Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

Фактът, че четете тази статия е знак, че е време да си направите сайт. Но все още отлагате. Дали защото не знаете как, или защото Ви се струва твърде скъпо, или може би нямате време?

В нашето модерно време за всеки проблем си има решение. И Ви уверяваме, че каквото и да е притеснението Ви, ако сте готови да имате сайт… ще намерите най-подходящото предложение за Вашите нужди!

Но първо, нека Ви припомним в какви ситуации за пореден път се уверявате, че се нуждаете от сайт!

Когато клиентите не спират да питат: „А какъв е Вашият сайт?”

83% от клиентите търсят информация за даден бизнес на сайта му. (superoffice.com)

Всъщност, клиентите очакват от Вас да имате сайт. Вече не е просто лукс или прищявка. Да имате сайт е необходимост. Именно защото хората стават все по-digital.

Сайтът дава възможност на потенциални и настоящи клиенти да поддържат контакт с Вас 24/7. Чрез него Вашият бизнес става достъпен по всяко време на деня и от всяка точка на света. Освен това улеснявате потребителите да споделят с приятели и познати дигиталното Ви представяне.

Кой не иска да достигне до повече хора и да направи добро впечатление?

Когато осъзнаете, че конкурентите Ви имат сайтове

Не сме толкова претенциозни към бизнеса си, докато не разберем, че конкурентите ни притежават нещо, което ние не. И то им носи бизнес успехи, развитие и авторитет. В този случай – сайт. Посещаваме техните, разглеждаме ги и… Достигаме до два основни извода.

  • Какъв сайт? Аз нищо не разбирам! Откъде да започна? А и нямам никакво време – нито да търся хора, които да ми го направят, нито сам да си го направя… Ще се справя и без сайт!
  • Щом си има сайт и му върви бизнеса, значи и аз трябва да опитам. Може би именно това ми липсва! Ще намеря начин да създам сайт на моя бизнес.

Истината е, че не сме в ранните години на уеб и да си направиш сайт е изключително лесно и достъпно. Дори не е нужно да имате технически умения!

Когато забележите, че присъствието Ви в социалните мрежи не е достатъчно

С всеки изминал ден алгоритмите на Facebook започват да работят в полза на социалния кръг и групите. Бизнес страниците все повече губят своите позиции и дори сами виждате спад във видимостта на Вашите постове (освен ако не плащате за тях). Факт е, че ако присъствате само в социалните мрежи, то Вие зависите изцяло от тях и от техните алгоритми (които се променят ежедневно).

Социалните мрежи са канал за комуникация. Крайната дестинация на потребителя е Вашият сайт. Той не зависи от промените в платформите за споделяне на съдържание и реклама. Можете да контролирате в пълнота преживяването на посетителя в сайта Ви – от дизайн, структура, съдържание, до функционалности и още много. Предимства, които социалните мрежи не Ви предоставят.

Други важни фактори са собствеността и сигурността. Вашата страница е собственост на социалната мрежа и нямате гаранция докога ще съществува. Всеки момент може някой да подаде сигнал срещу Вас или да я хакне… и да останете без нея.

Сайтът е Вашата дигитална собственост. Нашият СуперЕкип ежедневно се грижи за сигурността му, за да можете да се съсредоточите върху развитието на Вашия бизнес.

Когато искате Google да Ви показва на клиентите Ви

За последните 2 години търсенията тип “близо до мен” са се увеличили с 300%. (Google.com)

Google не е просто търсачка. Наричат я „началната страница” на всички бизнеси. А когато потребител търси в Google, той очаква да попадне на сайт. Всеки може да има нереален профил в социална мрежа с името на Вашия бизнес. Но не всеки може да има сайт с Вашата услуга или продукт, Вашата история, Вашия адрес и локация.

Освен това Google предоставя множество възможности за по-добро позициониране – Google Business Locations, Google Ads, Google Page Speed Insights, Google Trends и още много!

Когато искате да споделяте съдържание с аудиторията си

Независимо дали възнамерявате да споделяте видео материали, или статии – сайтът е най-добрата онлайн платформа за това. Сайтът е основата на Вашето дигитално присъствие и без него всички останали канали нямат тежест и съответно – особено значение.

Когато искате Вашите партньори и клиенти да гледат сериозно на Вашия бизнес

Сайтът (особено ако е добре изработен) изгражда доверие. Важна част от Вашето онлайн присъствие е имейлът, чрез който комуникирате с клиентите си. В света на бизнеса, най-разпространено е мнението, че:

Професионален имейл на безплатна имейл услуга е абсолютно несериозно.

Помислете си дали искате първата асоциация на Вашите клиенти и партньори да бъде, че сте несериозен.

Вземете си домейн, направете си професионални пощи с името на Вашия сайт и комуникирайте уверено!

Когато искате да рекламирате бизнеса си дигитално

Вече има много по-бюджетен начин да достигнете до своите подходящи клиенти. Ако не разполагате с достатъчно ресурси за стандартна ТВ/радио реклама, използвайте услугите на дигиталните платформи.

Когато обаче искате да рекламирате онлайн ефективно, необходимото условие е… да имате сайт! Неслучайно рекламни платформи като Google и Facebook изискват от Вас да въведете дестинация (т.е. страница от Вашия сайт).


Припознахте ли се вече? Е, не губете повече време, нито потенциални клиенти. Направете си сайт и уверено представете бизнеса си!

Пред Вас има много възможности за изработката на сайт – направете си сами или се доверете на нашите партньори.

Нямате технически умения? Нито достатъчно свободно време? Запознайте се със Сайт билдър – направете си сайт за по-малко от час. Тествайте го безплатно за 7 дни още сега!

Абонирайте се за нашия СуперБлог. Бъдете сред първите, които ще научават за нашите нови и полезни статии!

АБОНИРАНЕ

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.