Ръчно изработени продукти: 6 идеи за дизайн на сайт

Ръчно изработени продукти или т.нар. handmade продукти.
Тази чуждица стана толкова популярна в България, че няма вече човек, който да не я свързва с ръчно създадени творби. Всички те съчетават много любов, креативност и себеизразяване. А целта им? Да правят живота на хората, които се докосват до тях, по-красив, приятен и зареден с положителни емоции.

Възхищаваме се на всички бизнеси, които творят с ръцете си. Именно затова имаме огромното желание да помогнем на всички Вас, които сте отворени да представите изкуството си пред повече хора. В предходната тема Ви запознахме с причините да си имате сайт. Ако сте я изпуснали, сега е моментът да наваксате:

Създавате изкуство? Покажете го чрез собствен сайт

В настоящата статия ще Ви помогнем да:

  • изградите сами своя професионален сайт – бързо, лесно, без технически умения;
  • изберете подходяща услуга и дизайн в зависимост от целите Ви;
  • си представите как би могъл да изглежда Вашият сайт;
  • се запознаете с примерни сайтове на реални бизнеси от Вашия бранш;
  • подберете най-добрите цветове за Вашия бъдещ сайт.

Нека първо Ви попитаме…

Искате да продавате онлайн или да разполагате с дигитално портфолио?

В зависимост от бизнес целите Ви, имате възможност да разработите онлайн магазин или сайт тип портфолио на Вашите творби. 

Явор и Shopiko
С Shopiko е супер лесно да продавате онлайн. Тествайте!

Предимства на онлайн магазин с Shopiko:

  • Клиентите Ви поръчват директно от сайта;
  • Улеснявате клиентите си и пестите време от излишна комуникация;
  • Можете да си изградите професионална поща с името на Вашия сайт;
  • Лесно качвате снимки и описания на продукти;
  • Разполагате с повече от 10 различни вида разплащателни метода;
  • Имате интеграция с всички известни куриери в България;
  • Създавате фактури и товарителници директно през платформата;
  • Разполагате с маркетинг инструменти за още повече продажби;
  • Улеснявате клиентите си с чат, форма за контакт, Google Maps карта;
  • Можете да си създавате всякакви филтри и критерии за продуктите;
  • Бърз преглед, бърза поръчка и още куп търговски инструменти;
  • Имате включен хостинг, SSL сертификат за защита на клиентските данни, 24/7 поддръжка на платформата;
  • На линия е СуперЕкипът, за да Ви съдейства за всичко – ама наистина всичко;
  • Можете да тествате безплатно за 14 дни.
Силвия и Сайт билдър
Със Сайт билдър е лесно да имаш сайт визитка или каталог. Тествайте!

Предимствата на сайт тип дигитален каталог със Сайт билдър:

  • Сайтът е Вашето портфолио и онлайн визитка;
  • Надграждате присъствието си в социалните мрежи;
  • Цялата информация за бизнеса Ви е подредена по Ваш вкус;
  • Портфолиото Ви е Ваша собственост и не зависите от чужди правила, политики и ограничения;
  • Получавате възможност да рекламирате по-ефективно в Google и Facebook;
  • Клиентите Ви намират по-лесно в Google;
  • Вдъхвате повече доверие и професионализъм;
  • Имате включен хостинг и SSL сертификат;
  • Можете да си направите професионални пощи;
  • Добавяте лесно и бързо форма за контакт, форма за абониране, чат;
  • Управлявате сайта си лесно и само с помощта на drag & drop технология;
  • Разчитате на СуперЕкипа за всеки Ваш въпрос – тук сме, за да помагаме;
  • Можете да тествате безплатно за 7 дни.

Претегляйки приоритетите си, можете да се насочите към платформата за изграждане на онлайн магазини Shopiko или платформата за изграждане на бизнес сайт Сайт билдър. Ние сме на Ваше разположение за безплатна консултация.

А сега ще Ви дадем някои идеи при избора на подходящ дизайн и цветове за двете платформи.

3 шаблона на Shopiko за Вашия онлайн магазин за ръчно изработени продукти

Искате да продавате онлайн? Чудесно!

Защото сме Ви подготвили наистина впечатляващи дизайни, които можете да адаптирате според своя вкус – визии, цветове, текстове.

