Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

PHP 7.1 при СуперХостинг.БГ

Точно преди една година, по същото време, беше пусната основната версия на PHP 7.0. PHP 7.0 положи основите за бъдещото развитие на езика (PHPNG), като добави забележителни характеристики, с повишена в пъти производителност, бързина и намалена консумация на памет.

Преди няколко дни излезе и PHP 7.1 - първата версия от серията 7.x на PHP. В тази нова версия са включени много подобрения и нови функционалности, но и няколко несъвместимости с предишни версии.

Новости и подобрения в PHP 7.1

Ето само част от новостите и подобренията:

Активиране на PHP 7.1

info-black-i-icon-32 PHP 7.1 се поддържа на всички хостинг услуги при СуперХостинг.БГ.

В случай че ползвате споделен хостинг или Managed VPS, можете да активирате PHP 7.1 през контролния панел cPanel -> PHP Manager by SuperHosting.

Можете да активирате различна PHP версия само за определена директория в хостинг акаунта, чрез модифициране на .htaccess файла.

При услугите VPS, Cloud VPS и нает сървър клиентите могат собственоръчно да инсталират PHP 7.1.

Към момента системите Joomla! и Drupal не са обявили официално поддръжката на новата PHP версия. Това е вероятно да се случи с пускането на следващите им нови версии. WordPress 4.6 не е PHP 7.1 съвместим, но новата му версия 4.7 е напълно съвместима.

Преди да превключите към PHP 7.1 е препоръчително да извършите проверка дали вашият сайт, заедно с темата и плъгините, работят коректно с тази нова PHP версия. Ако все пак сте активирали PHP 7.1 и забележите, че някоя функционалност в сайта не работи коректно, винаги можете да превключите към предишната ползвана версия, през PHP Manager by SuperHosting в cPanel.

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

500px270px
SuperHosting.BG

4
Оставете коментар

avatar
2 дискусии
2 отговори към коментарите
2 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Генади
Гост
Генади

Здравейте,

следвам стъпките към Промяна на PHP версията за определена директория, опитах за v7.0 и v7.1, но и в двата случая след завършването им получавам, когато се опитам да достъпя скрипта си ....

Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

На какво се дължи това и как мога да го оправя ?

Пиздрави,
Хубава седмица

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Тъй като промяната на PHP версията за определена директория включва редакция на директивите в .htaccess файла, е възможно грешката Internal Server Error да е причинена от некоректно съдържание в този файл. Съветваме Ви в подобни случаи да проверите дали директивите във файла .htaccess са коректни. Ако във файла вече съществува ред, указващ ползване на PHP версия, изглеждащ по подобен начин: AddHandler x-httpd-phpXX .php, то трябва да го премахнете. Проверете и логовете на уеб сървъра, възможно е в тях да е записана информация за причината за грешката. Логовете можете да… още »

Rade
Гост
Rade

Здраейте има ли как да се провери за дадена директория от вън коя версия на PHP се ползва?

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Можете да проверите коя версия на PHP се използва, за определена директория в хостинг акаунта, чрез функцията на PHP - phpinfo. Необходимо е да създадете файл с разширение .php, например phpinfo.php, да го поставите в директорията, която трябва да е достъпна през уеб и да запишете в него редовете:

<?php
phpinfo();
?>

След това достъпете през браузъра този файл и ще видите всички данни за PHP - версия, модули и т.н. Изпращаме Ви и помощна статия, в която сме описали подробно как да видите настройките на PHP (версия, директиви, модули) - https://help.superhosting.bg/phpinfo.html

Поздрави,
Мадлена