ZografovArt.COM за луксозните стоки по време на пандемия

Макар и вече извънредното положение да е зад гърба ни, ние бихме искали да върнем лентата малко назад. Търсим, намираме и споделяме историите на нашите клиенти от този период. Защото вярваме, че това е начинът да се подкрепяме взаимно и да се чувстваме като част от една голяма общност. Да, определено сме заедно във всичко, което се случва по света и у нас.

Помните ли през какви етапи преминахте по време на тези 2 месеца социална дистанция? В началото всички следяхме всяка новина по темата и търсехме стоки от първа необходимост. А къде останаха луксозните стоки? Разказваме Ви историята на нашите клиенти Зографов и Син с онлайн магазин от Shopiko – zografovart.com, които предлагат луксозни стоки от благородни метали. Те ще ни споделят как дистанцията се отрази на техния бизнес и какво направиха, за да се адаптират към промените.

#1 Кои са личностите, които стоят зад zografovart.com?

Ние сме семейна фирма – Зографов и Син. Фамилното ни име е основано преди повече от 100 години от нашия прадядо Божин-Еманоил Зограф. Той е рисувал стенописи на много места в Европа, включително и в Базиликата Св. Петър в Рим. През 1991 година моите родители Тициана и Николай Зографови основават първата фирма с това име. Целта им е да създават красиви продукти и да ги предлагат на хора, които ще ги оценят. Днес продължаваме да развиваме името, като сме се фокусирали в проектирането и изработката на луксозни екземпляри.

Луксозни стоки от zografov.com

#2 Какво се промени за Вас след 13 март (въвеждането на извънредното положение)?

Първоначално беше стресиращо. С изминаващите дни обаче усетихме спокойствие и възможност да обърнем внимание на различни отлагани досега проекти, както и да разработим нови модели. В действителност ситуацията се променяше всеки ден, но забелязахме, че хората постепенно свикнаха със случващото се и се отпуснаха.

Мисля, че до един-два месеца всичко ще се нормализира.

Животът ни може би никога няма да е същият, както преди, но в един момент той отново ще стане познат и удобен. Шокът е в началото на промяната.

Луксозни чаши от Зографов и Син

#3 Какво предприехте, за да се адаптирате към настоящата ситуация?

Ситуацията оказа влияние и върху дигиталния ни маркетинг. Виждаме, че се промени времето, в което дадена група клиенти гледа определен продукт, и устройствата, през които посещава сайта. Бих казал, че хората имат повече време да разгледат и прочетат статия в интернет. Със сигурност ще е много интересно маркетолози да извадят статистика преди и по време на извънредното положение.

Точно по тази тема си говорихме с Митко от Inbound.bg в епизод 003 на SuperTalks: Дигиталният маркетинг и „новото нормално” – Ами сега накъде?

За нашите продукти ние наблегнахме най-вече върху ползата от тях.

Имаме сребърни чаши и кани, от които може да се пие пречистена вода, без бактерии. Наблегнахме и на инвестицията в материала, който временно поевтиня. От много години експерти говорят, че разликата в цената между среброто и златото е прекалено голяма. Затова и тенденцията би била по-скоро за ценовото покачване на среброто.

Сребърни чаши от Зографов и Син

#4 Споделете ни Вашето виждане за важността на сайта за един бизнес точно сега.

В съвремието всеки носи смартфон в джоба си. Ако търсим нещо, го търсим в интернет през телефона си. В това съм 100% убеден особено след като видях статистиката от последния месец:

95% от хората, посетили нашия сайт, са го направили през мобилно устройство.

За нас най-добрата реклама е от клиент на клиент, т.е. от уста на уста. Но без уебсайт би било невъзможно да ни намерят нови хора. Мога да дам и конкретен пример: Потенциален клиент търси подарък за повод, който обаче е след два дни. Без сайт не би могъл да ни намери лесно или поне – не навреме.

#5 Вие използвате платформата Shopiko за развитието на Вашия онлайн магазин. Какво най-много Ви харесва в нея?

