С какви нейм сървъри искате да регистрираме домейна Ви?

В предишни публикации ви зарадвахме с новата функционалност „активиране безплатно за 48 часа“ и новите супер-инструменти „Inodes by SuperHosting“ и „ProcessManager by SuperHosting“. Сега ще ви представим следващата нова функционалност в клиентския ви профил – „Предефинирани DNS-и“.

Защо да използвате опцията „Предефинирани DNS-и“?

При регистрацията на домейн, поръчан без хостинг услуга, автоматично се задават нейм сървъри по подразбиране, които може да се различават от тези на хостинг акаунта, в който ще добавите домейна. За да не се налага след регистрацията на домейна, да променяте нейм сървърите му, както и да изчаквате след това опресняването на променената DNS информация, можете предварително да посочите с какви нейм сървъри да регистрираме следващия ви домейн.

„Предефинирани DNS-и“ дава възможност да посочите нейм сървъри, с които да се регистрира домейна. По този начин след регистрацията, домейнът ще е със зададени нейм сървъри, посочени от вас. И няма да се налага след регистрацията на домейна да променяте нейм сървърите му и да изчаквате времето за опресняване на новата DNS информация.

Предефинираните нейм сървъри ще бъдат използвани при регистрацията на всеки следващ домейн, поръчан без хостинг услуга.

Предефинираните нейм сървъри не се взимат предвид, когато се поръча домейн заедно с хостинг услуга. В този случай домейнът автоматично се регистрира с нейм сървърите, отговарящи за съответния хостинг сървър. След регистрацията на домейна не са необходими допълнителни настройки по DNS информацията му.

Предефинирани DNS-и в клиентския профил

Опцията „Предефинирани DNS-и“ е налична за всички наши клиенти, в клиентския профил – меню „Домейни“ » Управление.

Задаване на предефинирани DNS-и

Още информация за опцията – в помощната статия: Предефинирани DNS-и (нейм сървъри), с които ще се регистрира домейнът.

Интересно: От техническа гледна точка, регистрацията на домейн представлява вписването домейна, заедно с отговорните му нейм сървъри, в DNS указателя. За да може един домейн да се регистрира в DNS указателя, за него трябва да се подадат поне два нейм сървъра, които ще отговарят за DNS зоната му.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.