WordPress Manager вече проверява за HTTP ресурси във вашия HTTPS сайт

Подобренията в WordPress Manager продължават с пълна сила.

WordPress Manager e инструмент в контролния панел за управление на хостинг акаунта – cPanel, с който управлявате вашия WordPress сайт като с магическа пръчка.

Преди няколко дни WordPress Manager придоби още една СуперСила, а именно – вече може да проверява с един бутон дали във вашия HTTPS сайт има съдържание, което се зарежда през HTTP връзка (некриптирана връзка).

Защо това е важно?
Ако вашият сайт има SSL сертификат и се зарежда по криптирана връзка, но в него има вътрешни или външни ресурси (например изображения, CSS и др.), които се изтеглят по некриптирана връзка (HTTP), уеб браузърите показват предупредителни съобщения и могат да блокират зареждането на тези ресурси.

Например при браузъра Google Chrome подобно съобщение изглежда така:

Съобщение в Google Chrome

Как да решите този казус при вашия WordPress сайт?
На помощ идва WordPress Manager.

WordPress Manager - cPanel

В менюто SSL сертификат вече имате възможност да проверите и коригирате несигурните ресурси за няколко секунди, без да губите излишно време в търсенето им.

SSL сертификат

При натискане на бутона „Провери“ WordPress Manager проверява за наличие на HTTP ресурси във файловете и базата данни на вашия WordPress сайт, показва ги и ви дава възможност да ги редактирате.

Проверка за наличие на HTTP ресурси

Подробните стъпки ще откриете в помощната статия. Следвайте ги и повишете още повече доверието у вашия сайт!

Тези и още WordPress инструменти ще откриете в нашето хостинг решение за вашия WordPress сайт!

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин...

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо? [Аудио]

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.

Black Friday: 5 работещи тактики за задържане на клиентите след Черния петък [Аудио]

0
Ако искате да бъдете един ход пред конкурентите си, време е да помислите как да задържите вече спечелените клиенти по време на кампанията.