От начало ми харесаха отзивите на други потребители, които използват платформата. Решихме да ѝ дадем шанс и се оказа, че с нея се работи много лесно. В същото време изглежда чудесно и ни дава възможност да мислим повече за бизнеса си, отколкото за поддръжка.

#6 Как избрахте домейна на Вашия магазин?

Аз съм на мнение, че името на сайта може да няма общо дори с бранда – по-важно е да предлагаме качествени стоки и услуги, както и да бъдем гъвкави във всичко, което правим. Що се отнася до разширенията:

.com беше първият и единствен избор.

Дори не сме се замисляли за алтернатива!

#7 Какви са наблюденията Ви за промените в сферата на луксозните стоки?

Луксозните стоки са браншът, който стеснява обхвата си при периоди на предизвикателства. Замислете се само: ако се върнем назад във времето, още през Първата и Втората световна война, браншовете с най-големи поражения, са именно тези, предлагащи луксозни стоки. Може би ще сметнете, че преувеличавам с примера за войните, но е факт, че дори най-малките сътресения на пазара или в ежедневието на хората, променят нагласите им спрямо луксозните стоки.

2020 определено ще е предизвикателна година!


А сега ще Ви издадем една малка, но ключова, СуперТайна от кухнята. Тя е, че най-важни са отговорите на въпроса „Защо?“. „Много семпла тайна“ може би ще си кажете… Но това са отговорите, които носят най-силните послания. Те рисуват ползите от Вашите продукти/услуги и всичко, което правите. А ползите пораждат желание за покупка. Затова една от най-важните задачи пред всеки един бизнес, е да помисли от какво се нуждаят неговите потребители точно в този момент, защо и как променят поведението си и как бизнесът може да им помогне, да ги улесни, да им даде добавена стойност чрез дейността си. Време е за задълбочен анализ, ясна концепция за адаптация и устойчиво развитие! Желаем Ви успех!

Благодарим на екипа на Зографов и Син, че споделят своя опит в СуперБлога. Надяваме се, че повече бизнеси са успели да проявят гъвкавост и креативност по време на този труден за всички период.

И тъй като промените са предизвикателни за всеки бизнес, ние стартирахме поредица от предавания на живо – SuperTalks. Тя е… С Вас. За Вас. От Вас. Защото искаме „Да бъдем. Онлайн. Заедно.“ Чрез нея Ви запознаваме с отговорите на най-актуалните въпроси, опита, наблюденията и идеите на специалисти от различни области, наши партньори и дори клиенти. Затова гледайте ни на живо във Facebook всеки четвъртък от 17 ч.

А ако все още търсите подходящо решение за бързо и лесно изграждане на онлайн магазин, тествайте Shopiko за 14 дни безплатно. С платформата получавате всичко необходимо, за да стартирате онлайн: включен хостинг и SSL сертификат, професионални дизайни, интеграции с разплащателни методи и куриерски фирми, маркетинг инструменти, възможности за добавяне на чат, безплатни консултации с експерти от СуперЕкипа.

Абонирайте се за СуперБлога, за да се запознавате първи с бизнес опита на нашите клиенти и партньори!

АБОНИРАНЕ

Даниела Колева
Даниела Колева
Диди е част от СуперМаркетинг екипа. СуперСилата ѝ се крие в умението ѝ с един замах да се справи с всяко предизвикателство. С ударна доза позитивизъм, широка усмивка и абсолютен професионализъм, тя е винаги готова да се отзове в името на добрия краен резултат.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
6 причини за съобщение Internal Server Error 500

6 причини за съобщение Internal Server Error 500 [Аудио]

11
Причините за генерирането на това съобщение може да са най-различни - некоректно изпълняващ се скрипт в сайта, некоректни права на файлове и директории и други
Интернет: 3-те най-популярни мита

Интернет: 3-те най-популярни мита за глобалната мрежа [Аудио]

1
Какво е интернет и какво уеб? Дали интернет е собственост на някого? И дали интернет е еднакъв за всички хора? Вижте трите най-популярни мита за интернет!
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!