Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

По-бърз и по-издръжлив WooCommerce магазин - с подкрепата на SuperCache

Когато стане дума за ускоряване на уеб сайт, чрез кеширане на информацията му, най-често става въпрос за всеки друг вид уеб сайт, но не и конкретно за онлайн магазин.

Причината за това е, че онлайн магазините са много чувствителни на тема кеширане. Те предлагат динамично съдържание, генерирано конкретно според потребителя и обработват чувствителни данни (лични данни, разплащателни данни и други). В нито един момент тази информация не бива да се кешира, тъй като може да стане достъпна за всички посетители в магазина.

Ускоряване чрез кеширане още означава, че сайтът ще е много по-издръжлив на натоварване в моментите на увеличаващ се трафик от посетители.

И именно онлайн магазините имат нужда и голяма полза от такъв тип подсигуряване в тези натоварени моменти. Готов ли е обаче вашият магазин да посрещне повече трафик по време на Black Friday и следващите го коледни празници?

Освен подсигуряване на достатъчен сървърен ресурс и оптимизация на системата, има още нещо, което можете да направите за магазина, за да повишите издръжливостта му.

Ускоряване чрез кеширане все пак е възможно и за онлайн магазините, особено за готовите системи (CMS), като WordPress с WooCommerce.

WooCommerce поддържа различни технологии и системи за кеширане, работещи на различни нива. Само е необходимо те да бъдат оптимално и коректно настроени, така че да не засягат чувствителните зони в магазина като количката, страницата за разплащане и потребителския акаунт.

Първото ниво на ускорение се получава с технологии като Memcached и Redis, които се активират на ниво приложение с помощта на допълнителен плъгин за WordPress.

Следващото ниво на ускорение, което се случва на ниво уеб сървър, не само ускорява неимоверно зареждането на магазина, но и намалява драстично използваните от системата му сървърни ресурси. В случая на хостинг услугата, това са процесорният ресурс, паметта и всички други, които са взаимно зависими.

Една такава система за ускоряване на ниво уеб сървър, вградена чрез супер-инструмента SuperCache в cPanel, вече е налична към услугите на СуперХостинг.БГ, за хостинг план СуперХостинг и всички Managed VPS планове.

Следващо ниво в ускорението със SuperCache

SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код на дадена уеб страница, което включва динамичното и статичното ѝ съдържание. За разлика от технологиите Memcached и Redis, които работят на ниво приложение, SuperCache се намира пред реалния уеб сървър, който обслужва сайта.

SuperCache кешира крайния вариант на страницата, след като всички процеси по генерирането ѝ вече са приключили, като заявките към базата данни и изпълнението на PHP кода.

Кеширането на информацията, тоест запазването ѝ от SuperCache за следваща употреба, се случва на ниво уеб сървър, преди сървъра-източник. Всички следващи заявки за тази страница се обработват от SuperCache, без да се изпращат заявки към сървъра-източник. Веднъж кеширана, страницата се зарежда със скоростта на обикновена статична HTML страница, като ускорението може да се измери в пъти.

Зареждането на кеширани страници, подадени от SuperCache, изключва нуждата от стартиране на PHP процеси в хостинг акаунта и изпълнението на заявки към базата данни.

Когато за онлайн магазина е активиран и настроен коректно SuperCache, ползите са:

  • По-бързо зареждане на магазина и всички плюсове от ускореното му зареждане: по-добри позиции в търсачките; по-удовлетворени потребители с положителна нагласа за покупка.
  • Повишена издръжливост на магазина при повече посещения от посетители, които все още само разглеждат. Например в моментите на активна реклама и натоварване от специални събития като Black Friday, SuperCache може да поеме и неутрализира натоварването от посещенията, които все още не са преминали в покупка.
  • Намаляване на консумираните от магазина хостинг ресурси: по-малко заявки към базата данни, по-малко PHP процеси и по-малко процесорни минути.

WooCommerce + SuperCache

SuperCache може да се активира и настрои за всеки сайт, независимо дали е блог, новинарски сайт, информационен портал или друг.

Когато обаче SuperCache се активира за онлайн магазин, много е важно да се извърши фина настройка и конфигурация, и в повечето случаи това означава, че разработчикът е правилният човек да го направи.

За щастие системата на WooCommerce поддържа кеширащи технологии, за коректната работа на които е необходима минимална настройка.

В настройките на SuperCache основно е необходимо да защитите чувствителните зони на магазина - количката, страницата за разплащане и потребителския акаунт. Ако в WordPress има инсталирани и други плъгини, може да са необходими допълнителни настройки на SuperCache. За да направите настройките на SuperCache коректно, следвайте упътването в статията Наръчник за настройка на SuperCache за WordPress.

Важно:
Не активирайте SuperCache и не правете тестове на настройките му директно на реалния онлайн магазин. Препоръчително е да се извършат предварителни тестове на работата на SuperCache на тестово копие на онлайн магазина. Задаването на коректни настройки, чрез опциите за напреднали в SuperCache, изисква задълбочено познаване на работата на сайта, като например какви cookies задава и какви HTTP хедъри подава към посетителите. Настройката на SuperCache е препоръчително да се извърши от разработчика на системата или лицето, което е най-добре запознато с работата ѝ.

към началото

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

500px270px
SuperHosting.BG

2
Оставете коментар

avatar
1 дискусии
1 отговори към коментарите
0 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
sukibaits
Гост

SuperCache ще работи ли добре за Opencart системата. Има ли специфични настройки за нея.

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, За OpenCart магазините основно се препоръчва и използва кеширане на ниво приложение, с технологии като Memcached и Redis. В допълнение може да се активира и SuperCache, но той ще кешира основно статичните ресурси. При някои електронни магазини (включително и OpenCart), кеширането от външни системи (каквато е SuperCache) е доста трудно приложимо и в повечето случаи работи основно за статичните ресурси. Поради тази причина е препоръчително да се ползват вътрешни модули/добавки в системата, които да кешират отделни обекти или резултат от заявки в някой от memory базираните storage-и: Memcache или… още »