Покана за сватба: 7 предимства на сватбения сайт

Оригиналната покана за сватба е невероятно предизвикателство, а сватбеният ден е един от най-специалните в живота на човек. Събитие, което безспорно ще помните винаги, а преди него сте обзети от трепетно очакване и… купища задачи по организацията. 

Покрай цялото планиране на големия ден вероятно изработката на сайт също ще Ви се стори труден и продължителен процес. Сигурно ще добавите към края на дългия списък със задачи. Готови сме обаче да опровергаем вярването, че създаването на сватбен сайт отнема много време, усилия и е по-скоро прищявка, отколкото необходимост. Времената се променят и сватбеният сайт днес се превръща в незаменим помощник при перфектната организация на Вашия сватбен ден.

Още повече, че можете да го направите супер лесно и бързо с правилната платформа като Сайт билдър

Споделяме най-убедителните причини, за да си направите сватбен сайт.

1. Впечатлявате с оригинална онлайн покана за сватба и пестите средства

Печатният вариант на една сватбена покана може да Ви коства от 2 лв. до 20 лв (а може и повече) като цена на бройка (към началото на 2021 година). Умножете тази бройка по броя на гостите, които очаквате – да, определено това е сериозен разход. Наричаме го разход, защото целта и ползата му се изчерпват с това да покани Вашите гости на сватбеното събитие. Вида на поканата не би могла да откаже Вашите гости да уважат Вашето събитие. Затова можете да ги поканите и по друг начин.

Разполагайки с красив и емоционално зареден сватбен сайт, можете да въздействате още по-силно върху Вашите гости. Вместо хартиена покана и допълнителен разход за куриерски услуги, заложете на дигитална покана с дизайн и послания по Ваш вкус. Направете си сайт, съберете имейлите на своите гости и им пратете един вълнуващ бюлетин с покана за Вашата сватба. 

Перфектната покана за сватба под формата на сайт

По този начин ще:

  • спестите средства от хартиени покани и куриерски услуги;
  • изберете по-екологично решение за тази задача;
  • достигнете до гостите от всяка точка на света в рамките на секунди;. 
  • спестите време от раздаването на покани;
  • ще съберете цялата важна информация в своя сайт, която няма как да се побере в размера на една покана;
  • Ще отговорите на въпросите на гостите още преди да са Ви попитали (локация, меню, програма, нощувки, ако е нужно).

Разбира се, можете да запазите правото си да разпечатате сватбени покани за най-близките си и любими хора, ако все пак искате да не се лишавате от тази възможност.

2. Помага Ви в организацията

Основната цел на Вашия сватбен сайт е да Ви помага с по-добрата организация на сватбения ден. В него Вие ще позиционирате програмата на събитието, ще запознаете гостите с Вашите кумове, шафери, водещия, DJ-я, менюто и още детайли. Това ще зададе тона на събитието и ще подготви Вашите гости за големия ден.

Специална молба

Ако имате конкретна молба към Вашите гости, можете да я споделите публично. Например, ако имате тема или дрескод на сватбата като например всички да са с бели кецове или със синьо в облеклото си. Ако изявите предпочитанията си към липсата на определен цвят (най-често черно) в техните официални тоалети, можете да ги помолите да уважат Вашето желание чрез съобщение в сайта. 

Не е нужно да се свързвате с всеки гост поотделно, за да го предупредите. Достатъчно е да го обявите в сватбената си страница, за да е ясно и видимо за всеки посетител. Така си спестявате недоразбирания и бъдещи недоразумения.

Чрез сватбен сайт организирате сватбата си перфектно

Често задавани въпроси във Вашата покана за сватба

Често в сватбените сайтове има секция Въпроси и отговори. Това е добра практика, тъй като ще си спестите стотици разговори поотделно и ще напишете отговорите на въпросите още преди да са Ви ги задали. Това със сигурност ще Ви помогне в организация.

Знаете, че бройката на потвърдилите гости е един от най-важните елементи за големия ден и се иска предварително от мястото на събитието. Със сватбения сайт много лесно ще съберете потвърждения от гостите. Вместо да звъните на всички месец преди големия ден, можете да сложите форма за попълване на сайта си, чрез която гостите Ви да заявят своето присъствие. Бързо, лесно и удобно и за Вас, и за гостите.

