https://blog.superhosting.bg/superhosting-speed-up-and-redis.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

SuperHosting Speed-Up: рецепта за по-бърз сайт и щипка Redis

2017-02-16
Технологии
ускоряване, Redis, Redis Manager, кеширане

Всички знаем, че бързата скорост на зареждане е задължителнa за всеки сайт!

С ALL SSD технологията скоростта на зареждане на някои сайтове, хоствани при нас, се повиши 10 пъти. Чрез СуперПлъгина WordPress Manager в cPanel много WordPress сайтове се възползваха от технологията за ускоряване Memcached. А от Memcached Manager в cPanel се възползваха и сайтове, различни от WordPress. Този месец в контролния панел cPanel добавяме още един нов инструмент за ускоряване на вашия сайт.

SuperHosting Speed-Up е новата секция в cPanel, в познатото и приятно оранжево, която ще събира в себе си настоящи и предстоящи инструменти за ускоряване на вашия сайт.

Новото попълнение в нея – Redis Manager, e инструмент, с който можете да активирате Redis технологията във вашия хостинг акаунт и да ускорите зареждането на вашия сайт. Въпреки че Redis системно поддържа повече опции и типове данни от Memcached, той представлява алтернативен негов вариант и работи по аналогичен начин.

Redis Manager - cPanel

И Redis, и Мemcached са почти еднакво ефективни начини за кеширане. Към момента Memcached може да се активира за версии на PHP до 5.6. Redis се поддържа на PHP версии 7.0, 7.1 и по-стари.
А комбинацията от PHP 7, Redis и ALL SSD технологията обещава SUPER бърза скорост на зареждане на вашия сайт!

Redis можете да активирате с няколко клика в cPanel, от меню Redis Manager. Изберете съответния размер на RAM паметта, която Redis да използва и запишете промените със Запиши и Активирай. Уверете се, че и PHP модулът redis е активиран в cPanel -> PHP Manager, за да е възможно PHP приложенията да работят с Redis сървъра/технологията.

Активиране на Redis в cPanel

След активирането в cPanel, е необходимо модулът да бъде активиран и в приложението/системата на самия сайт (WordPress, Joomla!, Drupal и др.).

Вижте как да активирате Redis в WordPress!

Опитайте новата рецепта за по-бърз сайт с новия кеширащ модул.

А междувременно, ние продължаваме да работим по новите инструменти, които предстои да изгреят в SuperHosting Speed-Up в контролния панел. Само ако знаете какво сме ви приготвили … 🙂

Маркетинг Мениджър

Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

10 Коментара към "SuperHosting Speed-Up: рецепта за по-бърз сайт и щипка Redis"

Уведоми ме при
avatar
Венелин Венелинов
Гост

Ето това е най-бързия български сайт: websitedesign.bg, направо си е учебник по бързина, всички добри програмни практики са спазени и разбира се, че хостинга има значение 🙂

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

В отговор на въпросите дали Redis може да се активира в OpenCart – за момента OpenCart няма официална поддръжка за Redis. Правени са различни тестове, при които се прави връзка с Redis сървъра, но не се вижда активно ползване на Redis кеша.

Ще следим за развитие по въпроса с поддръжката на Redis в OpenCart и веднага, след като се появи решение, ще го добавим в помощната ни страница (help.superhosting.bg).

Дотогава препоръчваме да ползвате Memcached за OpenCart, като повече информация за това как да го активирате ще откриете в помощната статия: https://help.superhosting.bg/activate-memcached-in-opencart.html

Поздрави,
Цвети

MotornoMaslo.BG
Гост

Здравейте, Redis може ли да бъде използван за подобряване скоростта на OpenCart сайт и как по-точно?

Николай Илиев
Гост

Здравейте, а как да се активира опцията redis за уебсайт на opencart?

Димо Георгиев
Гост

Здравейте!
Предвидена ли е възможност новата придобивка да се ползва и от собствениците на онлайн магазини Shopiko?

СуперХостинг.БГ
SH
Здравейте, Shopiko e услуга от типа SaaS (Software as a Service) и е цялостно решение за онлайн магазин. При нея ние се грижим за оптимизацията на скоростта на зареждане на всички онлайн магазини, това е част от самата услуга, и не е необходимо да се активират допълнителни кеширащи модули. При хостинг услугата има различни варианти за кеширане, и това кой вариант ще се използва, зависи от системата на сайта и от това дали той е съвместим с нея. Поради тази причина има различни инструменти за ускоряване, които да се използват… още »
wpDiscuz