Продуктови описания: 3 причини да ги подобрите

Първа част от поредицата ни за по-успешни продуктови описания.

Създаването на качествено и подходящо съдържание вече се превърна в клише.
Всеки говори за това, но малцина успяват да приложат теорията на практика. А вие от кои сте?

Няма да използваме обичайните аргументи, поднесени по заповеден и крайно притискащ начин. Разбираме, че не всеки онлайн магазин разполага с екип от копирайтъри, който да създава уникално и ангажиращо съдържание с цел продажби.

Затова ще започнем отдалече.

Носят се много слухове…

  • Че хората вече не четат.
  • Че вече искат само да сканират с поглед.
  • Че продуктовите описания са просто за красота, защото така или иначе никой не ги чете.
  • Че трябва да са кратки, за да не губят време.

Да, ама не!

Според изследване на NN/G 20% от покупките не се финализират поради неясно, непълно или липсващо продуктово описание.

Затова ви представяме няколко причини да акцентирате върху създаването на подробни, полезни и интересни продуктови описания, които ще ви помогнат да изградите своя онлайн имидж и мрежа от лоялни клиенти.

1. Потребителите са много по-информирани, отколкото вие си мислите.

Българската реалност е следната: Наблюдаваме един чувствителен към цената пазар. Това не означава, че всички тук се стремят да купуват само най-евтините стоки. Напротив, потребителите търсят най-изгодната сделка.

Прочетете още: Таргет потребител – ключът към успешния бизнес

Характерно по нашите ширини е умението да сравняваш и проучваш пазара. Бъдете сигурни, че вашите клиенти са прегледали цялата конкуренция и са разучили всеки детайл, който би им помогнал да вземат най-изгодното решение.

Какво общо има съдържанието с тази ценова чувствителност?

Начинът, по който описвате продукта си, може да окаже по-голяма тежест при покупка, отколкото качествата на самия продукт. За някои потребители Iphone може да не е най-добрият смартфон в историята на технологиите. Но това не пречи на бранда да бъде обичан и уважаван от милиони потребители по целия свят. Тайната е в начина, по който брандът представя идеята си.

Прочетете още: 5 съвета за по-добри продажби на Black Friday с Shopiko

Съдържанието е инструмент за комуникиране на мисия, визия, ценности, ползи. То показва какво правите, как го правите и защо го правите. То оформя впечатлението на потребителя. То ви откроява от конкурентите ви.

Запомнете: Детайлното, ангажиращо и полезно продуктово описание е най-важният ви ресурс при онлайн търговията. Потребителите са много по-критични, когато не могат да пипнат или пробват продукта.

Колкото по-качествено, пълно и полезно е то – толкова по-голяма е вероятността, вашите потребители да ви се доверят. И да купят от вас.

2. Развитата стратегия за продуктово съдържание говори за професионализъм.

А всички вие искате да бъдете взимани насериозно, нали така?

Замислете се за вашето поведение, когато пазарувате онлайн.

Не е ли различно впечатлението ви за два магазина, които продават едни и същи продукти, и то само четейки продуктовите им описания? При единия случай виждате един абзац или няколко изречения, които засягат темата: „Какво е това?“

При другия – описанието отговаря на всичките ви въпроси и разсейва колебанията за покупка. Изчитайки го, вие сте сигурни, че този продукт ще ви даде това, от което имате нужда. И не само. Дори и да е на по-висока цена от продукта с краткото и невпечатляващо описание, вие ще заложите на професионализма.

Този бранд наистина се е постарал да ме разбере – какво мисля, от какво имам нужда и какво ме притеснява… Вярвам му.

…Казва си наум (и то съвсем несъзнателно) всеки потребител, впечатлен от съдържанието.

3. Полезното и ангажиращо продуктово съдържание ви дава по-добри позиции в Google.

Дори само тази причина ви дава достатъчно основание да подобрите своите продуктови страници. Колкото повече потребителите харесват вашите продуктови страници и ги намират за полезни, толкова повече се издигате в очите на Google.

А всяко класиране на по-висока позиция ви носи още повече трафик, още повече потенциални купувачи и още повече разпознаваемост. Разбира се, най-трудната част е да създадете продуктовите си описания. След това обаче те сами започват да ви носят резултати. Т.е. да работят за вас. Усилията определено си заслужават.

В този ред на мисли…

Възползвайте се от SEO модула на вашия Shopiko магазин за всяка страница на сайта ви. С него ще можете да подсилите описанията на продуктите си, като добавите метаописания и подходящи метазаглавия.

Активирайте го сега!

Очаквайте и следващата ни статия, в която ще ви дадем конкретни съвети и препоръки за изготвяне на най-доброто продуктово описание.

А дотогава… мислете с какво искате вашите клиенти да ви запомнят!

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

5 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт [Аудио]

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.