Дизайн Contempo 

Цветен, свеж и подреден. Идеален е за визуално въздействие и представяне на всякакъв тип ръчно направени продукти. При този шаблон колкото по-ярки и наситени са цветовете, толкова по-голям е шансът да завладеете своите потребители.

Слави се с много ясна, опростена и в същото време удобна за ползване навигация. С красиви фотографии, прелестни продукти и продаващи описания, успехът Ви е в кърпа вързан.

 

Разгледайте дизайна отвътре.

Дизайн Shine

Това е шаблонът, който подчертава красотата на бижута и аксесоари. Но не се ограничавайте с неговото съдържание. С него можете да представите всичко.

Хоризонталната му преливаща навигация лъха на професионализъм и изящество в едно. Разполагате с всичко необходимо, за да качите своите продукти и да продавате успешно онлайн.

 

Разгледайте дизайна отвътре.

Дизайн NextCo

Може би и Вие създавате торти, сладкиши и лакомства с ръцете си? Нека предположим – те не са като всички останали производски изделия. Знаем това и сега е моментът да разкажете на своите потенциални клиенти за детайлите.

Но дори и да не създавате вкусотии, NextCo прави силно впечатление с визуалния си фокус. Можете да разположите множество изображения на ръчните си продукти по целия сайт. Навигацията се намира зад популярното „бургерче“ горе вдясно. Въздействащ, функционален и гъвкав.

 

Разгледайте дизайна отвътре.

Как се справят нашите клиенти с Shopiko?

Показахме Ви идеи за дизайн на Вашия сайт чрез готовите шаблони на Shopiko. Време е да Ви покажем реални клиентски сайтове за още повече вдъхновение.

ps-artshop.com

Те използват така любимия на нашите клиенти темплейт Spark. Вижте какво въображение имат, за да преобразят шаблона до неузнаваемост. Само малко ще загатнем, че по подразбиране той е с тематика плодове и зеленчуци. 

Чудесно боравят с цветове, имат прекрасни визии за своите ръчни произведения на изкуството и посяват неустоимо желание у клиента да се върне отново на техния сайт.  

 

rawcakes.bg

Любимият ни сайт за сурови здравословни торти – изцяло ръчно направени и поднесени с много любов. Ива от rawcakes.bg използва темплейт Luxury, който по подразбиране е с тематика бижута. Отново това е доказателство, че шаблоните са чудесен ориентир, а не ограничение, правило или рамка. 

 

loveart-bg.com

Темплейт Imagine оживява в ръцете на екипа на loveart-bg.com. Те успешно са групирали своите ръчни изделия в подредени категории с невероятно красиви фотографии. Как да не си поръчаш нещо специално…

 
3 шаблона на Сайт билдър за Вашето дигитално портфолио на ръчно изработени неща

Не по-малко атрактивни са и предложенията ни за дизайн шаблони в Сайт билдър. Нямаме търпение да Ви ги покажем, затова директно се насочваме към тях.

Дизайн Kashve

Семпъл, модерен и категоричен. Защо категоричен ли? Защото няма нищо излишно и насочва вниманието точно там, където трябва – върху Вашите произведения. А те заслужават целия фокус на потребителите, когато се стремите да им представите своето изкуство в най-добрата възможна светлина.

Шаблонът разполага с най-необходимото за оформлението на впечатляващ онлайн каталог – от ясния и четим шрифт до красивите визуални ефекти, които засилват интереса към Вашия бранд. И разбира се, най-важното е, че можете да го персонализирате спрямо Вашите представи, да добавите или премахнете елементи, за да го превърнете в дигитално огледало на Вашата дейност.

 

Вижте как изглежда шаблонът отвътре.

Дизайн Victor WineHouse

Не бихме могли да подминем този шаблон, защото той наистина може да предложи всичко, което търсите при представянето на Вашия бизнес. Абстрахирайте се от това, че е на винена тематика и дайте воля на въображението си. 

Представете си как би паснал на Вашата идея, като добавите качествени изображения, въздействащи послания и елементи.

В концепцията на този дизайн са заложени елегантност и премереност във всеки детайл. Това са част от тайните съставки на красивия сайт. А Victor WineHouse определено може да бъде отнесен в графата „забележителна визия“.

 

Вижте как изглежда шаблонът отвътре.

Дизайн CV ME

Имаме още едно арт решение, когато търсите оригинален начин да покажете творенията си онлайн в привлекателен уебсайт. 

