Продуктови описания: 3 причини да ги подобрите

Първа част от поредицата ни за по-успешни продуктови описания

Създаването на качествено и подходящо съдържание вече се превърна в клише.
Всеки говори за това, но малцина успяват да приложат теорията на практика. А вие от кои сте?

Няма да използваме обичайните аргументи, поднесени по заповеден и крайно притискащ начин. Разбираме, че не всеки онлайн магазин разполага с екип от копирайтъри, който да създава уникално и ангажиращо съдържание с цел продажби.

Затова ще започнем отдалече.

Носят се много слухове…

  • Че хората вече не четат.
  • Че вече искат само да сканират с поглед.
  • Че продуктовите описания са просто за красота, защото така или иначе никой не ги чете.
  • Че трябва да са кратки, за да не губят време.

Да, ама не!

Според изследване на NN/G 20% от покупките не се финализират поради неясно, непълно или липсващо продуктово описание.

Затова ви представяме няколко причини да акцентирате върху създаването на подробни, полезни и интересни продуктови описания, които ще ви помогнат да изградите своя онлайн имидж и мрежа от лоялни клиенти.

1. Потребителите са много по-информирани, отколкото вие си мислите

Българската реалност е следната: Наблюдаваме един чувствителен към цената пазар. Това не означава, че всички тук се стремят да купуват само най-евтините стоки. Напротив, потребителите търсят най-изгодната сделка.

Прочетете още: Таргет потребител – ключът към успешния бизнес

Характерно по нашите ширини е умението да сравняваш и проучваш пазара. Бъдете сигурни, че вашите клиенти са прегледали цялата конкуренция и са разучили всеки детайл, който би им помогнал да вземат най-изгодното решение.

Какво общо има съдържанието с тази ценова чувствителност?

Начинът, по който описвате продукта си, може да окаже по-голяма тежест при покупка, отколкото качествата на самия продукт. За някои потребители Iphone може да не е най-добрият смартфон в историята на технологиите. Но това не пречи на бранда да бъде обичан и уважаван от милиони потребители по целия свят. Тайната е в начина, по който брандът представя идеята си.

Прочетете още: 5 съвета за по-добри продажби на Black Friday с Shopiko

Съдържанието е инструмент за комуникиране на мисия, визия, ценности, ползи. То показва какво правите, как го правите и защо го правите. То оформя впечатлението на потребителя. То ви откроява от конкурентите ви.

Запомнете: Детайлното, ангажиращо и полезно продуктово описание е най-важният ви ресурс при онлайн търговията. Потребителите са много по-критични, когато не могат да пипнат или пробват продукта.

Колкото по-качествено, пълно и полезно е то – толкова по-голяма е вероятността, вашите потребители да ви се доверят. И да купят от вас.

2. Развитата стратегия за продуктово съдържание говори за професионализъм

А всички вие искате да бъдете взимани насериозно, нали така?

Замислете се за вашето поведение, когато пазарувате онлайн.

Не е ли различно впечатлението ви за два магазина, които продават едни и същи продукти, и то само четейки продуктовите им описания? При единия случай виждате един абзац или няколко изречения, които засягат темата: „Какво е това?“

При другия – описанието отговаря на всичките ви въпроси и разсейва колебанията за покупка. Изчитайки го, вие сте сигурни, че този продукт ще ви даде това, от което имате нужда. И не само. Дори и да е на по-висока цена от продукта с краткото и невпечатляващо описание, вие ще заложите на професионализма.

Този бранд наистина се е постарал да ме разбере – какво мисля, от какво имам нужда и какво ме притеснява… Вярвам му.

…Казва си наум (и то съвсем несъзнателно) всеки потребител, впечатлен от съдържанието.

3. Полезното и ангажиращо продуктово съдържание ви дава по-добри позиции в Google

Дори само тази причина ви дава достатъчно основание да подобрите своите продуктови страници. Колкото повече потребителите харесват вашите продуктови страници и ги намират за полезни, толкова повече се издигате в очите на Google.

А всяко класиране на по-висока позиция ви носи още повече трафик, още повече потенциални купувачи и още повече разпознаваемост. Разбира се, най-трудната част е да създадете продуктовите си описания. След това обаче те сами започват да ви носят резултати. Т.е. да работят за вас. Усилията определено си заслужават.

В този ред на мисли…

Възползвайте се от SEO модула на вашия Shopiko магазин за всяка страница на сайта ви. С него ще можете да подсилите описанията на продуктите си, като добавите метаописания и подходящи метазаглавия.

Активирайте го сега!


Вижте и следващата ни статия, в която ще ви дадем конкретни съвети и препоръки за изготвяне на най-доброто продуктово описание.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

5 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви.