7 съвета за въздействаща визия на Вашия уебсайт

Ако сте дали начало на онлайн присъствието си в мрежата, вероятно търсите начин да го направите възможно по-атрактивно и запомнящо се за Вашите посетители.

За да създадете сайт, който да вълнува и да предизвика вълна от позитивни реакции, Ви е нужна въздействаща визия.
Красивият дизайн оставя трайни впечатления у потребителите и често пъти се оказва причина за високата им ангажираност спрямо Вашата уебстраница.

Затова решихме да Ви споделим няколко идеи, около които бихте могли да изградите дигиталния си проект.

7 съвета за въздействаща визия на Вашия уебсайт.

#1 Добавете удобна и интуитивна навигация.

Нейната функция е да улеснява потребителите по време на техния “престой” в сайта Ви. Колкото по-кратък е пътят за достъпване на конкретно съдържание, толкова повече се издигате в очите на посетителите, защото им спестявате време.

Сайт билдър Ви позволява да добавите навигация в сайта си само с един клик.

#2 Използвайте качествена фотография.

Не забравяйте да се възползвате от сайтовете с безплатни галерии, където можете да намерите подходящи изображения за целта на Вашата уебстраница. Красивите снимки са един от основните елементи на впечатляващия уебдизайн.
Бъдете умерени в използването им, защото прекомерното количество фотографии може да доведе до пренасищане с твърде много излишна информация или да разсее потребителите от основната идея на Вашия онлайн проект.

Малките бизнеси обикновено разполагат с по-ограничен бюджет, който не включва услугите на фотограф за заснемането на авторски снимки, затова stock фотографията е много добро решение в такива случаи. Ето затова в Сайт билдър ще откриете богат избор от изображения, събрани в една от най-големите галерии, предоставена от Unsplash.

#3 Оформете съдържанието.

Изчистете излишния “шум” и структурирайте информацията така, че да бъде лесно четима. Посетителите ще сканират страницата Ви само с един поглед, който ще им покаже дали това, на което са попаднали, представлява интерес за тях. Улеснете ги, като “разбиете” текста на отделни абзаци и използвате списък със символи. Поднасянето на голямо количество информация по този начин, подпомага за по-бързото и лесно възприемане от читателите.

#4 Направете бутоните с призив за действие видими и ясно говорещи.

Call-to-action бутоните играят важна роля за развитието на Вашия сайт. Ако целта Ви е да накарате потребителите да взаимодействат със страницата Ви, стилизирайте тези елементи с особено внимание. Уверете се, че се отличават цветово от останалите компоненти в сайта и че носят ясни послания. Проверете препратките към тях, защото всеки неуспешен опит от страна на посетителите да достъпят дадено съдържание, води до тяхното незабавно напускане.

#5 Възползвайте се от предимствата на бялото пространство.

Много често наличието на бяло пространство между елементите в сайта провокира негативното отношение на онлайн потребителите. Според тях то може да бъде оползотворено по доста по-оптимален начин, събирайки в себе си разни рекламни банери, картинки, текст, линкове и др.

Истината обаче е съвсем друга. Бялото пространство позволява на елементите в една уебстраница да “дишат”. Благодарение на него съдържанието запазва своята четимост, а посетителите остават фокусирани над по-съществената информация. Освен това сайтът Ви ще добие по-свеж и модерен изглед без намесата на допълнителни ефекти.

#6 Уверете се, че препратките в сайта Ви се открояват добре.

Добавянето на хипервръзка в определена част на текста показва желанието Ви да насочите потребителите към нещо важно и/или интересно, на което искате да обърнат по-специално внимание. Не очаквайте да последват препратката, ако не я разграничите визуално от всичко останало. За целта я направете в различен цвят и добавете подчертаване. Така ще покажете на читателите, че текстът е кликаем.

Според проучване на Vision Ergonomics Research Laboratory, финансирано от Microsoft, най-подходящият шрифт за четене е Verdana с размер 10 или 12. По този начин напрежението в очите се свежда до минимум.

#7 Стилизирайте страницата си спрямо различните устройства, от които се достъпва.

Все повече интернет потребители използват мобилните си устройства, за да сърфират в мрежата. Тази тенденция наложи необходимостта от мобилна версия на сайта, която подобрява в пъти неговата функционалност. Така аудиторията получава максимално удовлетворение от своя престой на страницата Ви, а трафикът към нея расте с високи темпове.
Нашият Сайт билдър Ви дава възможността да оформите сайта си спрямо различните устройства, от които ще се достъпва – десктоп, таблет или смартфон.

Не пропускайте да го тествате безплатно още сега и да се убедите в неговите предимства!

Защо ефектите, използвани в уебдизайна на Вашия сайт, предопределят неговия успех?

Според едно детайлно проучване на Google потребителите считат визуалната сложност за отблъскваща. Колкото по-простичко е изграден един уебсайт, толкова повече се възприема като красив и интуитивен. Това произтича от факта, че човешкият мозък реагира положително на добре подредената и проста структура, а визуално препълнените сайтове водят до отвличане на вниманието.

Ето какво още трябва да вземете предвид употребата на ефекти в сайта си:

  • Потребителите идват на страницата Ви не заради анимациите, които сте използвали, а предимно заради нейното съдържание.
  • Умерената употреба на ефекти в комбинация с качествена фотография превръщат сайта в по-продуктивен и приятен за окото, защото в противен случай навигирането може да се затрудни или да се окаже невъзможно.
  • Сайтовете, в които има пренасищане на ефекти, отнемат от доверието на аудиторията, защото не успяват да предадат професионално посланието на бранда.
  • Твърде голямото количество анимации създава чувство за неудовлетвореност у потребителите заради разсейването и объркването, което прeдизвикват.
  • Струпването на множество ефекти натоварва браузъра на потребителя и може да се окаже причина за бавната работа на устройството, от което се отваря сайтът Ви.

Дизайнът на един уебсайт е труден за овладяване от гледна точка на това, че всеки е строго индивидуален и представя един бизнес, идея или услуга по неповторим начин. Не всичко, което Ви се струва привлекателно и красиво, работи в полза на развитието на Вашия онлайн проект.

Съвет: Подхождайте внимателно при използването на анимация в уебстраницата си, защото тя може да се окаже нож с две остриета. От една страна, тя е мощен инструмент за привличане на повече посетители, но, от друга, може да ги отблъсне до степен да не се върнат втори път.
Важно е да намерите баланса.
В Сайт билдър ще намерите всичко необходимо, за да оформите сайта си по Ваш вкус, без да Ви се налага да излизате от рамките на професионалната визия.
Тествайте редактора напълно безплатно за 7 дни и превърнете бизнеса си в машина за успех.
Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

5 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.