Горещите технологии в горещите месеци!

Знаете ли кога и къде е била измерена най-горещата температура за всички времена?! Денят е 10 юли 1913 г., а температурата е 134⁰F или 56,66⁰С!!! Уаууу… дори изглежда нереално! Да, за България, но за Националния парк „Долината на смъртта” в САЩ това не е толкова невъзможно…

В сравнение с тези температурни рекорди, нашите горещници тази година (28, 29 и 30-ти юли) направо бяха прохладни – до 36 – 38 градуса. 🙂 За сметка на тях, обаче, горещите технологии през лятото все още „не са изстинали“ и „парят, парят“! 🙂

И като говорим за технологии, в следващите редове можете да проследите краткото резюме на горещниците в летните уеб технологии. За тях ви разказахме подробно през последния месец в нашия блог – категория „Технологии„. Ако сте ги пропуснали, ето какви теми обхващат:

 • новото PHP 5.5;
 • най-подходящото сървърно хостинг решение за вас;
 • новият WordPress 3.6.

Новото PHP 5.5 – лято е, но технологиите не почиват!

И както вече казахме, летните почивки и отпускарско настроение видимо не влияят на бързото и динамично развитие на уеб технологиите по света и у нас. Поредното доказателство е излизането на новата версия на PHP – 5.5.

В PHP версия 5.5 са интегрирани много нови функционалности и подобрения, като някои от тях са:

 • Въведени са генератори (generators)
 • Добавена е ключова дума „finally“
 • Поддръжка на list() конструкция във foreach statements
 • Добавен е API за лесно хеширане на пароли
 • Добавено е Zend OPcache разширение за кеширане
 • GD библиотеката е обновена до версия 2.1

Време е за сървър… как да избера подходящото хостинг решение?

Всички, които някога сме се докосвали до уеб, знаем, че избора на подходящо хостинг решение е сред най-важните предпоставки за успешно развитие на уеб приложение и/или сайт. Освен споделен хостинг, при нас можете да използвате и разнообразни сървърни решения – Managed VPS, VPS.

И ако се питате как да прецените коя е най-подходящата хостинг услуга за вашия проект, първо трябва да оцените сървърните параметри, необходими за работата на приложенията:

 • Оперативна памет;
 • Процесор (изчислителен ресурс);
 • Дисково пространство;
 • Интернет капацитет.

или директно да се свържете с нас. 🙂

Обикновено има 2 сценария – ако вече имате активен сайт и ви трябва ново решение или ако сега стартирате своя нов уеб проект.

В първия случай, от платформата, на която е разположено приложението, може да извлечете статистическа информация за моментно, средно и пиково потребление на сървърни ресурси. На база тази информация може да се определи и най-подходящото хостинг решение, осигуряващо нужния ресурс.

Ако стартирате нов проект, планирането на необходимия сървърен ресурс е…

Новият WordPress 3.6 дойде с…

През август официално излезе и новия WordPress 3.6 Oscar. В тази версия са интегрирани много нови функционалности и подобрения. Казано в цифри – над 700! 🙂 Няма да ви отегчаваме с всички тях, а ще се концентрираме на основните промени:

 • Подобрение в контрола на версиите;
 • Автоматичен запис;
 • Нова тема – Twenty Thirteen;
 • Възможност за In-line вход при изтекла сесия;
 • Подобрения при добавянето на медийни файлове.

Не на последно място, освен красив, функционален и удобен сайт, той трябва да бъде и защитен. Вижте как може да повишите сигурността на вашия сайт в няколко стъпки.

След като събрахме горещите уеб технологии в една статия, какво друго ни остава, освен да отговорим и на вашите горещи въпроси! 🙂 А те са?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог [Аудио]

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!

Black Friday: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да започнете...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт [Аудио]

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!