Сватбеният сайт ще Ви помогне и в организацията след сватбата. Там ще качите всички снимки и видеа от деня. Няма да е нужно да изпращате на всички гости по отделно снимките след това, а ще могат да ги открият на Вашия сайт и да ги изтеглят от там.

3. Събирате допълнителна информация за своите гости

Всеки от Вашите гости ще има желания и предпочитания. Например относно менюто – едни са вегетарианци и вегани, други не обичат млечни продукти или имат непоносимост към тях, трети са спортни натури и предпочитат по-протеиновото меню… Чрез контактната форма на Вашия сайт, можете да съберете допълнителна информация за Вашите гости. Например:

  • Колко придружители ще доведат със себе си;
  • Необходими ли им са детски столчета;
  • Какви предпочитания за меню имат;
  • Дали въобще ще имат възможност да присъстват;
  • Имат ли нужда от настаняване с нощувка;
  • Ще присъстват ли на цялата програма от сватбения ден.

Идея: Провокирайте гостите си да Ви пожелаят нещо още преди големия ден или да Ви изпратят свое послание. Ще се изненадате колко забавни послания могат да изпратят гостите Ви и колко се вълнуват те също за големия Ви ден.

4. Дава Ви гъвкавост за промени в последния момент

Появява се нещо неочаквано в последния момент? Сватбеният Ви сайт е чудесен инструмент да уведомите всички гости с една промяна по сайта. Особено в тези смутни времена, в които се наложи на много младоженци да преместят сватбената си дата. Със сайт много по-бързо и лесно ще направите промяна и няма да се налага да отпечатвате нови покани, а само да редактирате датата, което става за секунди.

Със собствен сватбен сайт обявявате лесно и бързо промени в последния момент

За да видят промяната, можете да им изпратите бюлетин с безплатната версия на платформата MailChimp. Не е необходимо да се свързвате с всеки един от тях поотделно. 

5. Пресъздавате емоция и нагласа за големия ден и споделяте Вашата романтична история

Вашият сватбен сайт е Вашият романтичен храм. Във Вашия сайт можете да разкажете, каквото поискате на своите гости:

  • Кратко запознанство с младоженците;
  • Вашата история като двойка;
  • Любопитни моменти от развитието на Вашата връзка;
  • Моментът на „предлагането“;
  • Начинът, по който си представяте своето бъдеще заедно;
  • Хората, които са Ви помагали да израснете като двойка;
  • Програмата на сватбата и Вашите очаквания за нея;
  • Благодарност към родителите и най-близките;
  • Настроение и специални молби към Вашите гости.

Знаем, че сте невероятно креативни и любовта ще Ви помогне да грабнете сърцата на всички гости. Направете сайта си вълнуващ, вдъхновяващ, а защо не и забавен. Направете всички гости съпричастни към Вашата любов още преди сватбения ден.

6. Достъпен е по всяко време на денонощието

Голям плюс на Вашия сватбен сайт е, че е достъпен по всяко време. Вашите гости могат да го посещават, когато поискат, за да:

  • си припомнят важна информация за сватбата;
  • Ви пишат през контактната форма;
  • се похвалят пред близки и познати, че ще бъдат гости на една невероятна сватба;
  • си отговарят на всички въпроси, които им възникват преди или по време на сватбения ден като „В колко часа точно трябваше да сме в ресторанта“;
  • му се радват, защото е супер.

7. Остава Ви спомен за цял живот

Най-хубавото на Вашия сватбен сайт е, че можете да го използвате дори и след Вашата сватба. Той не е единствено инструмент за подготовката на големия ден. Той е една прекрасна кутия, в която можете да съхранявате най-хубавото около и след вълнуващия ден. Например:

  • Снимки и видеа от сватбата, които да са спомен за всички – за Вас и за гостите;
  • Положителни преживявания, забавни истории и впечатления, споделени директно от гостите на Вашата сватба;
  • Можете да превърнете сватбения сайт в личен блог за перфектната организация на сватба – източник на информация за други бъдещи младоженци;
  • Също и да качвате информация за други вълнуващи събития след сватбата – меден месец, бебе, кумуване, кръщене и т.н.
  • Не само да актуализирате събитията във Вашия съвместен живот, но и да правите нови покани за бъдещите събития – кръщене, рожден ден, прощъпулник и т.н.
Сватбен сайт с много снимки и емоция

Защо Сайт билдър, а не безплатен онлайн инструмент?

