WordPress Manager вече проверява за HTTP ресурси във вашия HTTPS сайт

Подобренията в WordPress Manager продължават с пълна сила.

WordPress Manager e инструмент в контролния панел за управление на хостинг акаунта – cPanel, с който управлявате вашия WordPress сайт като с магическа пръчка.

Преди няколко дни WordPress Manager придоби още една СуперСила, а именно – вече може да проверява с един бутон дали във вашия HTTPS сайт има съдържание, което се зарежда през HTTP връзка (некриптирана връзка).

Защо това е важно?
Ако вашият сайт има SSL сертификат и се зарежда по криптирана връзка, но в него има вътрешни или външни ресурси (например изображения, CSS и др.), които се изтеглят по некриптирана връзка (HTTP), уеб браузърите показват предупредителни съобщения и могат да блокират зареждането на тези ресурси.

Например при браузъра Google Chrome подобно съобщение изглежда така:

Съобщение в Google Chrome

Как да решите този казус при вашия WordPress сайт?
На помощ идва WordPress Manager.

WordPress Manager - cPanel

В менюто SSL сертификат вече имате възможност да проверите и коригирате несигурните ресурси за няколко секунди, без да губите излишно време в търсенето им.

SSL сертификат

При натискане на бутона „Провери“ WordPress Manager проверява за наличие на HTTP ресурси във файловете и базата данни на вашия WordPress сайт, показва ги и ви дава възможност да ги редактирате.

Проверка за наличие на HTTP ресурси

Подробните стъпки ще откриете в помощната статия. Следвайте ги и повишете още повече доверието у вашия сайт!

Тези и още WordPress инструменти ще откриете в нашето хостинг решение за вашия WordPress сайт!

Цветелина Ненкова
Цветелина Ненкова
Цвети работи неуморно, за да направи супер услугите още по-добри и да ги предостави на всички супер клиенти по най-добрия начин. СуперСилата на Цвети е, че знае всичко за новостите в хостинг технологиите и бързо ги прави реалност в СуперХостинг.БГ.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин...

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Зает домейн? Няма страшно!

Зает домейн? 9 тактики за успешна регистрация на име [Аудио]

0
Търсите име и то е заето. Какво правите след това? Отказвате се? Продължавате да търсите? Удряте пауза, за да помислите още?
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт [Аудио]

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!