Ексклузивно интервю с Игор Селецкий за CloudLinux и още…

С тази публикация нашата хостинг компания поставя началото на няколко интересни седмици (а може би месеци :)), в които ще ви запознаем с “виновниците” в световен мащаб за развитието на уеб хостинг и cloud индустрията! Какво сме ви приготвили?

През март част от екипа ни участвахме на най-голямата хостинг конференция в Европа – WHD.global 2013, както вече ви разказахме в тази публикация: Новото в хостинг индустрията на едно място и WHD.global 2013!

CloudLinux и СуперХостинг.БГ на WHD. Global 2013

Там успяхме да свършим много полезни неща, с които да ви предложим още по-качествени и иновативни хостинг услуги. Видяхме се и си поговорихме “очи в очи” с нашите партньори, с които работим успешно вече 8 години. Срещнахме се със страхотни и отворени към света и технологиите професионалисти, с които бъдещето на хостинг индустрията е по-розово и облачно, разбира се! 🙂 Разговорите бяха много интересни и решихме, че не бива да пропускаме да запознаем и вас – нашите клиенти, с част от световните експерти. Ще можете да разберете какво е тяхното мнение за близкото и по-далечно бъдеще на хостинг услугите и уеб технологиите, които всички ние ползваме ежедневно.

Първи да застане пред вас има честта Игор Селецкий, CEO, CloudLinux! За CloudLinux и защо избрахме да използваме тази операционна система ви разказахме в блога ни преди повече от година: CloudLinux – повече за всички!. Сега вижте какво разказа Игор за бъдещето на споделения хостинг специално за читателите на нашия блог:

Igor Seletskiy, CEO, CloudLinux

Игор е основател и CEO на CloudLinux. Вече повече от 14 години се занимава с развитие на иновативни проекти. През 1997 година създава компанията Positive Software Corporation (PSOFT). Техни проекти са H-Sphere – първият multi server уеб контролен панел, FreeVPS, CP+, WebShell, SiteStudio и др. PSOFT е продадена на Comodo през 2005 година и Игор продължава работата си по разработването на иновативни продукти като HackerGuardian и Trustix OS. В момента Игор е отдаден на CloudLinux и разработването на операционна система с фокус върху споделения хостинг и повишаване на ефективността, стабилността и сигурността на сървърите.

1. Здравей Игор, ще разкажеш ли на нашите читатели повече за типа компании, които използват CloudLinux?

Мога да кажа, че в известен смисъл всички наши клиенти предлагат или използват услугата споделения хостинг. Повечето от тях са хостинг компании, менажирайки клиентските акаунти със cPanel или подобни уеб контролни панели. Те предлагат планове на споделен хостинг, като в зависимост от типа и качеството на услугите си, имат разположени от 100 до 15,000 сайтове на сървър.

Също така, наши клиенти са университети, организации с нестопанска цел, както и големи компании, използващи CloudLinux за техните вътрешни цели и инфраструктура. Университетите използват нашата операционна система, за да предоставят на своите студенти тестова среда, в която те могат да правят различни конфигурации на CloudLinux. Компаниите използват нашата операционна система основно да поддържат контролирана среда за вътрешни сайтове на ниво различни техни отдели.

2. Ти и твоят екип успешно съчетавате предимствата на open source софтуера с облачните технологии. Какви ползи носи този бизнес модел от гледна точка на стабилността, сигурността, намаляване на разходите и др.?

Въпреки, че в името ни има така модерното „cloud“ – ние не се позиционираме толкова много в областта на облачните услуги. Ние все още се възприемаме като традиционна Linux операционна система със силен фокус върху споделения хостинг.

На щанда на CloudLinux по време на WHD.global 2013
На щанда на CloudLinux по време на WHD.global 2013
Нашите управители и Игор точно преди да си поговорим
Нашите управители и Игор точно преди да си поговорим
3.Как виждаш бъдещето на cloud услугите през следващите 3 – 5 години?

С подобряването на Интернет свързаността в световен мащаб, все повече клиенти и фирми използват cloud услуги. Също осезаемо се повишава доверието в инфраструктури за намаляване натоварването на сървърите (off-loading infrastructure), както и в разполагането на данни в отдалечени дейта центрове. Това е реалното използване на „облака“. Споделеният хостинг всъщност е една от „първите“ облачни услуги, дори и преди “cloud” да се наложи като широко използвано понятие. Въпреки че отдавна е “узрял”, споделеният хостинг все още е развиващ се пазар, който се и ще се облагодетелства от развитието на cloud услугите.

4. И за финал – какви са бъдещите ви планове за развитие на CloudLinux?

Засега искаме да се концентрираме върху пазара на споделен хостинг – укрепване на стабилността и сигурността на сървърите.

Също виждаме предимство и в нашето ноу-хау в разработката на софтуерни пакети и как това може да бъде от полза за споделения хостинг. Един от примерите е възможността крайните клиенти да избират и използват точно конкретна версия на PHP в техните хостинг акаунти. Планираме да продължим развитието си в тази посока, добавяйки и такава възможност за Perl, Python и Ruby.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Каква е разликата между домейн и уебсайт?

Каква е разликата между домейн и уебсайт? [Аудио]

2
Въпросът „Каква е разликата между домейн и уебсайт?” със сигурност влиза в топ 10 най-често срещани въпроси, когато решите да имате собствен сайт.
Ето защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт.

7 причини защо всеки фрийлансър се нуждае от сайт [Аудио]

0
За някои фрийлансъри сайтът не е под въпрос. Той е първото нещо. Разберете какви са причините, за които си заслужава като фрийлансър да си създадете сайт!
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог [Аудио]

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!