https://blog.superhosting.bg/inodes-by-superhosting.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Оптимален брой файлове в хостинг акаунта – как и защо?

2015-09-01
Новини и събития
inodes, ай-нод, файлове, директории, files, dirs, Inodes by SuperHosting, споделен хостинг, хостинг акаунт

В разгара на прохладното лято, продължаваме с новостите, както обещахме! 🙂 Освен да се грижим за успешното присъствие на вашите сайтове, разбира се, екипът ни работи усилено и отскоро е налице нова функционалност в контролния панел cPanel. Това е менюто „Inodes by SuperHosting„. Въпреки, че името изглежда сложно, с този инструмент вашите усилия се свеждат само до няколко клика. 🙂 В резултат ще се радвате на подреден, „чист“ и с оптимални ресурси хостинг акаунт – без да бъде „задръстен“ с излишна информация.

Inode… какво е това?

Inode (ай-нод) представлява всеки един файл, директория, symlink. Новото меню „Inodes by SuperHosting“ дава списък с общия брой ай-нодове и тяхното разпределение във вашия хостинг акаунт. Налично е за всички Linux хостинг акаунти и може да бъде намерено в контролния панел cPanel в секцията „Файлове“:

Inodes by SuperHosting в менюто Файлове на cPanel
„Inodes by SuperHosting“ в менюто „Файлове“ на cPanel
Защо направихме „Inodes by SuperHosting“?

Добра практика за коректната работа на вашите сайтове и приложения е поддържането на оптимален брой файлове и директории в хостинг акаунта. Това помага за:

  • по-бърз достъп до файловете и директориите;

    Поддръжката на оптимален брой ай-нодове в хостинг акаунта увеличава скоростта на работа на приложенията.

  • висока производителност на файловата система;

    Наличието на малък брой файлове и директории в акаунта спомага за по-лесната им обработка от файловата система. Достъпът до директориите е бърз и не се натоварва IO системата на сървъра.

  • улеснено генериране на архиви на информацията;

    Бекъп системите зависят от броя файлове и директории, които обработват. Оптималният брой ай-нодове улеснява генерирането на архиви.

Досегашната ни практика показва, че голям брой неоптимални ай-нодове се получава основно от натрупани временни файлове, лог файлове, файлове за кеш, имейли с резултат от изпълнение на cron задачи или стара ненужна информация. Препоръчваме ви да сканирате вашите акаунти чрез „Inodes by SuperHosting“ за такива файлове и да ги модифицирате или изтриете.

„Inodes by SuperHosting“ дава възможност за общ преглед на разположените в акаунта файлове и директории. По този начин може лесно да се анализира съдържанието на акаунта, както и да се съхранява и поддържа само необходимата информация.

Списък на файлове и директории изведен чрез Inodes by SuperHosting в cPanel
Списък на файлове и директории изведен чрез „Inodes by SuperHosting“ в cPanel

В клиентския профил също е налична информация за броя на ай-нодовете в хостинг акаунта. Статистиката се намира в меню „Хостинг акаунти“, след като се избере „Детайли“, в секцията „Разширени системни параметри“. Там можете да прегледате стойностите за броя на ай-нодовете за последните 60 дни. Това дава представа как се променят броя на файловете и директориите в акаунта по дни и помага при анализа на информацията в акаунта.

Не на последно място, всички знаем, че успешното развитие на сайт е обвързано и с добавяне на информация в него. Това е и целта все пак, нали!? И ако споделения хостинг вече ви е „тесен“, не се притеснявайте. Ние предлагаме и други хостинг решения, които дават различни нива на гъвкавост за различните нужди: виртуален сървър (VPS), ManagedVPS или Cloud. Не се колебайте да се свържете с нашите колеги от Търговския отдел, за да ви помогнат в избора на подходящото хостинг решение за вашия сайт или приложение.

Съвет от support- a:

Поддържайте оптимален брой файлове и директории в акаунта.

Системи, които не се ползват, е най-добре да бъдат премахнати.

По този начин акаунтът ще съдържа само информацията, която реално е необходима, а вашите сайтове и приложения ще работят оптимално и коректно.

Видяхте ли и ползвате ли вече „Inodes by SuperHosting“? Ще се радваме да ни дадете обратна връзка! 🙂

А какви други функционалности бихте искали и смятате, че ще ви улеснят в използването на хостинг услугите?

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

10 Коментара към "Оптимален брой файлове в хостинг акаунта – как и защо?"

Уведоми ме при
avatar
martin
Гост

Възможно ли е тези временни файлове и кеш такива да се трият автоматично?

Силвена Ралинова
Editor

Здравейте,

Друг начин за изтриване, освен през файловия мениджър или чрез FTP, е да се създаде cron задача, която да премахва файлове и/или директории на определен период от време.

За съдействие по създаване на cron задача или при допълнителни въпроси винаги може да разчитате на колегите от Техническа поддръжка, като им пишете на имейл адрес support[a]superhosting.bg.

Ivan
Гост

Благодаря за бързият отговор. Има ли възможност да се наблюдават тези временни или кеш файлове, и как могат евентуално да се изтрият.

Може ли нещо друго да генерира файлове в акаунта?

Силвена Ралинова
Editor

Здравейте,

Можете да преглеждате броя на файловете и директориите чрез „Inodes by SuperHosting“, а файлове от хостинг акаунт могат да бъдат изтривани през файловия мениджър на cPanel или през FTP.

За по-конкретна информация е най-добре да пишете на колегите от техническа поддръжка, за да могат да разгледат акаунта ви и да ви съдействат.

Ivan
Гост

Благодаря за подробната информация, но имам доста въпроси. Най-важният – какво може да генерира иноди в акаунта. Изчистени са всички излишни файлове и инсталации, но много бързо след това инодите стават отново много голям брой. Трити са статистиките, емейлите и логовете, това помага само за много кратко време и не намаля много броя на инодите.

Силвена Ралинова
Editor

Здравейте,

Най-често броят на ай-нодовете се повишава при натрупване на кеш файлове от самите системи, инсталирани в акаунта, различни логове и/или временни файлове.

Може да пишете с повече информация за вашия акаунт на support[a]superhosting.bg, за да могат колегите от техническа поддръжка да разгледат случая и да ви съдействат.

П.Борисов
Гост

Браво! Поредното полезно нещо директно от кухнята на Суперхостинг! Идеята да се оптимизират по този начин Inodes-вете е супер и смятам, че доста хора ще го оценят това!

Силвена Ралинова
Editor

Здравейте,

Благодарим за хубавите думи! Стараем се да бъдем полезни за вас, нашите клиенти… и то успешно, надяваме се! 🙂

Иван Ракиловски
Гост

Здравейте,
Можете ли да дадете по-подробна информация за плана „СуперХостинг+“ – освен повишеното процесорно време (за 24 часа) на 280 минути, увеличава ли се лимита за Inodes, рам памет, максимален размер на база данни и/или други?
Предполагам информацията ще е полезна и за останалите посетители на блога.
Благодаря.
Поздрави,
Иван Р.

Силвена Ралинова
Editor

Здравейте,

Относно план СуперХостинг +, то неговите параметри са избрани така, че да отговорят на нуждите на различни проекти от повече процесорно време (CPU) при запазване възможностите на плановете за споделен хостинг.

В случая, при допълнителни нужда от ресурси като Inodes, памет, по-голяма база данни…, то най-удачни за вас ще бъдат други хостинг решения, които предлагаме: VPS, ManagedVPS, Cloud или нает сървър. Ще се радваме да се свържете с колегите от Търговския отдел на sales[@]superhosting.bg, за да могат да ви съдействат в избора на най-подходящата хостинг услуга за нуждите на проекта.

wpDiscuz