Сигурността и защитата в интернет? Предизвикателството е прието!

През последните години темата за сигурността в интернет става все по-наболяла. Има причина сайтовете на наши клиенти да не са сред тези, за които буквално всяка седмица в мрежата се появяват истории за изтекли пароли. И тя е, че в СуперХостинг.БГ се грижим за сигурността на хостваната при нас информация. В поредица от статии ще ви разкажем повече за нашата система за сигурност – как се зароди, как се разви във времето и как защитава вашите сайтове към момента.

Но нека първо да си отговорим на въпроса:

Какво е сигурност в интернет?

Уебсайтовете често изискват регистрация, в която потребителите предоставят лични данни за себе си. Такива са и повечето онлайн магазини, където се въвежда детайлна и чувствителна информация за клиентите.  Идва момент, в който даден сайт разполага с бази данни, чието изтичане при пробив в сигурността би навредило и на клиентите и на самия сайт. Освен за изтекли данни от сайтове, все по-често чуваме и за вирусите, които криптират информацията на вашите компютри и ви искат откуп. По време на изборите, не работеха сайтовете на Избирателната комисия. Какво е общото между всички тези „събития“? Отговорът е – компрометирана сигурност. Това, за което ще разкажа в тази статия обаче, е сигурността на уеб сайтовете, пощенските кутии или общо казано хостинг акаунтите в СуперХостинг.БГ.

По настоящем, в СуперХостинг.БГ се хостват над 200,000 сайта и уеб приложения (и това не включва сайтовете, използващи VPS, наети сървъри). Този огромен брой сайтове, на които осигуряваме качествено уеб присъствие, предполага и голямата отговорност, която носим като компания.

Какво означава „сигурност“ за СуперХостинг.БГ?

  1. Осигуряване на непрекъсната работа на услугата, чрез прилагане на DDoS защита, за която писахме скоро.
  2. Защита на сайтовете от всякакъв злонамерен достъп, който може да ги модифицира, компрометира или да открадне данни.
  3. Защита на пощенските кутии срещу неоторизиран достъп.
  4. Защита на цялата инфраструктура, чрез прилагане на последните версии на използвания системен софтуер.

Сайтовете на клиентите са едни от най-честите мишени за злонамерен достъп. Целта на хакерите е не само да направят сайта неработещ или да откраднат информация. В последните години пробивите в сайтовете обикновено са „спящи“. Като мини, които се залагат, за да бъдат активирани по-късно. А когато бъдат активирани, най-често тези компрометирани сайтове се използват за:

  • „Заразяване“ на други сайтове;
  • Стартиране на DDoS атаки към трети страни;
  • Разполагане на phishing сайтове;
  • Разпространяване на malware (зловреден софтуер от всякакъв вид), който заразява клиентски компютри;
  • Изпращане на SPAM и др.

Друга цел на хакерите са клиентските имейли. Най-често компрометиран имейл се използва за изпращане на SPAM. В по-изолирани случаи и за измами.

Защитени ли са вашите акаунти при СуперХостинг.БГ от хакване и на сигурно място ли се намират вашите сайтове и пощи?

Отговорът е „Да“!

Очаквайте следващата статия, в която ще разкажа повече за начина, по който го правим.

Любомир Русанов
Любомир Русанов
Любо е един от главните заподозряни за успеха на вашите сайтове, защото благодарение на него, те имат своето надеждно и сигурно място в интернет. СуперСилата на Любо е, че води екипа напред и винаги знае как да направи всичко по по-добър начин.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Черен петък '21: Подготовка на сайта, стоката и служителите

Black Friday ‘21: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!