Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

SuperHosting Speed-Up: рецепта за по-бърз сайт и щипка Redis

Всички знаем, че бързата скорост на зареждане е задължителнa за всеки сайт!

С ALL SSD технологията скоростта на зареждане на някои сайтове, хоствани при нас, се повиши 10 пъти. Чрез СуперПлъгина WordPress Manager в cPanel много WordPress сайтове се възползваха от технологията за ускоряване Memcached. А от Memcached Manager в cPanel се възползваха и сайтове, различни от WordPress. Този месец в контролния панел cPanel добавяме още един нов инструмент за ускоряване на вашия сайт.

SuperHosting Speed-Up е новата секция в cPanel, в познатото и приятно оранжево, която ще събира в себе си настоящи и предстоящи инструменти за ускоряване на вашия сайт.

Новото попълнение в нея - Redis Manager, e инструмент, с който можете да активирате Redis технологията във вашия хостинг акаунт и да ускорите зареждането на вашия сайт. Въпреки че Redis системно поддържа повече опции и типове данни от Memcached, той представлява алтернативен негов вариант и работи по аналогичен начин.

Redis Manager - cPanel

И Redis, и Мemcached са почти еднакво ефективни начини за кеширане. Към момента Memcached може да се активира за версии на PHP до 5.6. Redis се поддържа на PHP версии 7.0, 7.1 и по-стари.
А комбинацията от PHP 7, Redis и ALL SSD технологията обещава SUPER бърза скорост на зареждане на вашия сайт!

Redis можете да активирате с няколко клика в cPanel, от меню Redis Manager. Изберете съответния размер на RAM паметта, която Redis да използва и запишете промените със Запиши и Активирай. Уверете се, че и PHP модулът redis е активиран в cPanel -> PHP Manager, за да е възможно PHP приложенията да работят с Redis сървъра/технологията.

Активиране на Redis в cPanel

След активирането в cPanel, е необходимо модулът да бъде активиран и в приложението/системата на самия сайт (WordPress, Joomla!, Drupal и др.).

Вижте как да активирате Redis в WordPress с W3 Total Cache или с Redis Object Cache !

Опитайте новата рецепта за по-бърз сайт с новия кеширащ модул.

А междувременно, ние продължаваме да работим по новите инструменти, които предстои да изгреят в SuperHosting Speed-Up в контролния панел. Само ако знаете какво сме ви приготвили … 🙂

А видяхте ли и третия инструмент за ускоряване SuperCache Manager, койтo също ще откриете в секцията SuperHosting Speed-Up?

Маркетинг Мениджър

Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG

22
Оставете коментар

avatar
11 дискусии
11 отговори към коментарите
3 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Webnime
Гост

Здравейте, искам да Ви поздравя за изчерпателната статия, беше ми изключително полезна! 🙂

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Благодарим и се радваме, че статията Ви е полезна!

Поздрави,
Диан

Зоран Чойбашич
Гост

Благодаря Цвети 🙂

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Зоран,

Благодарим Ви за доверието и се радваме, че статията Ви е харесала!

Поздрави,
Цвети

Део
Гост

Редис стабилно ли се държи при HPH7.1 или препоръчвате версия 7.0

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Да, препоръчваме Redis за PHP 7.1.

Поздрави,
Цветелина

Neromare Design
Гост

Ако се ползва Redis Object Cache за WP, няма как отвътре в сайта да се промени порта. Отивате в wp-config.php и

/** Redis Listening Port */
define('WP_REDIS_PORT', 'порта');

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Да, когато се ползва плъгина Redis Object Cache, в настройките му в администрацията няма опция за промяна на порта. Трябва да се редактира wp-config.php файла на WordPress. Вижте още в помощната статия:

Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
https://help.superhosting.bg/activate-redis-in-wordpress-redis-object-cache.html

Поздрави,
Цветелина

Венелин Венелинов
Гост

Ето това е най-бързия български сайт: websitedesign.bg, направо си е учебник по бързина, всички добри програмни практики са спазени и разбира се, че хостинга има значение 🙂

Speedflow
Гост

Верно е бърз... Но за сметка на някои готини визуални ефекти, които разни плъгини предоставят (които вероятно бих пренебрегнал). Скоростта е важна...

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Кеширането не би трябвало да оказва влияние на визуалните ефекти в сайта, ако се изпълняват от JavaScript. В случай че имате подобен казус, Ви съветваме да ни пишете кой е сайта на support@superhosting.bg, за да направим проверка.

Поздрави,
Звезди

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other