Подходящите домейн имена за вашия онлайн магазин

Празниците наближават. Остава малко повече от месец до черния петък, който дава старт на трескавото предколедно пазаруване. Ако сте търговци и сте решени тази година да станете част от суматохата, наречена „предпразнично онлайн пазаруване“, за начало ви трябват две неща:

Именно за новите възможности за регистрация на домейни ще ви разкажем днес. 🙂

Преди малко повече от две години и половина дадохме старт на регистрирането на новите домейн разширения. В началото те бяха само седем. Към днешна дата са 376!

Появяваха се все по-нови, по-различни и по-таргетирни домейни. И все пак с най-голям интерес и с най-голямо нетърпение се очакваха разширенията за електронна търговия. Те са вече тук и могат да станат част от вашия онлайн бранд.

Домейните .shop, .shopping и .store

Домейн .shop излезе преди по-малко от месец, а вече има убедителен брой регистрации. Друг интересен и нов на пазара домейн е .shopping, а от началото на лятото е наличен и домейн .store, който продължава да се радва да значителен интерес от онлайн търговците. Всеки един от трите домейна е подходящ за електронен магазин, независимо дали става въпрос за нов онлайн проект или за вече съществуващ магазин с домейн от друга област, както и дали ще продавате дрехи, книги, бижута или хранителни добавки.

И още домейн попадения…

Домейните .promo, .sale и .forsale са подходящ избор за промоционални активности и разпродажби. С оглед на предстоящите празници, интересни домейни за електронните магазини са и .gift и .gifts. Домейн .market, макар и по-специфичен, може да се окаже удачен вариант за някои онлайн магазини.

Търсят ли се тези домейни?

Отговорът е – да! Статистиката показва, че най-голям брой регистрации сред изброените по-горе домейни имат .shop и .store, следвани от .gift, .sale и .market. Важно е да отбележим, че първите два домейна са налични за регистрация от съвсем скоро и въпреки това вече повеждат останалите по брой регистрации.

Процент регистрирани домейни за електронни магазини

domain_names_info-graphic
*Процентите са пресметнати на база общия сбор регистрации на изброените домейни (.shop, .shopping, .store, .promo, .sale, .forsale, .gift, .gifts и .market) по данни на domaintools.com.

P.S. Ако искате да регистрирате вашите .shop, .shopping и .store домейни, направете го сега, защото са на промоционална цена! 😉
Цветoмира Трифонова
Цвет знае колко трудно изглежда създаването на сайт в началото и колко лесно се оказва в последствие. СуперСилата на Цвет е, че знае какви въпроси си задават начинаещите уеб ентусиасти и има отговор за всеки един от тях.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
1 Коментар
Inline Feedbacks
View all comments