Stories in Varna – бизнесът, задвижван от любов към кафето

Една от най-големите привилегии, с които разполагаме, е възможността за общуване с нашите клиенти. При всеки разговор можем да научим много от техния опит и да черпим вдъхновение от техните истории.

Предстои да Ви разкажем историята на един млад, находчив и смел предприемач, който умее да се приспособява във всякакви условия и да бъде пример на много хора, които мечтаят за собствен бизнес. Затова неговата история заслужава Вашето внимание.

Представяме Ви Валерий и неговия сайт storiesvarna.eu, за който се довери на платформата Сайт билдър. Той е бариста със свое кафене, ситуирано в морската ни столица Варна. От 13 години се занимава професионално с приготвянето на топли напитки с кафе. Той е от онези личности, които са отворени към нови знания, възможности и запознанства. И винаги ще Ви приветства с усмивка.

Даваме му думата, за да Ви потопи в неговия свят и да Ви разкрие простичките тайни на своя бизнес.

1. Как бихте представили себе си и бизнеса си на първа среща?

Казвам се Валерий, а Stories е мястото, където всичко се прави с любов. Това е нашето мото. В заведението ще те посрещнем с усмивка и приветливо отношение. Ще ти предложим голям избор от кофеинови и безкофеинови напитки, прясно изпечени кроасани в комбинация с качествено обслужване на високо професионално ниво.

Валерий като бариста в своето заведение
Валерий е бариста с 13-годишен опит.

2. Коя е СуперСилата, която движи Вашия бизнес?

Любовта към кафето! Отдаден съм на работата си и правя това, което обичам. Всеки път, когато приготвям кафе, оставям малка част от душата си.

Прочетете също: Как умението да спираш времето може да се превърне в успешен бизнес?

3. Как се справяте с бизнес предизвикателствата, пред които сте изправен през последните години?

Старая се да оптимизирам работния процес, без това да оказва негативно влияние върху качеството. Адаптирам се спрямо промените, които се случват. А това предполага бързо да вземам решения, базирани на моментните обстоятелства.

Пандемията се оказа ключово събитие, благодарение на което установих колко голяма е ролята на сайта. Преди този период разчитах на реклама в социалните мрежи и всичките ми усилия да достигна до нови аудитории бяха насочени там. Малко преди Covid кризата създадох сайта storiesvarna.eu и стартирах присъствието си в уеб. И резултатите не закъсняха, защото именно в този период с мен се свързаха от много места, включително и от чужбина.

Кафе, приготвено от Валерий
Капучино, приготвено от Валерий.

4. Как популяризирате своя бизнес?

С помощта на сайта storiesvarna.eu. В него потребителите могат да се запишат на курс за бариста и да разберат къде е мястото с хубаво кафе във Варна. Социалните мрежи също играят огромна роля в популяризирането на бизнеса. Благодарение на тях успявам да рекламирам сайта и дейността си.

Наскоро започнах да пускам видеа в моя YouTube канал Bulgarian Barista. В него качвам допълнително полезно съдържание, което дава отговори на често задавани въпроси от клиенти и курсисти. Тази социална платформа също ми помага да разкажа повече за тънкостите на занаята.

5. Каква е ролята на сайта и какви са ползите му за Вашия бизнес?

Сайтът е пресечната точка между мен и бъдещите ми курсисти. Благодарение на него хората ме намират по лесен начин и научават за курсовете, които организирам. Без сайт това би се случвало доста по-трудно, защото ограничен брой хора ще знаят за моите активности и за кафенето. Затова е важно да присъстваме онлайн. Така достигаме до по-голяма и разнообразна аудитория.

6. Как избрахте домейна (името) на сайта си?

Не беше никак трудно. Съчетанието от името на заведението и локацията, на която се намира, се оказа свободно и го регистрирах. Избрах .eu домейн, защото ми харесва и смятам, че има редица предимства. Освен това повечето комбинации с този домейн са все още свободни и всеки може да се възползва от това домейн разширение при избор на име за своя сайт.

Вижте: 5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ ) [Аудио]

7. До каква степен сайтът е важен за развитието на един бизнес в наши дни?

За всеки предприемач е строго индивидуално. Бих казал, че зависи от бизнеса. Тоест сайтът може да играе пасивна роля – чрез него да разкажете повече за дадено място или идея, но в други случаи може да е активно бизнес звено, което носи печалба от продажбата на продукти или услуги.

Stories кафене
Кафенето Stories, в което Валерий прави кафе и обучава бъдещите баристи.

8. Вие използвате Сайт билдър за направата на сайта си. С какво Ви спечели платформата?

Сайт билдър е много интуитивна платформа, която не изисква да имаш специални технически познания или навици. В рамките на 1-2 дни можеш да изградиш сайт от нулата и без проблем да го редактираш, когато се наложи.

Екипът също реагира много бързо и адекватно, когато ми потрябва помощ. Харесва ми, че всичко е толкова лесно и удобно.

9. Какъв съвет бихте дали на всички, които още се колебаят или сега стартират своето уеб присъствие?

Да помислят внимателно с каква цел подхождат към сайта и в каква посока биха искали да го развиват – дали ще им служи за представяне/визитка, или искат да продават през него и бизнесът им ще се гради върху неговата основа.

Ако обаче изберете Сайт билдър, той ще Ви помогне да разкажете повече за Вашия бизнес, отколкото Вие самите бихте могли. Платформата е добро решение за бърз старт на всеки фирмен или личен сайт. А ако бизнесът Ви се развие по-скоро от очакваното, в СуперХостинг.БГ ще откриете подходяща услуга, с която да посрещнете съответните нужди.

10. Довършете изречението: Чрез сайта мога да…

Да обучавам, да развивам и да се свързвам с хора, които искат да придобият нови знания в сферата на кафето.


Благодарим на Валерий, че ни позволи да се докоснем до магията на неговия бизнес. За нас е безценна възможността да гледаме на корпоративния свят през очите на нашите клиенти, защото там се крие всяка една от съставките на успеха.

Ако припознавате себе си в историята на Валерий, но още не сте дали онлайн начало на своята идея, можете да го направите точно в този момент. Ние сме насреща, за да Ви подадем ръка и да отговорим на всеки въпрос, който Ви спира да направите първата крачка.

АКТИВИРАЙТЕ 7-ДНЕВЕН ТЕСТОВ ПЕРИОД НА УСЛУГАТА САЙТ БИЛДЪР!

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате първи вдъхновяващи бизнес истории и съвети за Вашите сайтове.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.
Уникално име на фирма

Как да изберете уникално име на фирма?

0
Да измислите уникално име на фирма е предизвикателна задача. Даваме Ви ценни препоръки и идеи за перфектното име за Вашия бизнес. Разгледайте ги в СуперБлога.