Да имате собствен сайт за големия ден е уникално предимство. Сега ще Ви разкажем защо. Със Сайт билдър Вие превръщате своя сайт в една прекрасна виртуална покана, която можете да споделите, защото:

  1. Вие притежавате тази покана – безплатните инструменти се ползват за временни проекти. Вашата сватба не е временен проект и сме сигурни, че ще искате да се връщате назад във времето. Собственият сайт ще Ви помогне. 
  2. Сайтът Ви ще си има свое име – когато поръчате своя абонамент, ще имате възможност да изберете красиво и персонализирано име (домейн) на своя сайт. Домейните при нас започват от 2.75 лв. за цяла година, а може да избирате от над 350 разширения. Безплатните платформи не предоставят тази свобода. Няма да Ви е приятно да изпратите име от типа: sofiarosen.imenaplatformata.com, нали? А сега си го представете принтирано на покана за близките. Много по-добре би стояло sofiarosen.wedding например.Не бихте искали някой друг да определя какво ще е името на Вашия сватбен сайт, нали? Затова го изберете Вие! 
  3. Сайтът е перфектен за всякакви покани – можете да използвате сватбения си сайт, за да създадете друг тип покани на значими събития (кръщене, рожден ден, имен ден, годишнина и т.н.). Подредете ги в различни категории и страници. Безплатните инструменти имат ограничен обхват на приложение и не могат да Ви предоставят гъвкавост. Сайт билдър е гъвкъв и Ви предоставя много възможности за разгръщане на Вашата идея.
  4. Насреща имате денонощна поддръжка и СуперЕкип – тук сме, за да Ви помагаме да изработите Вашия сайт. На линия сме, за да отговорим на всеки Ваш въпрос и то на български. Безплатните платформи не разполагат с експертни екипи, които да са до Вас на всяка стъпка, за да получите най-добрия резултат и красив сайт за най-красивия ден.
Сватбен сайт със Сайт билдър

А сега Сайт билдър е на промоционални цени, започващи от 2.99 лв за цяла година. Възползвайте се само до края на април!

Очаква Ви вълнуваща поредица от статии

Както се убедихте, сватбеният сайт може да намери широко приложение не само преди голямото събитие, но и след него. Имате дигитално поле за изява, което Ви дава свободата да го оползотворите по най-добрия начин спрямо Вашите виждания и представи. 

Ако имате готова концепция за Вашата сватба и я организирате в близост до морето например, ще Ви бъде още по-лесно да оформите дизайна на бъдещия Ви сайт. С малко повече творчески усет или пък с помощта на богати библиотеки от изображения, графични елементи и визуално съдържание можете да направите страхотна дигитална презентация на мечтаното събитие.

За целта сме Ви подготвили поредица от полезни статии, в които ще Ви дадем няколко практически идеи за изграждането на Вашия сватбен сайт:

  • Как да оформите дизайна на своя сайт;
  • Какви задължителни елементи да включите в него;
  • Какво име да изберете за своя сватбен сайт;
  • Какво съдържание да поместите на него.

Не ги пропускайте, защото обещаваме да бъдат интересни!

Бъдете готови да отвърнете на новата тенденция с красив сватбен сайт чрез платформата Сайт билдър. С нея ще се чувствате спокойни, че имате всички необходими инструменти под ръка, за да се справите сами – без допълнителна разработка и намесата на програмист. Да, точно така. Само Вие и Вашите дизайнерски способности. Ако пък усетите нужда от помощ, насреща е СуперЕкипът, който ще откликне на Вашите желания за професионален и вълнуващ сайт.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи съвети за изработката на перфектния сватбен сайт и електронна покана.

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.