Neill Feather, SiteLock за сигурността в интернет и как да се защитим през 2013 г.

С Кампания Сигурност последните месеци обърнахме сериозно внимание как да откриете и коригирате и как да се предпазите от „дупки“ в сигурността на вашите сайтове. В поредицата от статии публикувахме нашите съвети и насоки как да постъпите, за да защитите сайта си преди и в случай на осъществен злонамерен достъп, както и когато предоставяте информация на трети лица. Получихме много положителна обратна връзка от вас и видяхме резултати. Можем да ги сравним с тези, които Neill Feather, President, SiteLock – един от световните лидери в борбата със заплахите в сигурността за малък и среден бизнес, споделя: „Наскоро направихме подробно проучване на пазара и установихме, че около 25% от малките фирми са защитили техните сайтове…“.

Част от екипа на SiteLock и СуперХостинг.БГ на WHD.Global 2013

В България тези резултати са по-ниски и затова ние, като вашата хостинг компания, на която се доверихте, искаме да помогнем този процес да се случи по-бързо. Планираме още и различни възможности, които да предложим на нашите клиенти в борбата им със security заплахите. По-долу можете да прочетете какво сподели президента на SiteLock специално за нашия блог по време на срещата с част от екипа ни на WHD.global 2013.

Neill Feather, President, SiteLock
Нийл е президент на SiteLock и е отговорен за всички бизнес, оперативни и технологични инициативи, както и за управлението на бизнеса чрез партньорства, нови продажби, маркетинг и стандарти за интеграция. Преди да се присъедини към SiteLock, Нийл е работил за Johnson & Johnson с фокус върху технологични решения и идеи за продажби, маркетинг и тенденциите в промишлеността. Нийл притежава бакалавърски степени по Статистика и информационни системи и по Международен бизнес от Pennsylvania State University и магистърска степен по Бизнес от University of Pennsylvania’s Wharton School.

1. Нийл, какви са най-големите заплахи в областта на интернет сигурността в днешно време?

През последните няколко години се забеляза тенденция на изместване на заплахите към сигурността на уеб сайтовете от мрежови и криптографски (свързани с пренос на данни) атаки към атаки, целящи разполагането на зловреден софтуер/код в нищо неподозиращи сайтове и атаки срещу уязвимост в самите уеб приложения. При едно от последните проучвания на Verizon е установено, че над 80% от атаките в днешно време са насочени именно към уеб приложения. Разликата е драстична в сравнение с преди няколко години. В допълнение, същото проучване е установило, че около 60% от тези атаки са насочени към фирми с по-малко от 100 служители, т.е. към малкия бизнес. За съжаление те са настоящите „лесно достижими мишени“, тъй като в повечето случай не могат да инвестират в сложни защити, както големите корпорации. Нашата цел е да променим това и да осигурим на малките компании цялостен пакет за сигурност, който да им помага при защитата от тези заплахи. Партньорствата ни с водещи хостинг компании като вашата – SuperHosting.BG, ни позволяват да достигнем и защитим тези клиенти по много рентабилен начин.

2. Можете ли да опишете бъдещето на тази много динамична сфера – какви нови заплахи ще се появят до края на 2013 г. и следващите няколко години?

За съжаление е трудно да се предвидят тези неща. Според мен ще видим интернет сигурността да продължи да следва концепцията „endpoint security“ – това е концепция за защита, при която всяко устройство или т.нар. крайна точка (endpoint) е отговорно за собствената си сигурност. От намирането на проблеми и тяхното поправяне, до тяхното предотвратяване. Ние успяхме да се пренастроим бързо в тази посока и сега предоставяме решения и в трите области, за да защитим нашите клиенти, управляващи малък или среден бизнес. Мисля, че ще продължим в тази посока, като развием по-усъвършенствани решения в тези области. Също така вярвам, че ще бъдат въведени допълнителни изисквания към индустрията (като PCI – Security Standards Council) или правителствата, тъй като за тях е важно да защитят данните на своите граждани.

3. Вашата компания е насочена към интернет сигурността на малки фирми. Мислите ли, че една такава малка фирма може да си позволи да плаща за сигурност?

Всяка компания, независимо от нейния размер, би трябвало да подходи отговорно към подсигуряване сигурността на своето уеб присъствие. В SiteLock предлагаме разнообразие от пакети, базирани на зрелостта и сложността на онлайн присъствието на компанията. Гордеем се с това, че можем да предоставяме строги мерки за сигурност на ефективни ценови нива. Това дава възможност на собствениците на уеб сайтовете да се запознаят с инструментариума още в началото и да добавят допълнителни нива на защита в процеса на развитието им и когато имат нужда. Наскоро направихме подробно проучване на пазара и установихме, че около 25% от малките компании са защитили техните сайтове със софтуер за откриване на зловреден код и firewall-и за уеб сайтове. Това число не е чак толкова високо, но ние го виждаме като голям напредък и сигнал, че собствениците на уеб сайтове стават все по-проактивни що се отнася до защитата на техния бизнес онлайн. Ние работим с хостинг компании, организации с нестопанска цел, както и със собствениците на сайтове, за да образоваме пазара по въпроса за значимостта на сигурността. В тази насока наблюдаваме забележително подобрение откакто този пазар започна да се разви през 2009 г., а тогава тези проценти бяха много по-близо до нулата.

4. Какви са основните рискове, когато говорим за сигурността на малък и среден бизнес?

Най-честите видове атаки и пробиви в сигурността, които виждаме, като цяло са зловреден софтуер, SQL инжекции и зловредни скриптове (cross-site scripting). На графиката по-долу са показани резултатите от разследване за пробивите в сигурността в UK за 2010 и можете сами да видите, че това е така.

Security-Breach-Investigations-Report-UK-2010

Клиентите на SiteLock получават защита срещу тези атаки, както и срещу останалите OWASP Топ 10 заплахи чрез нашата цялостна cloud базирана платформа за сигурност, която е проектирана да намира, определя и предотвратява тези проблеми.

5. Защо трябва една малка фирма да избере SiteLock и какви са основните предимства?

В много отношения SiteLock е пионер в областта на осигуряване на сигурността на уеб сайтовете за малкия бизнес. Когато основахме компанията, това беше нашия единствен фокус и работим усилено за разработване на платформа, която ще направи сигурността на корпоративно ниво постижима и разбираема за малките компании. Ние доставяме единствено по рода си цялостно решение за сигурност, без никаква инсталация на софтуер, което започва да работи в рамките на няколко минути. В момента защитаваме над 700 000 уеб сайта на малък и среден бизнес, така че това е област, от която ние разбираме и в която сме работили и продължаваме да работим много усърдно.

Както виждате всички работим усърдно за повишаване сигурността на онлайн приложенията, нали? :)А вие как предпазвате или бихте предпазвали своя сайт и лични данни в интернет? Смятате ли, че SiteLock e решението за вашия бизнес?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си [Аудио]

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Бизнес планиране в 3 стъпки - какво, как, защо?

Бизнес планиране в 3 стъпки – какво, как и защо? [Аудио]

2
Време е да се фокусирате върху бизнес планирането през предстоящата 2022 г. Предлагаме няколко основни стъпки, с които ще ускорите и улесните този процес.