покупка, партньорство, участие в събитие или кауза, работно предложение и още.

 • Разширявате обхвата на дейността си извън границите на физическата си локация

Защото онлайн пространството Ви дава много повече от офлайн присъствието, което Ви ограничава в рамките на една локация с определено работно време.

Сайтът Ви позволява да откривате нови хоризонти, надхвърляйки зоната, в която се намирате. Така потребителите ще могат да поръчват от Вас от всеки град на България по всяко време на денонощието.

О! И не забравяйте, че дори да смените местожителството си или ателието, в което изработвате Вашите шедьоври, сайтът и присъствието Ви в уеб остават незасегнати от тази промяна. Те ще функционират 24/7, 365 дни в годината, в готовност да посрещат и обслужат Вашите клиенти.

 • Изграждате здрави взаимоотношения с клиентите и партньорите си

А причината е, защото общувате! Да, точно така. Можете да поддържате непрекъснат контакт с посетителите на сайта Ви и с всеки, с когото работите директно или индиректно. Като опциите тук са няколко – чрез вграждане на чат в сайта Ви за незабавна комуникация, форма за запитвания, професионален имейл. А телефонът, социалните мрежи и личният контакт слагат черешката на тортата!

handmade-businesses

Имайки дигитална собственост, каквато е домейнът (името) на Вашия сайт, можете да си създадете напълно безплатно професионални пощенски кутии, през които да водите официалната си кореспонденция. Например hello@mysupersite.bg или myname@mysupersite.bg.

Какво ще откриете в поредицата?

Само най-полезното за подготовката на Вашия сайт, разбира се!

Събрали сме ценни съвети и предложения за:

Не пропускайте нито една от предстоящите ни статии, ако искате да научите кои са най-лесните и удобни начини за успешно преминаване на Вашия бизнес в онлайн пространството.

Побързайте да се абонирате за СуперБлога.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.