Сватбен сайт: Какво да включите в своята дигитална покана?

Вашият сватбен сайт е нещо много повече от лукс и прищявка. Той е Вашият най-доверен помощник в организацията на сватбения ден. Затова е много важно да го структурирате по най-подходящия начин, за да е полезен – за Вас и най-вече за Вашите гости.

В поредицата досега Ви разказахме защо е важно да имате сватбен сайт и какъв дизайн да изберете за него. Ако сте пропуснали тези теми, наваксайте още сега:

Покана за сватба: 7 предимства на сватбения сайт

Оригинална покана за сватба? Създайте я с тези 5 дизайна

С настоящата статия ще Ви помогнем да структурирате Вашия сайт, за да сте 100% сигурни, че организацията и подготовката за важния ден ще са безупречни. Споделяме кои са най-значимите секции във Вашия сватбен сайт, а всичко останало оставяме на въображението Ви.

#1 Информация за дата и локация

Безспорно това е най-важният въпрос за всички участници в сватбеното събитие. Необходимо е много подробно да дадете информация за датата и мястото на сватбената церемония. По този начин Вашите гости ще могат да помислят за някои аспекти около пътуването и престоя си. Например:

 • Колко нощувки ще са им необходими, за да се насладят на преживяването?
 • Как могат да стигнат до мястото и къде биха могли да пренощуват?
 • Могат ли да уважат Вашата покана за конкретната дата?
 • Дали ще се наложи да си вземат отпуска, или не?
 • Как дамите да планират своята подготовка за прическа и грим?
 • Могат ли Вашите гости да опознаят местността и колко време биха отделили?

Най-вероятно има още куп въпроси, които могат да възникнат, само по повод мястото и датата на сватбата. Затова бъдете изчерпателни и конкретни.

#2 Забележителност и активности около локацията

Младоженците са в главната роля на своя сватбен ден. Но гостите далеч не се подготвят цял ден за сватбеното събитие. Много от тях имат половин ден на разположение, докато започне същинската церемония. 

Дайте им идеи къде могат да прекарат този половин ден. Можете да споделите любимите си места в околността или местата, които си заслужава да се посетят. Така ще им помогнете да преценят по-лесно какви активности могат да направят за свободното време, с което разполагат.

#3 Програма на сватбения ден

Запознайте своите гости с всяка важна точка от Вашия сватбен ден. Посочете под формата на графика или линия на времето какво ще се случи през деня. Важно е да включите часовия диапазон на всяко събитие и церемония от сватбения ден.

Информация за програмата на сватбата на Вашия сватбен сайт

Това ще помогне на Вашите гости да преценят своето време и да не пропуснат най-важните моменти от сватбеното събитие.

#4 Хотел и настаняване

Вашите гости идват отдалече? Знаем, че сте се подсигурили да им е уютно, удобно и комфортно. Споделете информация за хотелската част и настаняването на гостите, които се нуждаят от нощувка. Например:

 • Къде ще се настанят?
 • Как да стигнат лесно до мястото?
 • Кога могат да се настанят?
 • В колко часа трябва да освободят своите стаи?
 • Какви типове стаи могат да се запазят?
 • Колко нощувки могат да останат?
 • Има ли други алтернативи за пренощуване?
 • Включено ли е хапване към нощувките (закуска, обяд, вечеря, all inclusive)?
 • Какво включват стаите?

Опишете всичко, което смятате за необходимо. Нямате ограничения или задължителни точки, с които да се съобразявате.

#5 Дрескод 

Това е често подценяван аспект, но в същото време много важен, ако все пак имате специфични изисквания. Ако нямате, можете да пропуснете тази част.

Някои младоженци имат специална молба към своите гости да не използват определени цветове за своите тоалети. Също така може да имат и предпочитания за гама от цветове, които биха искали да видят. Важното е да споделите своите предпочитания и специфични молби, за да сте сигурни, че няма да има изненади.

Ако Вашият сватбен ден има определена тема, отново е подходящо да го обявите и да помолите своите гости да се появят в тон с нея. 

#6 Дарения и сватбени подаръци

В нашите модерни времена можете да управлявате всички процеси около Вашия сватбен ден. Подаръците и цветята са неизменна част от специалния ден. Всяка двойка има различни предпочитания и планове за финансовата част на сватбата си. Чрез своя сватбен сайт, можете да ги обявите. Например:

Дарение за кауза 

Има много двойки, които използват финансовата подкрепа от сватбения ден за подпомагане на кауза. Това дарение може да е определена сума от сватбения подарък или от цветя – традиция останала от поколения назад.

