5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ )

WOW! Интернет потребителите в света надхвърлиха 3 милиарда. Не само надхвърлиха, но по данни от проучване на Internet World Stats към декември 2021 г. потребителите вече са 5,251,737,363. Как да не Ви се прииска да се свържете с всички тези хора? 🙂

Един добър начин да го направите е като си направите уебсайт. За сайта, разбира се, Ви е нужно име, т.е. домейн. Тук е важно да изберете най-правилното домейн разширение и да го регистрирате преди някой да Ви е изпреварил.

В следващите редове ще Ви разкажем за един от най-популярните домейни – .EU и ще Ви отговорим на въпроса защо да изберете точно него.

Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни – тази година той ще навърши 17 години. Но въпреки крехката си възраст, почти 4 милиона са регистрираните домейни .EU по данни на EURid само до края на февруари 2022 година, което го прави един от най-популярните Top Level домейни в Европа. От 1 юни 2016 има и вариант на кирилица – домейн .ЕЮ, който също набира все по-голяма популярност и улеснява работата на интернет потребителите по родните ширини.

.EU e чудесен избор за Вашия онлайн проект, защото:

1. Говори добре за имиджа Ви

В последните години домейнът .EU се утвърди като един от най-разпознаваемите Top Level домейни. Той е официалният Top Level домейн на Европейския съюз, което с лекота печели доверието на посетителите на Вашия сайт. Все пак посетителите са тези, които ще носят популярност, печалба и развитие на Вашия сайт, а един от ключовете към тях е добрият имидж.

2. Старт на Вашия европейски бизнес

Име на домейн с .EU или .ЕЮ може да бъде регистрирано от всяко частно лице, фирма или организация със седалище в Европейския съюз, Норвегия, Исландия или Лихтенщайн. Като граждани на Eвропейския съюз, може да се сдобиете с такова домейн име. Така печелите Вашата европейска идентичност, а домейнът е много подходящ за бизнес, който е насочен и извън пределите на нашата родина. С него ще се позиционирате много добре на световния „онлайн пазар“.

3. Все още има много свободни имена, от които можете да избирате

Последните години все повече хора си купуват домейни. Те вече не са само за уеб разработчиците, собствениците на компании и по-технологичните интернет потребители. Непрестанното развитие на интернет направи така, че се увеличава бройката на тези, които искат да се сдобият с дигитална собственост в лицето на домейн. Някои, защото искат да имат личен блог, други имат идея за сайт, трети – за създаване на компания, приложение или още ред причини. Става все по-трудно да изберете име, което не е регистрирано вече от друг. За радост, все още има много свободни имена с разширение .EU и имате възможност да запазите своето уникално домейн име, преди някой друг да го е направил.

4. Домейн .ЕЮ на кирилица

Можете да регистрирате и домейн на кирилица с разширение .ЕЮ, което ще направи името на Вашия сайт още по-уникално и разпознаваемо на нашия пазар. Кирилският домейн набира все по-голяма популярност. С него не е нужно потребителите да променят езика на въвеждане при изписване на адреса на сайта в браузъра. Няма и да има разногласия относно това как се изписва името Ви, особено ако съдържа букви като „щ“, „ш“, „ч“, „ю“, „я“, а знаете – на латиница вариациите са твърде много. 🙂

5. Достъпна цена

Домейнът .EU (и .ЕЮ на кирилица) е на достъпна цена, с което Ви дава възможност да създадете своето европейско онлайн присъствие дори да сте отделили по-малко ресурси за него. Това е един чудесен и бюджетен старт в уеб и то с един от най-разпространените домейни.

Домейните .EU и .ЕЮ на кирилица продължават да набират популярност като едни от най-регистрираните домейни и при нас. Затова най-добре не чакайте някой друг да заеме желаното от Вас име!

+ Бонус съвет

И като за финал Ви споделяме един бонус съвет, който обаче е ключов за развитието на всеки бизнес онлайн.

Направете професионална поща с уникалното име на Вашия сайт! Избирайки домейн .EU, Вие имате възможност да създадете фирмени имейли (напр. info@mysupersite.eu) с името на сайта си. По този начин Вашите клиенти и партньори ще се свързват с Вас бързо, лесно и сигурно. Разбира се, това ще увеличи и доверието към Вашия бранд. А освен това, имате предимството да създадете неограничен брой пощенски кутии в хостинг акаунта си. Нашите клиенти се възползват и от интелигентна SPAM защита, която пази професионалните им пощи от досадния и зловреден SPAM.

Има още и редица причини за това да създадете пощи към Вашия домейн, за които Ви разказахме в нашия блог пост „Имейл?! Вие ни попитахте, а ние отговаряме (Видео)“.

Вземете домейн .EU на СуперЦена 7,75лв./год.
Проверете дали най-доброто име за Вашия бъдещ сайт е свободно и го регистрирайте, преди друг да си го е харесал. Регистрирайте .EU домейн и покажете, че сте готови да разширите бизнеса си в цяла Европа. Защото името на Вашия сайт има значение!
Данилина Яркова
Данилина Яркова
Дани е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в непрестанния хъс да научава нови неща и да ги прилага. За нея няма невъзможни задачи, нито трудни блог теми. Пише за какво ли не и Ви го поднася по забавен, логичен и много естествен начин. Смята, че и най-сложният въпрос има своя лесен отговор и винаги е готова да помогне.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.