Оптимален брой файлове в хостинг акаунта – как и защо?

Освен да се грижим за успешното присъствие на вашите сайтове в Уеб, разбира се, екипът ни работи усилено и отскоро е налице нов супер-инструмент в контролния панел cPanel – Inodes by SuperHosting.

Inodes by SuperHosting - супер-инструмент в cPanel

Въпреки че името му изглежда сложно, този инструмент е супер лесен за използване. А целта му е една – с един-два клика да видите къде точно в хостинг акаунта се натрупва не оптимален брой айнодове. Така ще знаете от къде да започнете почистването и оптимизирането на съдържанието. Инструментът ще ви улесни в поддържането на подреден хостинг акаунт, като състоянието на „задръстен с излишна информация“ ще остане в миналото.

Inode… какво е това?

Inode (айнод) представлява всеки един файл, директория, symlink в хостинг акаунта. Новият инструмент „Inodes by SuperHosting“ дава списък с общия брой айнодове и тяхното разпределение в хостинг акаунта. Инструментът е наличен за всички хостинг акаунти и може да се намери в контролния панел cPanel в секцията „SuperHosting Tools„.

Защо направихме „Inodes by SuperHosting“?

Добра практика за коректната работа на вашите сайтове и приложения, е поддържането на оптимален брой файлове и директории в хостинг акаунта. Това помага за:

  • По-бърз достъп до файловете и директориите;
    Поддръжката на оптимален брой айнодове в хостинг акаунта увеличава скоростта на работа на приложенията.
  • Висока производителност на файловата система;
    Наличието на малък брой файлове и директории в акаунта спомага за по-лесната им обработка от файловата система. Достъпът до директориите е бърз и не се натоварва IO системата на сървъра.
  • Улеснено генериране на архиви на информацията;
    Бекъп системите зависят от броя файлове и директории, които обработват. Оптималният брой айнодове улеснява генерирането на архиви.

Досегашната ни практика показва, че голям брой айнодове се получава основно от натрупани временни файлове, лог файлове, файлове за кеш, имейли с резултат от изпълнение на cron задачи или стара ненужна информация. Препоръчваме ви да сканирате вашите акаунти чрез „Inodes by SuperHosting“ за такива файлове и да ги модифицирате или изтриете.

„Inodes by SuperHosting“ дава възможност за общ преглед на броя на разположените в акаунта файлове и директории. По този начин може лесно да се анализира съдържанието на акаунта, както и да се съхранява и поддържа само необходимата информация.

Списък на файлове и директории изведен чрез Inodes by SuperHosting в cPanel

В клиентския профил също е налична информация за броя на айнодовете в хостинг акаунта. Статистиката се намира в меню Хостинг акаунти, след като се избере Настройки, в секцията Разширени системни параметри. Кликнете на Преглед. Можете да видите графика със стойностите за броя на айнодовете за последните 30 дни. Това дава представа как се променя броя на файловете и директориите по дни и помага при анализа на информацията в акаунта.

графика на броя айнодове

Не на последно място, всички знаем, че успешното развитие на сайт е обвързано и с добавяне на информация в него. Това е и целта все пак, нали!? И ако споделения хостинг вече ви е „тесен“, не се притеснявайте. Имаме и други хостинг решения, които дават различни нива на гъвкавост за различните нужди, например виртуален сървър (VPS) или Managed VPS . Не се колебайте да се свържете с нас на познатите контакти, за да изберем заедно най-подходящото хостинг решение за вашия сайт.

Съвети от support-а: Поддържайте оптимален брой файлове и директории в акаунта. Системи, които не се ползват, е най-добре да бъдат премахнати. По този начин акаунтът ще съдържа само информацията, която реално е необходима, а вашите сайтове и приложения ще работят оптимално и коректно.

В случай че ползвате кеширане в сайта, превключете от файлово кеширане към използване на някоя от специалните технологии Memcached или Redis, които съхраняват кеша в паметта, а не като файлове.

Видяхте ли и ползвате ли вече „Inodes by SuperHosting“? Ще се радваме да ни дадете обратна връзка! 🙂

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

10 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?