И да, въпреки че можете да го адаптирате към представите си по всякакъв начин, шаблонът CV ME е достатъчно интригуващ и впечатляващ, за да промените единствено текстовете и изображенията в него. Така ще го запазите максимално близко до първоначалната му визия и пак ще постигнете желания WOW ефект. 

А какво ли би се получило, ако го модифицирате изцяло? Изборът и идеите са изцяло Ваши. Ние ще се радваме да споделите крайния резултат с нас.

 

Вижте как изглежда шаблонът отвътре.

Как се справят нашите клиенти със Сайт билдър?

Успяхме ли да събудим любопитството и да разпалим креативността Ви? Какъвто и да е Вашият отговор, вярваме, че още малко вдъхновение не би било излишно. 

И понеже знаем, че сред клиентите ни има прекрасни творци и изкусни майстори в своята област, ще Ви покажем докъде се простира талантът им и как са превърнали сайта си в удивителна онлайн дестинация.

mikasav.com

Трудно ще го забравите, ако веднъж сте попаднали на него. Събрал е в себе си толкова цвят, стил и характер, каквито само една артистична личност би могла да притежава. Определено спечели вниманието и симпатиите ни още с първото отваряне, но истински сме впечатлени от креативността при претворяването на шаблона Cartooyn. А всичко в него е подбрано с финес и усет към естетиката, точно както подобава на един сайт за изкуство.

 

libertystudio.me

Основа на този така приятен сайт е шаблонът Backy. Сайтът е чудесен пример за трансформация на дизайна, стига да имаш въображение и готова идея. Поздравяваме нашите клиенти от Либърти Студио за красивите творения и за смелостта да ги покажат в собствен сайт с помощта на Сайт билдър.

 

atelie-fox.com

Рязане, гравиране, дизайн и проектиране. Защо не? Всяка идея заслужава да си има сайт и нашите клиенти го доказват. Сайтът им е прекрасен начин да се заявят пред дигиталната общност и да пленят сърцето на всеки, който е закърмен с изкуство и занаятчийство. A начинът, по който преобразяват шаблона Digart, затвърждава убеждението ни, че са истински професионалисти в своята област.

 

БОНУС: stilka.com

Един от любимите ни сайтове за стилни престилки. Скоро обаче сайтът се мести на услугата Shopiko. Защо? За да продава онлайн. 🙂 Все пак запазихме за спомен дизайна на сайта със Сайт билдър. Темплейт – няма (започнат е от нулата), а изпълнението – превъзходно.

 
Как да изберете цветовете на Вашия сайт?

При ръчно създадените творби цветът на сайта зависи от цветовете на Вашите продукти. Цветът е необходимо да подчертава Вашия характер и емоцията, която носи изкуството Ви.

Това настроение ще повлияе емоционално на Вашите потенциални клиенти. То ще създаде симбиоза между Вас и посетителите на сайта Ви. Ако те разпознаят и харесат емоцията, няма шанс да си тръгнат с празни ръце. 

Нека разгледаме комбинациите от цветове с уговорката, че това е само част от широкия спектър гами и нюанси, която бихте могли да използвате за визията на сайта си.

Подходящи цветови гами и съчетания за Вашия сайт на тема ръчна изработка и изкуство.
Подходящи цветови гами и съчетания за Вашия сайт на тема ръчна изработка и изкуство.
  • тъмно и светлозелен;
  • оранжев и жълт;
  • червен и сив; 
  • розов и лилав;
  • тъмно и светлосин;
  • оранжев и лилав и други.

Препоръка: Изберете един основен нюанс, върху който да изградите Вашата цветна комбинация. 

Този принцип е по-познат като аналогово съчетание, което означава, че се комбинират 3 цвята от една гама като например розов, цикламен и лилав. Повече информация може да откриете в страницата на Canva и в епизод 019 на SuperTalks с дизайнера Борил Караиванов.


Е, това беше подробният ни наръчник за избор и на подходящ темплейт за сайт с услугите Shopiko и Сайт билдър. Вярваме, че въображението Ви ще Ви отведе до чудесен краен резултат. Споделете ни го!

Направете своя сайт сега. Днес е по-важно от всякога да сте онлайн. Ние ще Ви помогнем на всяка стъпка. Разчитайте на нас.

Тествайте безплатно за 14 дни услугата Shopiko
Тествайте безплатно за 7 дни услугата Сайт билдър

Запознайте се и с останалите статии от поредицата:  

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!