Оптимален брой файлове в хостинг акаунта – как и защо?

Освен да се грижим за успешното присъствие на вашите сайтове в Уеб, разбира се, екипът ни работи усилено и отскоро е налице нов супер-инструмент в контролния панел cPanel – Inodes by SuperHosting.

Inodes by SuperHosting - супер-инструмент в cPanel

Въпреки че името му изглежда сложно, този инструмент е супер лесен за използване. А целта му е една – с един-два клика да видите къде точно в хостинг акаунта се натрупва не оптимален брой айнодове. Така ще знаете от къде да започнете почистването и оптимизирането на съдържанието. Инструментът ще ви улесни в поддържането на подреден хостинг акаунт, като състоянието на „задръстен с излишна информация“ ще остане в миналото.

Inode… какво е това?

Inode (айнод) представлява всеки един файл, директория, symlink в хостинг акаунта. Новият инструмент „Inodes by SuperHosting“ дава списък с общия брой айнодове и тяхното разпределение в хостинг акаунта. Инструментът е наличен за всички хостинг акаунти и може да се намери в контролния панел cPanel в секцията „SuperHosting Tools„.

Защо направихме „Inodes by SuperHosting“?

Добра практика за коректната работа на вашите сайтове и приложения, е поддържането на оптимален брой файлове и директории в хостинг акаунта. Това помага за:

  • По-бърз достъп до файловете и директориите;
    Поддръжката на оптимален брой айнодове в хостинг акаунта увеличава скоростта на работа на приложенията.
  • Висока производителност на файловата система;
    Наличието на малък брой файлове и директории в акаунта спомага за по-лесната им обработка от файловата система. Достъпът до директориите е бърз и не се натоварва IO системата на сървъра.
  • Улеснено генериране на архиви на информацията;
    Бекъп системите зависят от броя файлове и директории, които обработват. Оптималният брой айнодове улеснява генерирането на архиви.

Досегашната ни практика показва, че голям брой айнодове се получава основно от натрупани временни файлове, лог файлове, файлове за кеш, имейли с резултат от изпълнение на cron задачи или стара ненужна информация. Препоръчваме ви да сканирате вашите акаунти чрез „Inodes by SuperHosting“ за такива файлове и да ги модифицирате или изтриете.

„Inodes by SuperHosting“ дава възможност за общ преглед на броя на разположените в акаунта файлове и директории. По този начин може лесно да се анализира съдържанието на акаунта, както и да се съхранява и поддържа само необходимата информация.

Списък на файлове и директории изведен чрез Inodes by SuperHosting в cPanel

В клиентския профил също е налична информация за броя на айнодовете в хостинг акаунта. Статистиката се намира в меню Хостинг акаунти, след като се избере Настройки, в секцията Разширени системни параметри. Кликнете на Преглед. Можете да видите графика със стойностите за броя на айнодовете за последните 30 дни. Това дава представа как се променя броя на файловете и директориите по дни и помага при анализа на информацията в акаунта.

графика на броя айнодове

Не на последно място, всички знаем, че успешното развитие на сайт е обвързано и с добавяне на информация в него. Това е и целта все пак, нали!? И ако споделения хостинг вече ви е „тесен“, не се притеснявайте. Имаме и други хостинг решения, които дават различни нива на гъвкавост за различните нужди, например виртуален сървър (VPS) или Managed VPS . Не се колебайте да се свържете с нас на познатите контакти, за да изберем заедно най-подходящото хостинг решение за вашия сайт.

Съвети от support-а: Поддържайте оптимален брой файлове и директории в акаунта. Системи, които не се ползват, е най-добре да бъдат премахнати. По този начин акаунтът ще съдържа само информацията, която реално е необходима, а вашите сайтове и приложения ще работят оптимално и коректно.

В случай че ползвате кеширане в сайта, превключете от файлово кеширане към използване на някоя от специалните технологии Memcached или Redis, които съхраняват кеша в паметта, а не като файлове.

Видяхте ли и ползвате ли вече „Inodes by SuperHosting“? Ще се радваме да ни дадете обратна връзка! 🙂

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

10 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог [Аудио]

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
Съвети от СуперХостинг.БГ за уникарно име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма? [Аудио]

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.