Предстои Ви отпуск? 10 идеи за атрактивен Out-of-Office имейл според Вашия бизнес

Лятото е тук напук на всички негативни прогнози след последните месеци и променливата обстановка в страната и по света. Още с първото по-чувствително покачване на температурите сме в летен режим, който ни носи приятни мисли за почивка и бягство от реалността. Кроим планове за дълги уикенди, прохладни вечери и време, прекарано в безгрижие.

За да се насладим на пълноценна почивка в сезона на отпуските обаче, е необходимо да си осигурим спокойствие и в работен план. А това предполага да информираме нашите клиенти и партньори, че в следващите дни няма да бъдем на линия и да следим активно бизнес кореспонденцията си.

Затова на помощ идват Out-of-Office (ОoО) съобщенията, които представляват автоматизирани имейл отговори, съдържащи информация за периода на Вашето отсъствие в комбинация със свежи нотки офисен хумор или класически делови привкус. В следващите редове ще откриете няколко предложения от нас за оформление на Вашите Out-of-office имейли, приспособени към различни сфери на дейност.

Не забравяйте да настроите коректно Вашето автоматично съобщение така, че да се изпраща независимо дали имейл клиентът, който ползвате, е изключен, или не. А ако имате нужда от консултация или възникне въпрос, на който не можете да намерите отговор, можете да разчитате на нашия екип за съдействие.

Да започваме!

1. Авто услуги

В случай че бизнесът Ви е насочен към обслужване на автомобили, продажба на авточасти или специализирани превози, можете да уведомите клиентите си, че ще отсъствате временно със следния текст:

Здравейте,

Тъй като акумулаторът ми вече се изтощи, заминах на почивка да го заредя. С работеща кола! В случай че Вашата не е в перфектно състояние, не се колебайте да ни пишете на –––––@–––––.bg (служебен имейл адрес). Ще се намери отпочинал колега, който да Ви обслужи.
Очаквайте ме със загар по корпуса след (дата).

До скоро!
(Вашето име)

2. Обучения, курсове, школи

Сферата на образованието винаги е предполагала сериозно отношение, дисциплина и респект. Това обаче не пречи да добавите щипка хумор или закачка в имейла, който ще се изпраща като автоматичен отговор до хората, търсещи Ви по време на лятната отпуска.

Здравейте,

Ще отсъствам от школата/офиса до (дата), но за новите знания няма почивен ден! Затова си припомнете всичко, което сме научили през изминалото време в лекциите и се информирайте за новостите в курса от сайта ни.
Внимавайте – ще Ви изпитвам, когато се върна!
В случай че имате неотложни въпроси, обърнете се към колегите на адрес ––––@–––.bg.

Поздрави,
(Вашето име)

3. Счетоводни услуги

Ролята на счетоводителите е от огромно значение за всеки бизнес, но дори специалисти като тях имат нужда от почивка. Ако сте представител на тази професия и нямате време да измислите нещо креативно, имаме идея за Вашият Out-of-office имейл.

Здравейте,

Знам, че бизнесът не спира да работи на пълни обороти, но аз съм забавила своите с кратка лятна почивка между (дата). Ако бизнесът Ви спешно се нуждае от активи за своите пасиви, обърнете се към колегите в кантората, които с удоволствие ще Ви обслужат, за да възстановите баланса на Вашата фирма. Пишете ни в чата на сайта или на имейл ––––@––––.bg.

Поздрави,
(Вашето име)

4. Медицина

Лекарската професия никак не е за подценяване и за нея няма почивен ден. Или пък не съвсем. Нека не забравяме, че всеки един от нас има нужда от почивка, за да продължи да работи с нови сили. Ако сте медицинско лице и сте решили да отсъствате, сме Ви подготвили предложение за съобщение по имейл.

Здравейте,

И лекарите имат нужда да се погрижат за своето здраве. Аз избрах да го направя на плажа с ударна доза Vitamin Sea. Последвайте примера ми и си починете добре. В случай че искате да се консултирате с мен, ще можете да го направите след (дата). Дотогава колегите от отделението на болница (името на болницата) ще бъдат на Ваше разположение.

Бъдете здрави!
Д-р (Вашето име)

5. Управител/собственик на заведение за хранене

Като всяка друга позиция, работата на ресторантьорите също има своите отговорности и задължения към всички партньори, доставчици и гости на заведението. Но това не означава, че управителят трябва постоянно да следи за непрекъснатата дейност на обекта и своите служители.

Ето как бихте могли да информирате хората, с които работите, че Ви предстои да излезете в лятна почивка:

Здравейте,

В момента съм извън града, за да се почерпя и аз. Разбира се, че с вдъхновение за следващите кулинарни изкушения на (името на ресторанта)! Ако отсъствието ми до (дата) Ви разстрои, минете през ресторанта за порция от любимото Ви ястие, за да се насладите на невероятно гурме преживяване. Колегите ще Ви обслужат подобаващо.

