По-добра скорост на сайта със SuperCache

Скоростта на сайта е важен показател за по-доброто му класиране в резултатите на търсачките. Но и за посетителите му – никой не обича да чака, а бавният сайт е предпоставка да го затворят и да продължат търсенето си на друг сайт. Статистиките сочат, че 40% от хората биха напуснали даден сайт, ако той се зарежда над 3 секунди.

Но как да подобрим скоростта на сайта? 

Най-ефективният метод за ускоряване на зареждането на сайта е с инструмент за кеширане на страниците му. Един такъв инструмент е наличен в cPanel за клиентите на СуперХостинг.БГ. SuperCache е уеб ускорител, с който можете да подобрите скоростта на Вашия сайт като с магическа пръчка.

Ускоряване на сайта със SuperCache

SuperCache е уеб ускорител на сайтове, съчетаващ функционалността на уеб сървър и кешираща система в едно. SuperCache уеб сървърът е много бърз и производителен при зареждане на ресурсите на страницата като изображения, html, js и css файлове. SuperCache кеширащата система записва тези статични ресурси и при зареждане на страницата ги предоставя директно на клиента, без да е нужно да се стартират скриптовете, заявките към базата данни и процесите на сайта. 

Технологията на кеширане „складира“ вече веднъж генерираната информация на страницата. След като информацията, генерирана по динамичен начин, е записана (кеширана), тя представлява статично съдържание, което се предоставя в пъти по-бързо на потребителите на сайта, без изчакване и забавяне.

Веднъж кеширана от SuperCache, страницата се зарежда много по-бързо на всички следващи посетители на сайта!

Зареждане на страница от сайт, без активиран SuperCache.
Зареждане на страница от сайт, без активиран SuperCache.
При активиран SuperCache, страницата се зарежда почти два пъти по-бързо.
При активиран SuperCache, страницата се зарежда почти два пъти по-бързо.

Когато SuperCache е активиран, заявките към сайта се обработват първо от него. SuperCache подава към клиента ресурсите на страницата без забавяне. При зареждане на страницата през SuperCache, времето за отговор от сървъра (TTFB) е в пъти по-малко, отколкото ако трябва заявките да се обработят от сайта (и да се генерира динамично съдържанието ѝ).

Когато страницата се подава от SuperCache, времето за отговор от сървъра (TTFB) е много по-малко.

PHP 7.3 + SuperCache + Memcached/Redis: време за зареждане 490 мс и TTFB 10 мс
PHP 7.3 + SuperCache + Memcached/Redis: време за зареждане 490 мс и TTFB 10 мс

Вижте подробни данни от извършените тестове със SuperCache: Тест с ускоряване на фирмен WordPress сайт – резултати и графики | Blog

Бележка: За още по-добри резултати във времето за зареждане на страницата, можете да активирате и кеширането на ниво приложение с Memcached или Redis. Този вид кеширане записва в паметта данни и обекти от изпълнението на заявки към базите данни, API извиквания или резултати от зареждането на страниците. Когато е активирано и това кеширане, SuperCache ще може по-бързо да добави генерираната вече страница в кеша си.

Освен подобрението в скоростта на сайта, активирането и използването на SuperCache се отразява много благоприятно на потреблението на ресурси от хостинг акаунта.

Използването на SuperCache се отразява в драстично намаляване на процесорното потребление от хостинг акаунта.

Всеки път, когато SuperCache подаде кеширана информация към посетителя, се прескача моментът с динамичното ѝ генериране. Това означава, че няма да се изразходват памет и процесорно време за стартирането на PHP процеси и изпълнението на MySQL заявки в хостинг акаунта. Това ще се случва единствено, когато дадената страница все още не е кеширана от SuperCache.

Какви са ползите от SuperCache?

Най-голямата полза е, че скоростта на сайта ще се повиши и той ще се зарежда по-бързо. Което е причина за натрупване на допълнителните ползи като:

  • По-добро първото впечатление за сайта. Бързото зареждане предразполага посетителите да останат повече време на Вашия сайт и да разгледат повече съдържание. Бавните сайтове губят посетителите си, които нямат време да ги чакат да се заредят.
  • По-добро класиране в резултатите на Google. Скоростта на сайта е част от сигналите, според които се изчислява позиционирането му в резултатите на Google.
  • По-добро потребителско изживяване за мобилните потребители на сайта, които вече са повече от тези на десктоп устройства. Според Google мобилните сайтовете, които се зареждат за 2 секунди или по-малко, имат 15% повече реализации.
  • По-добро позициониране и в социалната мрежа Facebook. Скоростта на сайта се взима предвид при класирането в News Feed-а на мобилното приложение.
  • Увеличаване на посетителите, трафика, бизнес ползите, приходите. Всяка секунда ускорение в зареждането на сайта намалява процента на отпадане на потребители.

Вижте подробности за ползите от бързото зареждане на сайта: Защо е важна скоростта на зареждане на сайта? | Blog

Как се активира ускоряването на сайта със SuperCache?

SuperCache се активира с няколко клика през супер-инструмента SuperCache Manager в контролния панел cPanel.

Супер-инструментите в cPanel за ускоряване на сайтове.
Супер-инструментите в cPanel за ускоряване на сайтове.

Можете да активирате SuperCache за целия сайт или само за определена директория/уеб адрес от него. Вижте как да активирате SuperCache стъпка по стъпка!

SuperCache е наличен при хостинг план СуперХостинг и всички планове на Managed VPS услугите от СуперХостинг.БГ.

За какви сайтове е подходящ SuperCache?

Кеширането със SuperCache е подходящо и препоръчително за:

  • Много посещавани сайтове,
  • Новинарски и медийни сайтове,
  • Информационни портали и др.

По подразбиране SuperCache кешира цялата информация. Ако в сайта Ви има определено съдържание, което не желаете да се кешира, то може да се извършат допълнителни настройки с Опциите за напреднали в SuperCache Manager. Важно е да отбележим, че за да има желания резултат и сайтът да се зарежда видимо много по-бързо, то е необходимо настройките да се направят от разработчика на сайта, който познава в детайл неговата структура.

Ако Вашият сайт е на WordPress, за улеснение с активирането и настройките сме подготвили специален Наръчник за настройка на SuperCache за WordPress | Help.

SuperCache може да се използва и за WooCommerce онлайн магазини. Вижте още: По-бърз и по-издръжлив WooCommerce магазин – с подкрепата на SuperCache | Blog

Повишете скоростта на сайта си със SuperCache. Защото само бързите сайтове се радват на увеличение в трафика, посетителите и другите натрупващи се ползи! Към хостинг план СуперХостинг има включен и RapidSSL сертификат, с който можете да активирате сигурната HTTPS връзка за сайта – още един сигнал за по-добро позициониране в търсачките и за повишаване на доверието на посетителите.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.