CloudLinux – повече за всички!

CloudLinuxВ тази публикация ще разкажем за едно от нововъведенията и подобренията, които нашата хостинг компания СуперХостинг.БГ направи през изминалата година. Операционната система CloudLinux вече е факт на много голямата част от сървърите ни за споделен хостинг и поетапно ще бъде инсталирана на всички. Внедряването на CloudLinux е изключителна важна иновация за най-масовата услуга – споделен хостинг, защото ни позволява да предоставим още по-високо качество на своите клиенти, запазвайки цената все така достъпна. „Облачни“ услуги на съвсем „земни“ цени! 🙂

На сайта на операционната система: cloudlinux.com много интересно са определили предлагания продукт:

„CloudLinux означава повече щастливи потребители и по-малко телефонни обаждания до support-a. CloudLinux е причина #1 за щастието на сис админите! :)“

Нашите системни адмиснистратори могат да потвърдят, че откакто системата е интегрирана са много по-щастливи! 🙂

Най-общо казано с CloudLinux се повишава сигурността, качеството на услугата и стабилността на сървърите за споделен хостинг, като се изолира въздействието на отделните акаунти върху всички останали клиентски сайтове и приложения на сървъра. Това означава, че ако един от сайтовете на даден сървър има пикова консумация на ресурси или изразходва над допустимите за услугата, това няма да повлияе на ресурсите, предвидени за другите клиенти, както и на коректния начин на работа на техните сайтове.

Друго предимство е интеграцията с контролния панел cPanel, от където могат в реално време да се следят статистиките за изразходваните от акаунта сървърни ресурси – памет, процесорно време, брой процеси. Така по всяко време може лесно и достъпно да се управляват хостинг ресурсите и самата услуга.

И сега съветите от Support- a …

Има няколко параметъра на CloudLinux, зададени на сървърно ниво, които имат отношение към отделните клиентски акаунти, разположени на даден shared hosting сървър:

Максимална памет на акаунт

При изчерпване на максимално допустимата памет за услугата споделен хостинг, посетителите на сайта виждат следната грешка:

InternalServer Error 500

В error log-a в cPanel грешката е подобна:

(12)Cannot allocate memory: couldn’t create child process: /opt/suphp/sbin/suphp for /home/cpanel/public_html/скрипт.php

Грешката може да се получи, например, ако има php скрипт, за обработката, на който, се използва много памет (256 MB или повече). Ако този скрипт се стартира, да кажем 4 пъти, то на петия път ще се получи гореспоменатата грешка (когато хостинг планът предлага 1GB памет). Възможно решение е да се намали зададената стойност на параметъра memory_limit в php.ini файла, който се намира в home директорията на хостинг акаунта. В тази връзка искаме да уточним, че не е препоръчително да се задава твърде висока стойност на memory_limit. Най-добре е да се задава по-малка стойност – толкова, колкото е необходимо за коректната работа на сайта, без презапасяване.

Друга причина за появяване на горепосочената грешка е ако има стартирани много php скриптове, които или са прекалено голям брой, или се изпълняват бавно (поради използването на външни за сайта ресурси (rss емисии, валутни курсове, прогнози за времето и др.), неоптимални и бавни заявки към базата данни и други).

Максимален брой процеси за акаунта

При изчерпване на броя процеси за акаунта се появява следната грешка:

Error 508 Resource Limit Is Reached The website is temporarily unable to service your request as it exceeded resource limit. Please try again later.

Максимално допустимия брой паралелни процеси за акаунт при услугата споделен хостинг е 20 процеса. За да ви предостави още по-качествена услуга, при интеграцията на CloudLinux, увеличихме тройно и броят на паралелните процеси.

Искаме да уточним, че това не означава, че на сайта може да има едновременно само 60 потребителя. Напротив, броят на потребителите, разбира се, може да е много по-голям, но ако се стартират над 60 паралелни процеса в акаунта, се получава описаното съобщение при следващия посетител, който се опита да зареди сайта ви.

Възможни причини за изчерпването на процесите могат да бъдат много, но най-често срещаните са:

  • php скриптове, които отнемат много време за изпълнението си;

Тук най-често срещаните варианти са – скриптове, които извършват по-тежки операции по сайта или в случай, че се теглят външни ресурси (например rss емисии, валутни курсове, прогнози за времето и др.). Когато тези ресурси се теглят чрез скрипт в реално време и отсрещния сървър, от който се изтегля ресурса, временно е недостъпен и/или има технически проблем, възможно е скрипта да се изпълнява повече време, което да доведе и до проблема;

  • бавни заявки към базата данни;

В случай, че има бавни заявки, които се изпълняват дълго време, е възможно да се появи посочената грешка.

  • пикова посещаемост на сайта.
Cloud статистики в cPanel

С CloudLinux можем да ви предоставяме и допълнителни статистики за вашите хостинг акаунти. В общата статистика (вляво) на контролния панел cPanel можете да намерите следната информация:Cloud статистики

Искаме да уточним, че ако графиката за Процесор (CPU) достигне 100%, това не означава, че целият процесорен ресурс на сървъра се използва само от вашия сайт. Това няма как да се случи, тъй като вие използвате споделена между повече потребители услуга. Тази статистика всъщност показва използваното процесорно време от вашия акаунт. За всеки акаунт има допустими минути процесорно време, спрямо избрания хостинг план.

При оптимално проектиран и реализиран сайт, тези стандартно зададени за всеки план минути процесорен ресурс са абсолютно достатъчни за коректната работа на сайтовете в акаунта. Реално изразходването на допустимите минути CPU се надхвърля в едва 0,01% от сайтовете, разположени при нас, които са над 30 000. Сами виждате, че този ресурс е на практика неограничен.

Повече информация и графики за изразходваните процесорни ресурси, можете да намерите в меню „Resource usage“ в cPanel.

CoudLinux е следващата „облачна“ технология (след CloudFlare), която успешно интегрирахме през тази година и с която подобрихме възможностите на предлаганите услуги. Бяхме ви обещали на Webit, че до края на декември cloud платформата ни, базирана на OnApp, ще бъде активирана за тестване. Има, обаче, основни функционалности на системата, които са критични. Изпратили сме запитване към разработчиците на OnApp и очакваме тяхното коригиране. Според нашите системни администратори, пускането на новата услуга, без да са fix-нати съответните функционалности, би могло да се отрази по-скоро негативно на качеството на нашите виртуални сървъри (VPS). Знаете, че това е нещо, което не можем да си позволим. За нас е важно не само да предлагаме услуга, която е иновативна и интересна, а да я предлагаме, когато сме извършили всички необходими тестове и сме сигурни, че услугата работи с нужното качество. В тази връзка, за всички наши клиенти, които заявиха интереса си за тестови акаунти на новата ни Cloud услуга, ще ви помолим за още малко търпение! Искаме и ще успеем да ви предложим една истински „облачна“ услуга, която, докато използвате, да оставя истински „слънчеви“ усмивки във вас. 🙂

И така, дойде моментът, в който можете и ще се радваме да задавате всички Cloud въпроси, които имате… Хайде, ваш ред е! 🙂

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

14 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

Какви са ползите от SSL сертификата за сайта и неговите потребители?

0
Използването на SSL сертификат и сигурна HTTPS връзка за сайта е категоричен показател, че държите на доверието и сигурността на посетителите му.
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).

Black Friday: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин

1
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.