До нови гастрономически срещи,
(Вашето име)

6. Собственик на онлайн магазин

Всеки бизнес има своята сезонност, но когато работим за себе си и зависим от усилията, упоритостта и постоянството си, почивката се превръща в утопия. Добре знаем обаче колко жизнено необходими са няколко почивни дни и как се отразяват на работния процес след това.

Хубаво е, преди да излезете в летен отпуск, да поверите бизнеса си на близки и доверени хора. Така ще предложите непрекъснато обслужване на Вашите клиенти.
Ето я и идеята ни за OоO (Out-of-Office) имейл:

Здравейте,

Онлайн магазинът ни не спира да работи, но аз да. Поне до (дата). За периода ще търгувам само коктейли и летни емоции, докато колегите в офиса не спират да обработват Вашите поръчки!
Ако Ви е мъчно за мен, утешете се с някоя покупка от сайта ни (домейнът на Вашия сайт)! Ще се почувствате по-добре и от летните ни промоции, които не са за изпускане.

Щастливо лято!
(Вашето име)

7. Фитнес инструктор

Спортът е здраве, но почивката и възстановяването също са част от добрия тонус и високото състояние на духа. Ако се подвизавате като бодибилдър или фитнес инструктор, не забравяйте да дадете добър пример на своите клиенти, като ги накарате да се върнат на есен в залата с много хъс и мотивация след пълноценна лятна ваканция.

А за всички, които Ви търсят по имейл, можете да им оставите следното съобщение:

Здравейте,

Упорито се потихме в залата последните месеци. Сега е време да покажем резултата! Не искам да лиша всички на плажа от това удоволствие, затова заминавам на почивка до (дата). Може да следите прогреса ми от селфитата в профила ми в Instagram @vashetoime.

До тогава не се отпускайте, а стягайте бицари с упражненията в моя сайт (име на сайта).
Ще Ви очаквам отново в залата на (дата). Надявам се да намеря плочките Ви там, където ги оставих.

Успех!
(Вашето име)

8. Фризьор/коафьор

Безспорно тази професия изисква сериозно количество вдъхновение за импровизации и творчество. А как да го стимулирате, ако работите непрекъснато без почивен ден?
Предупредете клиентите си, които отправят запитвания към Вас по имейл или искат да си запазят час в салона Ви, като им изпратите закачлив имейл.

Здравейте,

Текущият тренд в прическите е солта в косата! А понеже ние винаги сме в тренда, ще се придържаме към него до (дата). Екипът ни ще се погрижи и за Вашата коса след тази дата. Щом се завърнем от лятно странстване, заповядайте в салона, да приложим новите тенденции и заедно да изберем най-добрия стайлинг за Вашата коса.

Поздрави,
(Вашето име)

9. Строителство и архитектура

Позицията, която заемате, не предполага да излизате от рамките на деловите отношения? Но защо не! Лято е и няма нищо по-естествено и завладяващо от времето за отпуска и релакс. Разчупете строгия корпоративен стил на общуване и добавете щипка добро настроение във Вашето OoO съобщение.

Здравейте,

В момента усилено градим пясъчни кули на плажа в (посочете дестинация) от (дата) до (дата). След това екипът ни ще се заеме с Вашите проекти със същите вдъхновение и ентусиазъм. Дотогава Ви пожелаваме приятна почивка и повече слънчеви дни.

Поздрави,
(Вашето име)

10. Организиране на събития

Работата на един организатор е много отговорна и натоварена – следване на крайни срокове, усилена комуникация с подизпълнители, логистични процеси, управление на екипа и още. Но когато всичко приключи и сезонът на събитията утихне, идва ред на заслужена почивка.

Ето и нашето предложение, с което да информирате клиентите си по имейл, че моментът за отпуска е настъпил и за Вас:

Здравейте,

Дойде време да се насладим на краткото затишие преди вълната от предстоящи събития, която ще ни залее есента. В момента единственото събитие, което организираме, е „къде ще сме на бар тази вечер”.
Междувременно събираме идеи, вдъхновение и слънце за периода (дата-дата), с които да се завърнем на работа още по-креативни и изпълнени с нови сили. Дотогава не спирайте да правите планове за перфектното мероприятие, които после да споделите с нас.

До скоро!
(Вашето име)


Осигурете си спокойна почивка и се порадвайте на оставащите слънчеви дни. В случай че все още не сте положили основите на дигиталното си присъствие и бизнесът Ви не е онлайн, сега е времето да промените това и да се възползвате от предимствата на Вашето виртуално портфолио.

Създайте първия си сайт с нас, за да си осигурите завършено и безупречно дигитално присъствие.

Абонирайте се за СуперБлога и научавайте първи полезни съвети за развитието на Вашия бизнес!

АБОНИРАНЕ

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!