4 забавни предложения за IT out-of-office имейли

Важно: Статията не се препоръчва за лица без чувство за хумор. 🙂

Лятото е тук. Времето за отпуски също. Ако и вие все още сте в офиса и чакате търпеливо да дойде вашият ред в графика за летни ваканции, опитвате се да работите, въпреки зачестилите снимки от морето на 90% от приятелите ви във Фейсбук, тази статия е точно за вас.

За вас лятото е сезон на слънце, море, плаж, планина и екскурзии, а за вашия имейл – сезонът на автоматичните out-of-office (ОоО) съобщения. Да, тези в които пишете, че сте извън офиса, или с други думи – имате достъп до интернет и телефонът е навсякъде с вас, но сте в отпуск и морският бриз някак ви пречи да отговорите веднага. 🙂

Предлагаме ви четири забавни варианта за имейл на специалисти в IT сферата, които можете да използвате, за да разнообразите вашия летен ОоО автоматичен отговор. Разбира се, с условието да прецените кой би могъл да получи този отговор и да съобразите до колко този някой няма да си помисли, че имейлът ви е бил присвоен от недоброжелател-шегаджия (вижте как да създадете автоматичен отговор през вашия cPanel).

Онлайн маркетинг специалист:

Здравейте,

Извън офиса съм до (дата). До тогава няма да имам възможност да преглеждам имейла си и да ви благодаря, че оценявате възможността да се възползвате от нашата неустоима лятна промоция (линк). Чувствайте се свободни да ни пишете за това във Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Instagram и други знайни и незнайни канали за комуникация.

Лично ще можете да ми благодарите веднага щом се върна от лятната си ваканция!

Поздрави,
Вашето име

Програмист:

Здравейте,

Казусите, описани в имейла, ще ми отнемат малко повече време. Поне (брой дни, в които сте отпуска + 3-4 дена), защото съм в отпуск до (дата). Имам достъп до компютър и интернет, но ги ползвам само за (име на любима ваша игра), а и напоследък съм <em>доста разсеян(а)</em.

Очаквайте моето завръщане търпеливо и не пипайте нищо по кода на сайта в мое отсъствие. В краен случай пишете на моя колега (име), който или ще ви помогне, или ще ви напомни да изчистите кеша и да изчакате моето завръщане.

Поздрави,
Вашето име

Дизайнер:

Здравейте,

Изникна нещо извънредно и ще съм извън офиса до (дата). Събирам тен, нови идеи за вашия сайт и мидички за екипа! Очаквайте ме с нови цветни и модерни идеи.

***

Ще е супер ако вкарате дизайн в самия имейл. Слънце, плаж, коктейл или планина, шезлонг… всъщност вие сте хората с креативните идеи. Ще се радваме да споделите някои от тях с нас! 🙂

Системен администратор:

Здравейте,

Това е автоматичен имейл, с който ви уведомявам, че всеки имейл, който не съдържа в относно „Покана за бира“ ще бъде автоматично изтриван с цел оптимизиране мястото на сървъра.
На (дата) ще съм отново на линия и ще отговоря на всички запазени имейли. До тогава (името на вашия колега) е на линия 24/7.

Поздрав по желание
Вашето име

Важно: Отделете един ред в края на имейла, в който да споменете, че съобщението е в кръга на шегата.
Съвет от Support-а:
Настройте автоматичните отговори в cPanel, т.е. на сървъра. Така те ще се изпращат, дори когато имейл клиентът е изключен. Ако настроите автоматичните отговори само в имейл клиента, то той трябва да е винаги включен, за да могат out-of-office съобщенията ви да бъдат изпратени.

Ние продължаваме да пазим специално място за вашите сайтове. Ще се радваме ако и вие запазете място за нас на най-близкия шезлонг. 🙂

Очакваме да споделите с нас още варианти за забавни out-of-office имейли като коментар под статията! 🙂

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)?

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.