4 приложения на ProcessManager by SuperHosting

И никой не разбра, отива си лятото, идва есента…“ се пееше в една нашумяла песен на Мери Бойс Бенд. След лято изпълнено с много „горещи технологии“, есента настъпва с първите паднали листа, отлетелите лястовици и … още горещи новости! Екипът ни продължава усилено да работи и отскоро е налице следващата нова функционалност в контролния панел cPanel. Това е менюто ProcessManager by SuperHosting. Какво представлява, защо го направихме и как може да ви помогне, вижте в следващите редове.

Какво представлява ProcessManager by SuperHosting?

В основата на работата на всяка IT система е изпълнението на процеси. Например, за да се зареди сайт, се стартира процес, който се изпълнява на сървъра.

Новото меню ProcessManager by SuperHosting дава списък със стартираните процеси в хостинг акаунт и възможност те да бъдат прекратени. Налично е за всички Linux хостинг акаунти и може да бъде намерено в контролния панел cPanel в секцията Инструменти:

ProcessManager by SuperHosting
ProcessManager by SuperHosting в секция Инструменти на cPanel.

Чрез ProcessManager by SuperHosting може да се спре изпълнението както на единичен процес, така и на всички процеси в хостинг акаунта.

Важно е да отбележим, че при спирането на всички процеси в акаунта са изключени процесите по архивирането (бекъп) на хостинг акаунта, както и активните сесии от достъпа до контролния панел. По този начин дори и да изберете да се спрат всички процеси, няма да останете без бекъп на информацията и няма да бъде прекъснат достъпа до контролния панел.

SuperSupport-ът дава 4 практически приложения на ProcessManager by SuperHosting

Спиране на активните PHP процеси

За обработка на PHP заявките при сървърите ни за споделен хостинг се ползват протоколите CGI и FastCGI. FastCGI протоколът дава много по-висока производителност и затова поетапно мигрираме хостинг акаунтите към ползването на FastCGI. За това разказахме в статията CGI vs FastCGI или защо правим миграцията?.

С промяната на протокола се променя и начинът, по който се извършват настройки по PHP директивите в хостинг акаунтите. По подразбиране от нас са направени настройки на PHP директивите така, че в 99% от случаите да не се налагат промени. Разбира се, за конкретно приложение, е възможно да е необходима различна стойност. Тези промени могат да се извършват и се правят чрез php.ini файл за конкретния хостинг акаунт.

При ползване на FastCGI протокола след промени по настройките на PHP, е необходимо активните PHP процеси да се спрат, за да влязат в сила промените.

Чрез ProcessManager by SuperHosting това е само на клик разстояние. Менюто предоставя възможност за спиране само на PHP процесите в акаунта.

Кой процес е най-бавен? Кой процес ползва най-много ресурс?

Ще разбулим и един мит от темата „процесорно време“. 🙂

В практиката си получаваме и такива запитвания: Кой процес е най-бавен? Кой процес ползва най-много ресурс? Можем да определим като недостатък при FastCGI протокола, че не е налична информация относно стартирания скрипт. Когато има стартирани PHP процеси в акаунта, те се визуализират по подобен начин:

/usr/bin/php

Налична е обаче информация относно потреблението на процесор и памет от процеса, което също може да е от полза при анализа.

SuperSupport-ът припомня: В повечето случаи повишеното потребление на процесорно време не се дължи на един скрипт, който се изпълнява дълго време и/или изразходва много ресурс. Много често скриптовете в акаунта се изпълняват за милисекунди, но стотици или хиляди пъти, което води до натрупване на времето за работа на процесора. Насоки относно оптимизацията на ползваното процесорно време можете да намерите в Процесорно време – статистика и оптимизация.

fork: Resource temporarily unavailable

При хостинг планове СуперПро и СуперХостинг по заявка се предоставя SSH достъп. Възможно е след достъп по SSH да се получи следното съобщение:

fork: Resource temporarily unavailable

Причината за появата на съобщението е, че в хостинг акаунта има стартирани повече от 20 процеса. Това включва всички процеси в хостинг акаунта, например PHP скриптовете, PERL, IMAP, FTP, SFTP и т.н.

От меню ProcessManager можете да видите кои са те и да спрете изпълнението им. След като броя на активните процеси в акаунта е под 20 процеса, ще можете да достъпите през SSH.

Connection closed by server with exitcode 128

При всички Linux хостинг планове се предоставя и SFTP достъп. Възможно е при работа по SFTP да се получи следното съобщение:

Connection closed by server with exitcode 128

Причината е същата както при достъп през SSH: Съобщението се получава при повече от 20 активни процеса в хостинг акаунт. Решението също. 🙂

Вие ползвате ли вече ProcessManager by SuperHosting? Сблъсквали ли сте се с друг случай, в който ProcessManager е помогнал?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!