PHP 7.1 при СуперХостинг.БГ

Точно преди една година, по същото време, беше пусната основната версия на PHP 7.0. PHP 7.0 положи основите за бъдещото развитие на езика (PHPNG), като добави забележителни характеристики, с повишена в пъти производителност, бързина и намалена консумация на памет.

Преди няколко дни излезе и PHP 7.1 – първата версия от серията 7.x на PHP. В тази нова версия са включени много подобрения и нови функционалности, но и няколко несъвместимости с предишни версии.

Новости и подобрения в PHP 7.1

Ето само част от новостите и подобренията:

Активиране на PHP 7.1

PHP 7.1 се поддържа на всички хостинг услуги при СуперХостинг.БГ.

В случай че ползвате споделен хостинг или Managed VPS, можете да активирате PHP 7.1 през контролния панел cPanel -> PHP Manager by SuperHosting.

Можете да активирате различна PHP версия само за определена директория в хостинг акаунта, чрез модифициране на .htaccess файла.

При услугите VPS и нает сървър клиентите могат собственоръчно да инсталират PHP 7.1.

Към момента системите Joomla! и Drupal не са обявили официално поддръжката на новата PHP версия. Това е вероятно да се случи с пускането на следващите им нови версии. WordPress 4.6 не е PHP 7.1 съвместим, но новата му версия 4.7 е напълно съвместима.

Преди да превключите към PHP 7.1 е препоръчително да извършите проверка дали вашият сайт, заедно с темата и плъгините, работят коректно с тази нова PHP версия. Ако все пак сте активирали PHP 7.1 и забележите, че някоя функционалност в сайта не работи коректно, винаги можете да превключите към предишната ползвана версия, през PHP Manager by SuperHosting в cPanel.

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

4 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

Пренеси бизнеса си онлайн за няколко часа със собствен сайт

0
Дойде моментът на практическите съвети как да пренесете бизнеса си от офлайн към онлайн със собствен сайт. Вижте повече!
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо?

4
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2023 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.