Днес младоженците могат да отправят своите препоръки и желания към гостите си и да ги направят съпричастни към една благотворителна активност. Благодарение на своя сайт можете да обявите намеренията си и да вдъхновите гостите да бъдат част от една положителна промяна. Възползвайте се от това удобство! 

Предпочитание за подарък 

Някои младоженци открито споделят, че предпочитат да получат паричния еквивалент на физически подарък, защото биха искали да съберат сума за собствено жилище, семеен бизнес или околосветско пътешествие за своя меден месец. Сватбеният сайт Ви дава чудесна възможност да обявите предпочитанията си и да поканите своите гости да бъдат съпричастни към Вашите съвместни планове като бъдещо семейство. Те ще се чувстват много по-уверени и спокойни, че са Ви помогнали да постигнете своите мечти, когато знаят какво точно искате и защо.

#7 Историята на Вашия романс

Сватбен сайт без романтичната история на младоженците е като писмо без подпис, написано на дигитално устройство – няма собствен почерк и енергия. Вашият сайт е необходимо да създава емоция, да разказва история, да задава тона на събитието. 

Всяка сватба е различна, защото носи енергията на своите младоженци. Вие избирате какви ще са настроението, енергията, поведениято и тона. Подгответе гостите си още с поканата и сайта. Направете гостите съпричастни към Вашата любовна история. Накарайте ги да почувстват емоцията от Вашата любов. 

Тук е мястото да отбележите и едни от най-значимите хора, без които събитието не би било толкова специално. Кумовете. Все пак те са хората, които ще бъдат неотлъчно до Вас и след отпразнуването на личния Ви празник. Тяхната роля е много съществена, защото освен семейни орисници и близки приятели, те се превръщат и в част от бъдещото Ви семейство. Затова не забравяйте да им отделите място в уебстраницата си.

wedding-website-elements

Препоръка: Тази част от сватбения Ви сайт е най-сладкото послание. Бъдете кратки в думите и посланията си, като ги подкрепите с много визуално съдържание. Споделете пътя си като двойка под формата на важни събития и снимки/видеа. 

#8 Секция „Въпроси и отговори“

За улеснение на всички, можете да разположите специална секция за по-специфични въпроси. Можете предварително да ги структурирате и разгърнете. Имате възможност и да ги допълвате на база въпросите, които получавате от Вашите гости впоследствие.

Тази секция ще съдържа най-важните аспекти на сватбения ден. Разгръщайки информацията там, ще спестите много време на себе си и на гостите.

Препоръка: Създайте си безплатен акаунт в платформата за бюлетини MailChimp. Чрез нея можете да изпратите до всички свои гости едновременно важна информация за сватбения ден. Например: дигитална покана, новини, промени, специални молби, благодарност, информация за събитията след сватбата (благотворителна кауза, меден месец, сватбен подарък и т.н.). За да използвате платформата, е необходимо да разполагате с имейлите на своите гости.

#9 Форма за контакт и регистрация

За да бъдете сигурни, че Вашите гости са отворили сайта Ви и са се запознали с информацията в него, добавете форма за регистрация. Накарайте ги да споделят информация за Вас, свързана със специалния ден:

 • Ще успеят ли да присъстват на уникалното събитие?
 • Дали ще се нуждаят от нощувка и колко на брой?
 • Имат ли специални изисквания за менюто?
 • Ще имат ли придружители и колко на брой?

Оставете им възможност да Ви зададат индивидуални въпроси, чиито отговори те не намират на сватбения сайт. Това е един от най-важните елементи на Вашия сайт – той Ви дава увереност, че сте получили ясна и категорична обратна връзка от поканените гости.

#10 Друга информация на Вашия сватбен сайт

Разбира се, на своя сватбен сайт можете да посочите, каквото поискате. Не се ограничавайте с предложените от нас 9 точки. Те могат да Ви послужат за основа на Вашия сватбен сайт, но съвсем не изчерпват списъка от елементи.

Структурирайте сайта си така, че да можете да го използвате и след своята сватба. Можете да го превърнете в дневник на важните събития след сватбата, покана за друго семейно събитие, албум на Вашия сватбен ден, пълен с визуално съдържание и т.н. 

Вашето въображение няма граници и затова Ви препоръчваме да го развихрите максимално!

Вижте останалите статии от поредицата:

Покана за сватба: 7 предимства на сватбения сайт

Оригинална покана за сватба? Създайте я с тези 5 дизайна

Сайт билдър ще Ви помогне за нула време да създадете впечатляваща онлайн покана и то съвсем сами, без намесата на разработчик или уеб дизайнер. Ако не вярвате, тествайте платформата и ще се убедите. А СуперЕкипът ще Ви подкрепи на всяка стъпка от изграждането на желания дигитален проект.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи съвети за изработката на перфектния сватбен сайт и електронна покана.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията. 

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!