WordPress общността и ние

Знаете ли, че над 80% от всички сайтове, хоствани в СуперХостинг.БГ, използват платформата с отворен код WordPress?

Популярността на WordPress e неуспорима, а развитието в посока достъпност и лекота на работа ежедневно печели на този CMS нови почитатели и ползватели. 

Именно поради тази причина и ние постоянно подобряваме своята услуга, създадена специално за клиентите, които искат да създадат свой WordPress сайт – WordPress хостинг. Предварително инсталираният WordPress, множеството специални инструменти, 24/7 поддръжката и високото ниво на защита на клиентските сайтове при нас, превръщат WordPress хостинга в предпочитано решение. 

Освен усъвършенстването на услугите, много важна, а и приятна, задача за нас е членството и комуникацията ни с WordPress общността. В статията Ви споделяме за това партньорство, а преди да научите кога и къде ще се проведе най-важното продстоящо WordPress събитие, нека да Ви разкажем и за останалите.

Срещите в София: Да си побъбрим за WordPress на по бира…или две

Сряда е любимият ни ден, защото по традиция поне една сряда вечер в месеца е време запазено за WordPress Meetup или среща на потребителската група на WordPress. В приятна обстановка, с приятели и познати, с по бира, чайче или друга предпочитана напитка в ръка си обменяме информация за новостите и възможностите пред WordPress, а те са много. 

WP Meetup
Момент от скорошен WordPress Meetup в бар McCarthy’s

След кратка Covid-19 пауза, от началото на 2022 г. събитията от този тип отново се случват на живо и набират все по-голям интерес от страна на разработчици, собственици на WordPress сайтове, агенции, както и ентусиасти, за които това понятие е ново, но са жадни да го опознаят добре. 

С организаторите на срещите си партнираме от самото начало. Подготвяме изненади за присъстващите, а винаги щом имаме възможност, сме щастливи да присъстваме лично. 

👉За да следите и Вие кога е следващата среща и какво ни очаква на нея, присъединете се към WordPress Sofia Meetup групата във Facebook.

👉В Потребителска група на WordPress Bulgaria – WPBGUG можете да следите кога и къде се провеждат и други интересни събития, посветени на WordPress. 

👉Ако пък Вашият интерес е насочен по-скоро към WooCommerce, защото се занимавате със създаване на онлайн магазини или имате такъв, по темата също има регулярни срещи. Вижте как протече най-скорошната, която се проведе през февруари, тук

Срещите: WordPress не вирее само в София 

През февруари нашите партньори от коуъркинг пространството The Lodge станаха домакини на WordPress среща в Стара Загора. The Lodge се грижат активно за дигиталното общество на града с регулярни събития на технологична тематика. Това ги  превръща в хъб за дигиталните номади, които балансират успешно между работата и личния живот.

Срещи за WordPress се случват регулярно и в Пловдив, а дочухме, че събитие предстои и във Варна.

Лицата: Ники Кръстев и Олег Петров? 

Чували сте израза „иска си ръка да го пипне“, нали? По същия начин зад всяко хубаво събитие стои отговорен организатор, който гори в това, което прави. У нас събитията, посветени на WordPress, се случват благодарение на усилията на десетки страхотни, влагащи енергията и времето си в това, личности.

По темата си поговорихме с Николай Кръстев. Смело можем да го наречем не само партньор, но и приятел. Описваме го като запален маратонец, сърцат човек с приятно чувство за хумор и мнооого интересни теми за разговор, скрити в ръкава. 

На последната ни среща поразпитахме Ники това-онова и ето какво сподели той за Вас – читателите на СуперБлога.  

Ники, какво за теб е WordPress?

Повечето хора си мислят, че WordPress е просто един софтуер за правене на сайтове, но той е много повече от това. WordPress е цяла екосистема от компании и в нея се развиват и работят десетки хиляди хора по целия свят – разработчици, дизайнери, копирайтъри, маркетолози, SEO мениджъри и т.н. Всички те са обединени както от идеята за отворения код, достъпен за всички, така и от желанието да бъдат част от нещо голямо, да творят и ежедневно да развиват WordPress, за да бъде още по-достъпен за хората и лесен за използване от тях! Интернет се развива всеки ден и WordPress определено следва посоката.

Ако съм WordPress ентусиаст, с какво мога да допринеса за общността?

Всеки може да допринася за развитието на WordPress по начин, който му носи удоволствие и удовлетворение. Едни пишат код, други превеждат софтуера на своя език, трети организират срещи на общността, четвърти правят нещо друго. Аз допринасям по много и различни начини, но този, с който ме свързват хората у нас, е именно организацията на събитията. 

А какво е да си организатор именно на тези събития, които посрещат все повече хора? 

Чувството да си организатор е страхотно – срещаш се с много хора, създаваш нови запознанства, добиваш нови знания от колеги, общуваш с експерти и следиш тенденциите в бранша и като цяло виждаш как общността израства пред очите ти и всички са доволни и вдъхновени. Чувството е несравнимо и истински се радвам, че животът ми се стече така, че да мога да стана част от тази голяма и позитивна общност от ерудирани хора, които здраво са хванали юздите на живота си и отделят време не да мрънкат в социалните мрежи, а да се развиват, да раздават знания и опит и да си помагат! Само за няколко години застанахме на крачка от 1000 регистрирани в групата и този факт показва, че наистина хората оценяват позитивите от участието си в срещите на общността, канят колеги и приятели и всички заедно се забавляват, докато трупат нови знания и контакти! 

Не по-малко ценен за нас, а и за всички WordPress-аджии, е друг наш партньор – Олег Петров. Олег е собственикът на Facebook групата WordPress България, която, да си признаем, преглеждаме почти ежедневно и с интерес четем дискусиите на нейните членове. 

Youtube каналът на Олег е друг източник на ценна и актуална информация. Препоръчваме горещо едно от последните му видеа с участието на Павел Павлов по темата Най-добрите AI/ChatGPT плъгини за WordPress и SEO + много полезни факти за AI.

Олег Петров и Павел Павлов

Запазете си датата 22 април

На 22.04 тази година ни очаква WordCamp Sofia 2023 – най-голямото годишно събитие за цялата общност. Домакини ще бъдат Sofia Tech Park, а ние вече нямаме търпение. 🙂 

Очаквайте скоро повече информация и изненади от нас.

***

За финал Ви споделяме една от последните статии от секция WordPress в СуперБлога и Ви напомняме, че в тази секция сме скрили много полезни съвети и цели наръчници за работа с WordPress от нулата.

Как да си направим CV сайт или сайт визитка с WordPress?

И съвсем за финал – най-новата версия на WordPress – 6.2, е тук!
Повече за нея Ви разказваме в статията.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Паулина Пенчева
Паулина Пенчева
Поли е позитивна и амбициозна. Прави редовни гмуркания в дигиталния океан по най-различни проекти и кампании. Готова е да работи неуморно в името на ефективността и добрия резултат. Нейната #СуперСила се изразява в това, че се изправя безстрашно пред всяко предизвикателство... за да създава нови и интересни материали за СуперКлиентите!
5 2 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
5 причини да изберете домейн .EU ( а защо не и .ЕЮ )

5 причини да изберете домейн .EU (а защо не и .ЕЮ ) [Аудио]

0
Домейнът .EU е сравнително нов за пазара на домейни. От края 2016 година е един от най-популярните Top Level домейни.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!