WordPress общността и ние

Знаете ли, че над 80% от всички сайтове, хоствани в СуперХостинг.БГ, използват платформата с отворен код WordPress?

Популярността на WordPress e неуспорима, а развитието в посока достъпност и лекота на работа ежедневно печели на този CMS нови почитатели и ползватели. 

Именно поради тази причина и ние постоянно подобряваме своята услуга, създадена специално за клиентите, които искат да създадат свой WordPress сайт – WordPress хостинг. Предварително инсталираният WordPress, множеството специални инструменти, 24/7 поддръжката и високото ниво на защита на клиентските сайтове при нас, превръщат WordPress хостинга в предпочитано решение. 

Освен усъвършенстването на услугите, много важна, а и приятна, задача за нас е членството и комуникацията ни с WordPress общността. В статията Ви споделяме за това партньорство, а преди да научите кога и къде ще се проведе най-важното продстоящо WordPress събитие, нека да Ви разкажем и за останалите.

Срещите в София: Да си побъбрим за WordPress на по бира…или две

Сряда е любимият ни ден, защото по традиция поне една сряда вечер в месеца е време запазено за WordPress Meetup или среща на потребителската група на WordPress. В приятна обстановка, с приятели и познати, с по бира, чайче или друга предпочитана напитка в ръка си обменяме информация за новостите и възможностите пред WordPress, а те са много. 

WP Meetup
Момент от скорошен WordPress Meetup в бар McCarthy’s

След кратка Covid-19 пауза, от началото на 2022 г. събитията от този тип отново се случват на живо и набират все по-голям интерес от страна на разработчици, собственици на WordPress сайтове, агенции, както и ентусиасти, за които това понятие е ново, но са жадни да го опознаят добре. 

С организаторите на срещите си партнираме от самото начало. Подготвяме изненади за присъстващите, а винаги щом имаме възможност, сме щастливи да присъстваме лично. 

👉За да следите и Вие кога е следващата среща и какво ни очаква на нея, присъединете се към WordPress Sofia Meetup групата във Facebook.

👉В Потребителска група на WordPress Bulgaria – WPBGUG можете да следите кога и къде се провеждат и други интересни събития, посветени на WordPress. 

👉Ако пък Вашият интерес е насочен по-скоро към WooCommerce, защото се занимавате със създаване на онлайн магазини или имате такъв, по темата също има регулярни срещи. Вижте как протече най-скорошната, която се проведе през февруари, тук

Срещите: WordPress не вирее само в София 

През февруари нашите партньори от коуъркинг пространството The Lodge станаха домакини на WordPress среща в Стара Загора. The Lodge се грижат активно за дигиталното общество на града с регулярни събития на технологична тематика. Това ги  превръща в хъб за дигиталните номади, които балансират успешно между работата и личния живот.

Срещи за WordPress се случват регулярно и в Пловдив, а дочухме, че събитие предстои и във Варна.

Лицата: Ники Кръстев и Олег Петров? 

Чували сте израза „иска си ръка да го пипне“, нали? По същия начин зад всяко хубаво събитие стои отговорен организатор, който гори в това, което прави. У нас събитията, посветени на WordPress, се случват благодарение на усилията на десетки страхотни, влагащи енергията и времето си в това, личности.

По темата си поговорихме с Николай Кръстев. Смело можем да го наречем не само партньор, но и приятел. Описваме го като запален маратонец, сърцат човек с приятно чувство за хумор и мнооого интересни теми за разговор, скрити в ръкава. 

На последната ни среща поразпитахме Ники това-онова и ето какво сподели той за Вас – читателите на СуперБлога.  

Ники, какво за теб е WordPress?

Повечето хора си мислят, че WordPress е просто един софтуер за правене на сайтове, но той е много повече от това. WordPress е цяла екосистема от компании и в нея се развиват и работят десетки хиляди хора по целия свят – разработчици, дизайнери, копирайтъри, маркетолози, SEO мениджъри и т.н. Всички те са обединени както от идеята за отворения код, достъпен за всички, така и от желанието да бъдат част от нещо голямо, да творят и ежедневно да развиват WordPress, за да бъде още по-достъпен за хората и лесен за използване от тях! Интернет се развива всеки ден и WordPress определено следва посоката.

Ако съм WordPress ентусиаст, с какво мога да допринеса за общността?

Всеки може да допринася за развитието на WordPress по начин, който му носи удоволствие и удовлетворение. Едни пишат код, други превеждат софтуера на своя език, трети организират срещи на общността, четвърти правят нещо друго. Аз допринасям по много и различни начини, но този, с който ме свързват хората у нас, е именно организацията на събитията. 

А какво е да си организатор именно на тези събития, които посрещат все повече хора? 

Чувството да си организатор е страхотно – срещаш се с много хора, създаваш нови запознанства, добиваш нови знания от колеги, общуваш с експерти и следиш тенденциите в бранша и като цяло виждаш как общността израства пред очите ти и всички са доволни и вдъхновени. Чувството е несравнимо и истински се радвам, че животът ми се стече така, че да мога да стана част от тази голяма и позитивна общност от ерудирани хора, които здраво са хванали юздите на живота си и отделят време не да мрънкат в социалните мрежи, а да се развиват, да раздават знания и опит и да си помагат! Само за няколко години застанахме на крачка от 1000 регистрирани в групата и този факт показва, че наистина хората оценяват позитивите от участието си в срещите на общността, канят колеги и приятели и всички заедно се забавляват, докато трупат нови знания и контакти! 

Не по-малко ценен за нас, а и за всички WordPress-аджии, е друг наш партньор – Олег Петров. Олег е собственикът на Facebook групата WordPress България, която, да си признаем, преглеждаме почти ежедневно и с интерес четем дискусиите на нейните членове. 

Youtube каналът на Олег е друг източник на ценна и актуална информация. Препоръчваме горещо едно от последните му видеа с участието на Павел Павлов по темата Най-добрите AI/ChatGPT плъгини за WordPress и SEO + много полезни факти за AI.

Олег Петров и Павел Павлов

Запазете си датата 22 април

На 22.04 тази година ни очаква WordCamp Sofia 2023 – най-голямото годишно събитие за цялата общност. Домакини ще бъдат Sofia Tech Park, а ние вече нямаме търпение. 🙂 

Очаквайте скоро повече информация и изненади от нас.

***

За финал Ви споделяме една от последните статии от секция WordPress в СуперБлога и Ви напомняме, че в тази секция сме скрили много полезни съвети и цели наръчници за работа с WordPress от нулата.

Как да си направим CV сайт или сайт визитка с WordPress?

И съвсем за финал – най-новата версия на WordPress – 6.2, е тук!
Повече за нея Ви разказваме в статията.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Паулина Пенчева
Паулина Пенчева
Поли е позитивна и амбициозна. Прави редовни гмуркания в дигиталния океан по най-различни проекти и кампании. Готова е да работи неуморно в името на ефективността и добрия резултат. Нейната #СуперСила се изразява в това, че се изправя безстрашно пред всяко предизвикателство... за да създава нови и интересни материали за СуперКлиентите!
5 2 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).