https://blog.superhosting.bg/php-7-1-available-on-all-servers-superhosting.html

Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

PHP 7.1 при СуперХостинг.БГ

2016-12-09
Технологии
php, php 7.1, php-7-1, новото php, нова php версия

Точно преди една година, по същото време, беше пусната основната версия на PHP 7.0. PHP 7.0 положи основите за бъдещото развитие на езика (PHPNG), като добави забележителни характеристики, с повишена в пъти производителност, бързина и намалена консумация на памет.

Преди няколко дни излезе и PHP 7.1 – първата версия от серията 7.x на PHP. В тази нова версия са включени много подобрения и нови функционалности, но и няколко несъвместимости с предишни версии.

Новости и подобрения в PHP 7.1

Ето само част от новостите и подобренията:

Активиране на PHP 7.1

info-black-i-icon-32 PHP 7.1 се поддържа на всички хостинг услуги при СуперХостинг.БГ.

В случай че ползвате споделен хостинг или Managed VPS, можете да активирате PHP 7.1 през контролния панел cPanel -> PHP Manager by SuperHosting.

Можете да активирате различна PHP версия само за определена директория в хостинг акаунта, чрез модифициране на .htaccess файла.

При услугите VPS, Cloud VPS и нает сървър клиентите могат собственоръчно да инсталират PHP 7.1.

Към момента системите Joomla! и Drupal не са обявили официално поддръжката на новата PHP версия. Това е вероятно да се случи с пускането на следващите им нови версии. WordPress 4.6 не е PHP 7.1 съвместим, но новата му версия 4.7 е напълно съвместима.

Преди да превключите към PHP 7.1 е препоръчително да извършите проверка дали вашият сайт, заедно с темата и плъгините, работят коректно с тази нова PHP версия. Ако все пак сте активирали PHP 7.1 и забележите, че някоя функционалност в сайта не работи коректно, винаги можете да превключите към предишната ползвана версия, през PHP Manager by SuperHosting в cPanel.

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е нашият support гуру – може да отговори на всеки технически въпрос. Знае всичко за новите технологии. СуперСилата на Меган е, че може да обясни и най-сложните технологии на достъпен за всеки език.

500px270px
SuperHosting.BG

Препоръчани статии

Оставете коментар

2 Коментара към "PHP 7.1 при СуперХостинг.БГ"

Уведоми ме при
avatar
Rade
Гост

Здраейте има ли как да се провери за дадена директория от вън коя версия на PHP се ползва?

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Можете да проверите коя версия на PHP се използва, за определена директория в хостинг акаунта, чрез функцията на PHP – phpinfo. Необходимо е да създадете файл с разширение .php, например phpinfo.php, да го поставите в директорията, която трябва да е достъпна през уеб и да запишете в него редовете:

<?php
phpinfo();
?>

След това достъпете през браузъра този файл и ще видите всички данни за PHP – версия, модули и т.н. Изпращаме Ви и помощна статия, в която сме описали подробно как да видите настройките на PHP (версия, директиви, модули) – https://help.superhosting.bg/phpinfo.html

Поздрави,
Диан

wpDiscuz