https://blog.superhosting.bg/memcached.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Ускори сайта си.. с Memcached

2016-09-14
Новини и събития
memcached, cpanel, superhosting, joomla, wordpress, hosting, website

Много изследвания на тема “Колко е важно сайт да зарежда бързо?” доказват значението на бързото зареждане на сайт и влиянието му върху потребителското изживяване.

През 1999 г. нормалното време за зареждане на сайт беше 8 секунди. Това беше времето, когато интернет скоростта беше бавна. До 2004 г. много потребители вече имат високоскоростни интернет връзки и очакваното време за зареждане на сайта намалява до 4 секунди. 5 години по-късно – през 2009 г. – очакваното време за зареждане на сайт е 2 секунди. Няма съмнение, че никой не обича бавни сайтове. Добрата новина е, че различни технологии ни позволяват да направим сайтовете си по-бързи.

Причините сайт да зарежда бавно могат да бъдат най-различни. В рубриката „Съвети от support-a“ разказахме кои са основните случаи за неоптимално зареждане на сайт, как бързо да бъдат диагностицирани и решени. Приемаме като част от нашата мисия да предложим на клиентите си възможности и съвети, чрез които сайтовете им да се зареждат бързо. Вярваме, че това е една от стъпките за успешно развитие на онлайн проектите. С удоволствие днес представяме още един инструмент, чрез който можете да ускорите бързината на вашите сайтове. Това е Memcached.

Какво е Memcached?

Memcached е свободен софтуер с отвoрен код (Open source), който се използва за ускоряване на динамични уеб сайтове. Memcached кешира в паметта данни и обекти от изпълнението на заявки към базите данни, API извиквания или резултати от зареждането на страниците. Първоначално е създаден, за да се повиши производителността на LiveJournal. В наши дни вече се ползва от много сайтове като Wikipedia, Flickr, Twitter, Youtube, WordPress, Digg и др.

Как да ползвам Memcached?

След няколко подобни запитвания от страна на нашите клиенти, ние създадохме „Memcached Manager by Superhosting”. Това е специално разработен плъгин от екипа на СуперХостинг.БГ, достъпен в контролния панел cPanel, който позволява ползването на Memcached. Възможността за кеширане е налична от няколко месеца и вече много наши клиенти активираха услугата за своите сайтове.

Важно е да отбележим, че освен в хостинг акаунта, кеширането трябва да бъде активирано и в самия сайт. Най-често ползваните CMS системи поддържат възможност за кеширане чрез Memcached.

Вижте как да активирате Memcached в WordPress и Joomla!.

Системата се поддържа при Linux хостинг планове СуперПро и СуперХостинг. Клиентите, които ползват хостинг план СуперСтарт, също могат за период от 3 месеца да се уверят в ползата от Memcached.

Ускорете сайтовете си с Memcached и направете преживяването на посетителите им още по-приятно.

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

9 Коментара към "Ускори сайта си.. с Memcached"

Уведоми ме при
avatar
Лилия
Гост

Благодаря!

Лилия
Гост

Здравейте,

Активирането на тази услуга заплаща ли се допълнително и ако да – каква е цената? Благодаря, хубав ден!

vesela hristoskova
Гост

Винаги съм била супер доволна от вас , за много неща сте ми помагали за този Memcached бях питала миналата година. Моля вижте за Друпал -https://www.drupal.org/project/memcache и по – точно документацията. Предполагам , че изискванията , които са посочени в него са изпълнени от Вас , но все пак ако има нещо специфично за друпалистите да помогнете пак както винаги

Георги
Гост

Благодаря, сайта ми стана по-бърз с още 10%

Boris Loukanov
Гост

Само с W3 Total Cache ли работи? С кои други? Аз съм с Hyper Cache и не мога да се ориентирам…

wpDiscuz