“Сайт на годината” 2018 – конкурсът, който не бива да пропускате

Имате завършен и работещ онлайн проект, с който бихте искали да се похвалите?
Не пропускайте шанса да го направите, вземайки участие в тазгодишния конкурс “Сайт на годината”, организиран от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Дайте възможност на сайта си да заеме своето място сред победителите и да получи заслужено признание от представителите на дигиталното общество. Как? Подробностите ще научите в следващите редове.

Категориите

Светът е голям и сайтове “дебнат” отвсякъде. За всеки сайт има място “под слънцето”. Само проверете коя е най-подходящата категория, в която вашият проект би могъл да бъде равностоен конкурент. Ето ги и тях:

 • Фирмен сайт – за представителни фирмени платформи;
 • Личен сайт – за проекти, посветени на конкретни личности и талантите, които ги отличават;
 • Институционален сайт / НПО – за общински, артистични, образователни и държавни сайтове;
 • Сайт на събитие / кауза – уеб страници, посветени на единични или периодични събития, както и на конкретни каузи;
 • Електронен магазин – за платформи, свързани с онлайн търговия;
 • Медиен сайт – за онлайн медии и такива с предимно информационен, а не толкова представителен характер;
 • Блог – за лични и корпоративни блогове;
 • Продуктов сайт – за сайтове, посветени на продукт, серия от продукти или кампания за продукт;
 • Сайт за услуги – за всякакви онлайн услуги като каталози, карти, онлайн фактури и др.;
 • Mobile app – за мобилни приложения.

10 категории = 10 различни възможности да се включите. А вашият уебсайт в коя категория попада?

Условия за участие

Знаете ли кое е едно от големите предимства на този конкурс?

Че има едно единствено изискване, което гласи, че съдържанието в сайта ви трябва да е на български език или поне да има българска версия. Изключение прави категорията “Mobile app”. При заявка за участие с мобилно приложение е важно да спазите условието за разработка на родна територия от български фирми и екипи.

Крайният срок за регистрация е до 10 септември. Необходимо е само да влезете в сайта на bgweb.bg и да заплатите еднократно таксата за участие в размер на 95 лв. на проект. Можете да кандидатствате в максимум 2 категории, като плащането се отчита спрямо заявения брой участия.

Журито

Няма как един конкурс да мине без жури, което да даде своята компетентна оценка на представилите се участници. Събитието събира на едно място доказани специалисти в областта на уеб, с което се гарантира на всички претенденти за приза “Сайт на годината”, че ще получат експертна критика и професионално отношение.

Мисията на това състезание е да покаже стойностните онлайн проекти, защото “добрите примери се споделят” и си струва да бъдат видени. Качествената разработка за уеб сама по себе си е достатъчен фактор, който заслужава вниманието на възможно повече хора. Конкурсът е просто още една трибуна, на която всеки може да покаже идеите, таланта и уменията си в областта на информационните технологии и дизайна и те да бъдат достойно оценени.

Наградите

И понеже наградите са още един добър стимул за участие, конкурсът ще приветства победителите с няколко престижни отличия. Най-добрите сайтове ще получат приза “Сайт на годината” в съответната категория, заедно с почетна грамота и уникална статуетка. Журито е приготвило специални награди и за тези участници, които имат сериозен принос за развитието на уеб средата в България.

Церемонията по награждаването ще се състои на 4 октомври.

Хронология на събитията

 • Период за регистрация: 24.04.2018 г. (начало: 12.00 ч.) – 10.09.2018 г. (край: 12.00 ч.);
 • Гласуване на жури: 12.09.2018 г. (начало: 18.00 ч.) – 30.09.2018 г. (край: 22.00 ч.);
 • Гласуване на публиката: 12.09.2018 г. (начало: 18.00 ч.) – 30.09.2018 г. (край: 22.00 ч.);
 • Връчване на наградите: 4 октомври 2018.

Конкурсът “Сайт на годината” ще добави щипка адреналин към вашето дигитално присъствие. Защо ли? Защото тръпката от очакването преди да обявят победителите, ще повиши мотивацията ви все повече да подобрявате бъдещите си онлайн проекти и да ги превръщате в еталон за качествена уеб разработка.

А вие включихте ли се в надпреварата за “Сайт на годината”? Остават броени дни до последния етап на регистрацията, затова побързайте да заявите участието си в конкурса възможно най-скоро. За повече информация следете Фейсбук страницата на събитието.

Пожелаваме успех на всички претенденти и вярваме, че уеб проектите на нашите клиенти ще намерят място в списъка на щастливите финалисти.

Регистрирация в конкурса

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин...

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.