Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

4 приложения на "ProcessManager by SuperHosting"

"И никой не разбра, отива си лятото, идва есента..." се пееше в една нашумяла песен на Мери Бойс Бенд. След лято изпълнено с много "горещи технологии", есента настъпва с първите паднали листа, отлетелите лястовици и ... още горещи новости! Екипът ни продължава усилено да работи и отскоро е налице следващата нова функционалност в контролния панел cPanel. Това е менюто "ProcessManager by SuperHosting". Какво представлява, защо го направихме и как може да ви помогне, вижте в следващите редове.

Какво представлява "ProcessManager by SuperHosting"?

В основата на работата на всяка IT система е изпълнението на процеси. Например, за да се зареди сайт, се стартира процес, който се изпълнява на сървъра.

Новото меню "ProcessManager by SuperHosting" дава списък със стартираните процеси в хостинг акаунт и възможност те да бъдат прекратени. Налично е за всички Linux хостинг акаунти и може да бъде намерено в контролния панел cPanel в секцията "Инструменти":

ProcessManager by SuperHosting

"ProcessManager by SuperHosting" в секция "Инструменти" на cPanel

Чрез "ProcessManager by SuperHosting" може да се спре изпълнението както на единичен процес, така и на всички процеси в хостинг акаунта.

Важно е да отбележим, че при спирането на всички процеси в акаунта са изключени процесите по архивирането (бекъп) на хостинг акаунта, както и активните сесии от достъпа до контролния панел. По този начин дори и да изберете да се спрат всички процеси, няма да останете без бекъп на информацията и няма да бъде прекъснат достъпа до контролния панел.

SuperSupport- ът дава 4 практически приложения на "ProcessManager by SuperHosting"
   1. 1.

Спиране на активните PHP процеси

   1. ;
    2.

Кой процес е най-бавен? Кой процес ползва най-много ресурс?

   1. ;
    3.

fork: Resource temporarily unavailable

   1. ;
    4.

Connection closed by server with exitcode 128

  1. .
Спиране на активните PHP процеси

За обработка на PHP заявките при сървърите ни за споделен хостинг се ползват протоколите CGI и FastCGI. FastCGI протоколът дава много по-висока производителност и затова поетапно мигрираме хостинг акаунтите към ползването на FastCGI. За това разказахме в публикацията "CGI vs FastCGI или защо правим миграцията?".

С промяната на протокола се променя и начинът, по който се извършват настройки по PHP директивите в хостинг акаунтите. По подразбиране от нас са направени настройки на PHP директивите така, че в 99% от случаите да не се налагат промени. Разбира се, за конкретно приложение, е възможно да е необходима различна стойност. Тези промени могат да се извършват и се правят чрез php.ini файл за конкретния хостинг акаунт.

При ползване на FastCGI протокола след промени по настройките на PHP, е необходимо активните PHP процеси да се спрат, за да влязат в сила промените.

Чрез "ProcessManager by SuperHosting" това е само на клик разстояние. Менюто предоставя възможност за спиране само на PHP процесите в акаунта.

Кой процес е най-бавен? Кой процес ползва най-много ресурс?

Ще разбулим и един мит от темата "процесорно време". 🙂

В практиката си получаваме и такива запитвания: Кой процес е най-бавен? Кой процес ползва най-много ресурс? Можем да определим като недостатък при FastCGI протокола, че не е налична информация относно стартирания скрипт. Когато има стартирани PHP процеси в акаунта, те се визуализират по подобен начин:

/usr/bin/php

Налична е обаче информация относно потреблението на процесор и памет от процеса, което също може да е от полза при анализа.

SuperSupport- ът припомня: В повечето случаи повишеното потребление на процесорно време не се дължи на един скрипт, който се изпълнява дълго време и/или изразходва много ресурс. Много често скриптовете в акаунта се изпълняват за милисекунди, но стотици или хиляди пъти, което води до натрупване на времето за работа на процесора. Насоки относно оптимизацията на ползваното процесорно време можете да намерите в "Процесорно време – статистика и оптимизация".
fork: Resource temporarily unavailable

При хостинг планове СуперПро и СуперХостинг по заявка се предоставя SSH достъп. Възможно е след достъп по SSH да се получи следното съобщение:

fork: Resource temporarily unavailable

Причината за появата на съобщението е, че в хостинг акаунта има стартирани повече от 20 процеса. Това включва всички процеси в хостинг акаунта, например PHP скриптовете, PERL, IMAP, FTP, SFTP и т.н.

От меню "ProcessManager by SuperHosting" можете да видите кои са те и да спрете изпълнението им. След като броя на активните процеси в акаунта е под 20 процеса, ще можете да достъпите през SSH.

Connection closed by server with exitcode 128

При всички Linux хостинг планове се предоставя и SFTP достъп. Възможно е при работа по SFTP да се получи следното съобщение:

Connection closed by server with exitcode 128

Причината е същата както при достъп през SSH: Съобщението се получава при повече от 20 активни процеса в хостинг акаунт. Решението също. 🙂

Вие ползвате ли вече "ProcessManager by SuperHosting"? Сблъсквали ли сте се с друг случай, в който "ProcessManager by SuperHosting" е помогнал?

СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.

0 0 гласове
.
500px270px
SuperHosting.BG
Абониране
Уведоми ме при
guest
1 Коментар
Коментари към текста
Виж всички коментари