3 домейн идеи за бизнес с отдаване на имоти под наем

Забелязали ли сте, че вече все по-често стартирането на бизнес е съпроводено от изработка на фирмен сайт? Както обичаме да казваме: Днес живеем в два паралелни свята, които постоянно се преплитат, допълват и усъвършенстват – физическият и дигиталният.

Наскоро започнахме поредица от статии, посветени на бизнеса с отдаване на имоти и успешната му реализация онлайн. В статията 5 шаблона за сайт на бизнес с отдаване на имоти под наем Ви дадохме идеи за подходящ дизайн и цветови комбинации за Вашия фирмен сайт. Представихме Ви и реални примери на клиентски сайтове, преобразили до неузнаваемост шаблоните на Сайт билдър.

С тази статия продължаваме темата, като ще разгледаме най-интересните идеи за име на сайт от бранша. Облегнете се удобно на шезлонга, отпийте от ментата и с удоволствие разпалете въображението си. Подготвили сме Ви интересни алтернативи!

#1 Нови тематични домейн разширения

Новите домейни предоставят голяма свобода да измислите оригинално, неповторимо и запомнящо се име. Вече са в миналото твърденията, че познатите традиционни домейни носят по-голяма стойност по отношение на SEO. Спокойно можете да изберете, който домейн си харесате, и да стартирате успешно в дигиталното пространство – независимо дали е нов, или е от семейството на вече познатите .com, .bg, .org, .net, .info, .biz(…).

Нека Ви запознаем и с тематичните възможности:

Уточнение: Първите четири предложения са подходящи както за малки бизнеси за отдаване на имоти под наем, така и за брокери или агенции за недвижими имоти.
  • .properties – property е може би една от най-ясно говорещите и точни думи за „недвижими имоти“. Ако отдавате имоти под наем, също можете да се възползвате от това разширение – апартаменти, къщи, вили, хотелски стаи. Подходящ избор е както за малки и стартиращи бизнеси, така и за агенции.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .properties.

  • .estate – продължаваме с друг синоним на “property”, от който можете да се възползвате, ако отдавате имоти под наем, ако сте брокер или имате агенция за недвижими имоти. Специфичното за този домейн е, че се ползва от по-мащабни бизнеси или брокери с голям опит зад гърба си.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .estate.

  • .apartments – както ясно говори домейн разширението, то е специално предназначено за бизнеси, чийто предмет са покупко-продажбата или отдаването под наем на апартаменти. Ясно и точно заявявате бизнес посоката си, за да достигнете до най-подходящите клиенти.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .apartments.

  • .rentals – това домейн разширение може да се използва от всеки бизнес, който дава “нещо” под наем. Във Вашия случай, това са имотите. Може би най-добрият Ви избор предвид предмета на Вашия бизнес. И все пак, добре е в името да уточните какво точно отдавате под наем.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .rentals.

  • .vacations – за всички от Вас, които планирате да развиете сайт за ваканционни места за настаняване. Независимо дали те са на морето или на планина, името говори много ясно – Вашите посетители ще се насладят на заслужен отдих.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .vacations.

  • .casa – думата „casa“ на италиански е къща, а в преносен смисъл може да означава и дом. Това разширение е особено подходящо за бизнеси, опериращи с италиански клиенти или като цяло на италианския пазар. Ако отдавате къщи под наем, домейнът .casa е чудесен избор.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .casa.

  • .house – като аналог на .casa, .house е не толкова екзотичното название на къща/дом. Отново е подходящ избор за всеки бизнес, който отдава под наем предимно къщи, но също така таргетира англоговорещи клиенти.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .house.

  • .holiday – Вашите имоти под наем са изцяло насочени към туристическите активности и почивните периоди? И за спецификата на Вашия бизнес имаме подходящо предложение – .holiday. Домейн разширението ясно говори за тематиката на Вашия бизнес, а от Вас зависи как името ще я подчертае.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .holiday.

  • .villas – чудесен избор за Вашия сайт, ако отдавате предимно вили под наем – на морето, в планината, в селските райони, близо до града. Избирайки това домейн разширение, си гарантирате разпознаваемост и конкретност.

Потърсете най-подходящата комбинация за Вашия бизнес с домейн .villas.

Как да намерите всички нови домейн разширения, подходящи за бизнес с отдаване на имоти под наем? Разберете от видеото!

 

 

#2 Нови домейн разширения с имена на градове

Може би акцентът на Вашия бизнес не е видът на имотите, а градът, в който ги предлагате. В такъв случай, Ви предлагаме да се насочите към идеите за подчертаване на териториална принадлежност.

Любопитно: „Градските“ домейни са много популярни сред локалните бизнеси, защото открояват дейността им и им помагат да създадат наистина впечатляващи, оригинални брандове. Българските градове обаче си нямат собствени домейни, но ако имате идея за имоти под наем на територията на големи или малки родни градове, заложете на .city и .town.

За всички Вас, които все пак оперирате в чуждестранни градове, съществуващите градски домейни са следните:

Още по-любопитно: Знаете ли, че със Сайт билдър можете да си създадете сайт, на какъвто език поискате? Да, това е напълно възможно само с няколко клика.

#3 Традиционни домейн разширения

И все пак, ако си падате по традиционното – винаги можете да се възползвате от домейн разширения като .com, .bg, .org, .net, .info, .biz. Това са едни от първите TLD-та, които са добре познати на аудиторията.

Важно: Тъй като са популярен избор и съществуват отдавна, има голям шанс името, което търсите да е заето. Дори и да попаднете в тази ситуация, не губете кураж. Пробвайте нещо ново – използвайте друго име или домейн разширение. Най-подходящото име за Вашия сайт/бизнес е там някъде и Ви очаква!

Като за финал, нека припомним защо е важно да изберете най-подходящото име за своя сайт:

  • Дава Ви разпознаваемост и Ви отличава от останалите бизнеси.
  • С Вашия домейн ще можете да създадете бизнес пощи, които ще Ви утвърдят като професионалист и ще увеличат доверието в бранда Ви.
  • Подходящото име е основата на целия Ви бранд имидж.

А запознахте ли се най-често срещаните грешки при избора на домейн?

Прочетете повече: 7 грешки при избора на домейн

Абонирайте се за нашия блог и разберете от следващата статия какви са задължителните страници и елементи за всеки сайт, отдаващ имоти под наем!

АБОНИРАНЕ

Запознайте се и с останалите статии от поредицата със съвети за бизнес с отдаване на имоти под наем:

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

6 причини защо малкият бизнес се нуждае от уебсайт

0
Ако не искате само баба Ви и приятелките ѝ да са чували за Вас, помислете за собствен сайт. Даваме Ви 6 причини защо се нуждаете от силно интернет присъствие.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.