СуперБлогът стана на 10!

Какво се крие зад числото 10?

 • Неслучайно целта се търси  „в десятката“.
 • За питагорейците 10 е олицетворение на реда и съвършенството.
 • В гръцката митология 10 обозначава завършването на цикъл.
 • За римляните X обозначава целостта и пълнотата.
 • За китайците 10 (十) съдържа в състава си ин и ян (балансът).
 • В Индия се смята, че човек се преражда 10 пъти.
 • Десетобалната система е най-завършеният и ефективен метод за оценяване.
 • Скалата на Рихтер се състои от 10 степени.
 • 10 са Божиите заповеди.

Но точно в този конкретен момент, за нас числото 10 има само едно значение:
Рожден ден.

Да, СуперБлогът навърши 10 години!

10 години блог на СуперХостинг.БГ

Затова днес решихме да Ви разкажем историята на СуперБлога.

Какво постигнахме за тези 10 години?

СуперБлогът e много важна част от нашия комуникационен микс. Тук е мястото, в което споделяме освен новини и новости в услугите, съвети за Вашите онлайн проекти и кейс стъдита от работата ни. През последните 4 години започнахме да споделяме повече съдържание не само за хостинг услугите и домейните, но и за цялостното дигитално присъствие. Това бе провокирано от динамиката на уеб тенденциите да се инвестира в качествено съдържание. Както вече знаем, освен скоростта и мобилната версия, всеки сайт печели посетителите си с качествено съдържание, което носи ползи.

За тези 10 години успяхме да направим много проби и грешки. Но най-важното е, че с всяка изминала година успяваме да подобрим по нещо. За нас формулата за успех съдържа в себе си постоянство, мотивация и иновативност.

Днес с радост споделяме малко факти за нашия СуперБлог, които обобщихме за тези 10 години:

 • Над 800 полезни статии.
 • Над 1000 абонирани верни фенове.
 • 7 активни категории.
 • Повече от 35 000 посетители месечно.
 • Нова успешна поредица със съвети за дигитално развитие на всеки бизнес.
 • Читателите ни прекарват средно 3 минути в блога.
 • За последната година посещенията в блога ни са се увеличили с 315%.
 • От началото на 2019-та досега сме написали 66 СуперСтатии.
Любопитно: Знаете ли коя е първата статия в блога? Тя бе разписана на 24 септември 2009 година и постави началото на това дигитално предизвикателство. Ако никога не сте се замисляли коя е тя, сега е моментът да се запознаете с нея: Блогът за хостинг на СуперХостинг
Как се промени блогът за тези 10 години?

Блогът претърпя 4 големи визуални промени. Ето и как изглеждаше през годините в крак с дизайн тенденциите.

2009 година

Блогът през 2009


2011 година

Блогът през 2011


2016 година 

Блогът през 2016 година


2019 година

СуперБлога през 2019-та.

Кои са най-четените статии през последните години?

Всички статии на СуперБлога се четат, но някои – повече. Ето ги и тях:

2019 година: Фишинг – на лов, но не за риба, а за вашето потребителско име и парола
2018 година: Твоят първи WordPress сайт в три стъпки
2017 година: Какво е DNS и защо се използва за транслиране на домейните в IP адреси?
2016 година: Предстоящи промени в стандартите за сигурност в Уеб
2015 година: 3 съвета за справяне с Internal Server Error 500
2014 година: СТАРТ! Нови 7 домейна – свободни за регистрация
2013 година: Как да повишим сигурността на сайта в 10 стъпки!

А сега е време за…

Запознанство с авторите на блога!

Ако нашият блог представляваше един пъзел, то идеите на всички колеги са частите на пъзела и всяка от тях намира специално място в него, за да го направи завършен. СуперБлогът се поддържа от различни колеги, специалисти в различни области, които винаги успяват да подготвят интересни теми и ценни съвети.

През годините, в създаването на съдържание са участвали не само колеги от Маркетинг екипа, но и системни администратори, програмисти, тиймлидери и колеги, които всеки ден помагат в решаването на Вашите казуси и Ви съдействат по чат, телефон и имейл.

За последната година и половина блогът се радва на съдържание, специално подготвено от няколко по-изявени автори. Нека се запознаем и с тях!

Представяме Ви:

 • Меги (известна още като Меган) – бурни аплодисменти за нашия tech гуру (въпреки вродената ѝ скромност). СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин. Тя е автор на почти всички технически статии в блога и на по-голямата част от помощните материали на нашата помощна страница.

Прочетете всички статии на Меги.

 • Даниела Колева – Диди е истински копирайтинг мастър. Нейната кръвна група определено е ПИС (Полезно и Интересно Съдържание). Тя е винаги готова да Ви даде най-актуалните съвети за по-добро онлайн присъствие и да Ви представи последните тенденции в digital.

Прочетете всички статии на Диди.

 • Звезделина Георгиева – Звезди е арт персоната на СуперБлога. Естетика, дизайн, цветове, вдъхновение и мотивация – това са елементите на нейната запазена марка. Статиите ѝ Ви дават вътрешния импулс да приложите наученото на практика. А ако не сте запознати със Сайт билдър, веднага се обърнете към Звезди и тя ще Ви даде всички отговори – в блога и на помощната ни страница.

Прочетете всички статии на Звезди.

 • Данилина Яркова – за Дани няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и винаги дава най-доброто от себе си. За капак Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Може би не пише толкова често в блога, защото е заета да мисли стратегии, но когато го прави – статиите ѝ винаги пораждат фурор.

Прочетете всички статии на Дани.

Наред с тях, Боби, Цвети, Любо и Вери също обичат да споделят полезна информация особено когато бързаме да Ви изненадаме с нови подобрения в услугата като нашата система за сигурност SH Protect, DDoS защитата, СуперИнструментите за сигурност и ускорение, новата услуга Сайт билдър и т.н.

Какво ни предстои?

Плановете ни занапред са да Ви радваме с още повече полезно съдържание, което ще Ви помага да развивате дигиталното си присъствие. Освен с ценни съвети, ще Ви срещаме с опита на нашите клиенти и ще Ви споделяме много любопитни истории от кухнята.

Тук е моментът да благодарим на всички наши читатели и верни фенове – без Вас блогът не би бил толкова успешен! Всеки ден ни мотивирате, а с обратната си връзка ни помагате да сме още по-добри.

И тъй като подготвяме всеки материал с огромно желание, старание и на моменти „дразнещ“ перфекционизъм, най-голямата награда за нас е Вашето внимание.

СуперЕкипът - Рожден ден на блога

Зарадвайте всички автори в блога, като се абонирате за СуперСъдържание с добавена стойност. Обещаваме да Ви поднасяме само информация, от която ще черпите нови знания!

АБОНИРАНЕ

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments