СуперБлогът стана на 10!

Какво се крие зад числото 10?

 • Неслучайно целта се търси  „в десятката“.
 • За питагорейците 10 е олицетворение на реда и съвършенството.
 • В гръцката митология 10 обозначава завършването на цикъл.
 • За римляните X обозначава целостта и пълнотата.
 • За китайците 10 (十) съдържа в състава си ин и ян (балансът).
 • В Индия се смята, че човек се преражда 10 пъти.
 • Десетобалната система е най-завършеният и ефективен метод за оценяване.
 • Скалата на Рихтер се състои от 10 степени.
 • 10 са Божиите заповеди.

Но точно в този конкретен момент, за нас числото 10 има само едно значение:
Рожден ден.

Да, СуперБлогът навърши 10 години!

10 години блог на СуперХостинг.БГ

Затова днес решихме да Ви разкажем историята на СуперБлога.

Какво постигнахме за тези 10 години?

СуперБлогът e много важна част от нашия комуникационен микс. Тук е мястото, в което споделяме освен новини и новости в услугите, съвети за Вашите онлайн проекти и кейс стъдита от работата ни. През последните 4 години започнахме да споделяме повече съдържание не само за хостинг услугите и домейните, но и за цялостното дигитално присъствие. Това бе провокирано от динамиката на уеб тенденциите да се инвестира в качествено съдържание. Както вече знаем, освен скоростта и мобилната версия, всеки сайт печели посетителите си с качествено съдържание, което носи ползи.

За тези 10 години успяхме да направим много проби и грешки. Но най-важното е, че с всяка изминала година успяваме да подобрим по нещо. За нас формулата за успех съдържа в себе си постоянство, мотивация и иновативност.

Днес с радост споделяме малко факти за нашия СуперБлог, които обобщихме за тези 10 години:

 • Над 800 полезни статии.
 • Над 1000 абонирани верни фенове.
 • 7 активни категории.
 • Повече от 35 000 посетители месечно.
 • Нова успешна поредица със съвети за дигитално развитие на всеки бизнес.
 • Читателите ни прекарват средно 3 минути в блога.
 • За последната година посещенията в блога ни са се увеличили с 315%.
 • От началото на 2019-та досега сме написали 66 СуперСтатии.
Любопитно: Знаете ли коя е първата статия в блога? Тя бе разписана на 24 септември 2009 година и постави началото на това дигитално предизвикателство. Ако никога не сте се замисляли коя е тя, сега е моментът да се запознаете с нея: Блогът за хостинг на СуперХостинг
Как се промени блогът за тези 10 години?

Блогът претърпя 4 големи визуални промени. Ето и как изглеждаше през годините в крак с дизайн тенденциите.

2009 година

Блогът през 2009


2011 година

Блогът през 2011


2016 година 

Блогът през 2016 година


2019 година

СуперБлога през 2019-та.

Кои са най-четените статии през последните години?

Всички статии на СуперБлога се четат, но някои – повече. Ето ги и тях:

2019 година: Фишинг – на лов, но не за риба, а за вашето потребителско име и парола
2018 година: Твоят първи WordPress сайт в три стъпки
2017 година: Какво е DNS и защо се използва за транслиране на домейните в IP адреси?
2016 година: Предстоящи промени в стандартите за сигурност в Уеб
2015 година: 3 съвета за справяне с Internal Server Error 500
2014 година: СТАРТ! Нови 7 домейна – свободни за регистрация
2013 година: Как да повишим сигурността на сайта в 10 стъпки!

А сега е време за…

Запознанство с авторите на блога!

Ако нашият блог представляваше един пъзел, то идеите на всички колеги са частите на пъзела и всяка от тях намира специално място в него, за да го направи завършен. СуперБлогът се поддържа от различни колеги, специалисти в различни области, които винаги успяват да подготвят интересни теми и ценни съвети.

През годините, в създаването на съдържание са участвали не само колеги от Маркетинг екипа, но и системни администратори, програмисти, тиймлидери и колеги, които всеки ден помагат в решаването на Вашите казуси и Ви съдействат по чат, телефон и имейл.

За последната година и половина блогът се радва на съдържание, специално подготвено от няколко по-изявени автори. Нека се запознаем и с тях!

Представяме Ви:

 • Меги (известна още като Меган) – бурни аплодисменти за нашия tech гуру (въпреки вродената ѝ скромност). СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин. Тя е автор на почти всички технически статии в блога и на по-голямата част от помощните материали на нашата помощна страница.

Прочетете всички статии на Меги.

 • Даниела Колева – Диди е истински копирайтинг мастър. Нейната кръвна група определено е ПИС (Полезно и Интересно Съдържание). Тя е винаги готова да Ви даде най-актуалните съвети за по-добро онлайн присъствие и да Ви представи последните тенденции в digital.

Прочетете всички статии на Диди.

 • Звезделина Георгиева – Звезди е арт персоната на СуперБлога. Естетика, дизайн, цветове, вдъхновение и мотивация – това са елементите на нейната запазена марка. Статиите ѝ Ви дават вътрешния импулс да приложите наученото на практика. А ако не сте запознати със Сайт билдър, веднага се обърнете към Звезди и тя ще Ви даде всички отговори – в блога и на помощната ни страница.

Прочетете всички статии на Звезди.

 • Данилина Яркова – за Дани няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и винаги дава най-доброто от себе си. За капак Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Може би не пише толкова често в блога, защото е заета да мисли стратегии, но когато го прави – статиите ѝ винаги пораждат фурор.

Прочетете всички статии на Дани.

Наред с тях, Боби, Цвети, Любо и Вери също обичат да споделят полезна информация особено когато бързаме да Ви изненадаме с нови подобрения в услугата като нашата система за сигурност SH Protect, DDoS защитата, СуперИнструментите за сигурност и ускорение, новата услуга Сайт билдър и т.н.

Какво ни предстои?

Плановете ни занапред са да Ви радваме с още повече полезно съдържание, което ще Ви помага да развивате дигиталното си присъствие. Освен с ценни съвети, ще Ви срещаме с опита на нашите клиенти и ще Ви споделяме много любопитни истории от кухнята.

Тук е моментът да благодарим на всички наши читатели и верни фенове – без Вас блогът не би бил толкова успешен! Всеки ден ни мотивирате, а с обратната си връзка ни помагате да сме още по-добри.

И тъй като подготвяме всеки материал с огромно желание, старание и на моменти „дразнещ“ перфекционизъм, най-голямата награда за нас е Вашето внимание.

СуперЕкипът - Рожден ден на блога

Зарадвайте всички автори в блога, като се абонирате за СуперСъдържание с добавена стойност. Обещаваме да Ви поднасяме само информация, от която ще черпите нови знания!

АБОНИРАНЕ

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт [Аудио]

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
CYBER WEEK
Домейни на СуперЦени!
Избери сега!