FastCGI, APC и Memcached = (не)очаквано добра комбинация

В съвременното забързано ежедневие всеки бърза за някъде. Всеки ден. Всеки час. Всяка минута. Няма време за чакане… да се зареди някой сайт. 🙂

Да, днешната тема отново е бързината на сайтовете. Несъмнено това е важна предпоставка за успешното развитие на онлайн проектите и ние няма да пропуснем възможност да ви дадем още съвети в тази посока. След като ви разказахме за FastCGI протокола за обработка на PHP заявките и разкрихме тайните на Memcached, днес прилагаме кеширането на практика.

Какво направихме?

Проведохме benchmark тестове, за да изследваме производителността при различни конфигурации. За целта използвахме:

Managed VPS Start
Joomla!
PHP 5.4
MySQL 5.5

Направихме тестове с:

1. FastCGI протокол за обработка на PHP заявките
2. FastCGI + APC
3. FastCGI + APC + Memcached

Какви резултати получихме?

В следващата графика ще видите сравнение на трите конфигурации по брой обработени заявки за една секунда (Requests per second):

Joomla benchmark test

Втората графика показва колко е времето за обработка на една заявка (Time per request):

Joomla benchmark test

Извод: При ползване на FastCGI+APC+Memcached броят на заявките, които се обработват за една секунда, е близо 3 пъти по-голям, а времето за обработка на всяка заявка – 3 пъти по-малко.

Интересен е и резултатът при ползване на Joomla! и Virtuemart. Тестовете са проведени с последните съвместими версии към днешна дата (Joomla! 2.5.17 и Virtuemart 2.0.26)

Joomla Virtuemart benchmark test

Joomla Virtuemart benchmark test

Извод: Ефектът отново е видим. 🙂

Тестовете са направени при стандартна конфигурация на Managed VPS. В зависимост от спецификата на отделен сайт има възможност да се постигнат още по-добри резултати чрез допълнителни настройки.
Съвет от support-а:
Включването на кеширащи модули увеличава производителността на сайта и резултатът е по-бързо зареждане.Не забравяйте, че оптимизацията е непрекъснат процес. След всяка промяна е добре да наблюдавате и анализирате как се отразява на сайта, след което да пристъпите към следващата.

Вие видяхте ли разликата след включването на Memcached?

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин...

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Black Friday Shopiko

Black Friday ‘21: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин [Аудио]

0
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.
Black Friday '21: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости

Black Friday ’21: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви.