Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Подходящите домейн имена за вашия онлайн магазин

Празниците наближават. Остава малко повече от месец до черния петък, който дава старт на трескавото предколедно пазаруване. Ако сте търговци и сте решени тази година да станете част от суматохата, наречена „предпразнично онлайн пазаруване“, за начало ви трябват две неща:

Именно за новите възможности за регистрация на домейни ще ви разкажем днес. 🙂

Преди малко повече от две години и половина дадохме старт на регистрирането на новите домейн разширения. В началото те бяха само седем. Към днешна дата са 376!

Появяваха се все по-нови, по-различни и по-таргетирни домейни. И все пак с най-голям интерес и с най-голямо нетърпение се очакваха разширенията за електронна търговия. Те са вече тук и могат да станат част от вашия онлайн бранд.

Домейните .shop, .shopping и .store

Домейн .shop излезе преди по-малко от месец, а вече има убедителен брой регистрации. Друг интересен и нов на пазара домейн е .shopping, а от началото на лятото е наличен и домейн .store, който продължава да се радва да значителен интерес от онлайн търговците. Всеки един от трите домейна е подходящ за електронен магазин, независимо дали става въпрос за нов онлайн проект или за вече съществуващ магазин с домейн от друга област, както и дали ще продавате дрехи, книги, бижута или хранителни добавки.

И още домейн попадения...

Домейните .promo, .sale и .forsale са подходящ избор за промоционални активности и разпродажби. С оглед на предстоящите празници, интересни домейни за електронните магазини са и .gift и .gifts. Домейн .market, макар и по-специфичен, може да се окаже удачен вариант за някои онлайн магазини.

Търсят ли се тези домейни?

Отговорът е – да! Статистиката показва, че най-голям брой регистрации сред изброените по-горе домейни имат .shop и .store, следвани от .gift, .sale и .market. Важно е да отбележим, че първите два домейна са налични за регистрация от съвсем скоро и въпреки това вече повеждат останалите по брой регистрации.

Процент регистрирани домейни за електронни магазини

domain_names_info-graphic
*Процентите са пресметнати на база общия сбор регистрации на изброените домейни (.shop, .shopping, .store, .promo, .sale, .forsale, .gift, .gifts и .market) по данни на domaintools.com.

P.S. Ако искате да регистрирате вашите .shop, .shopping и .store домейни, направете го сега, защото са на промоционална цена! 😉

Маркетинг Специалист

Цвет знае колко трудно изглежда създаването на сайт в началото и колко лесно се оказва в последствие. СуперСилата на Цвет е, че знае какви въпроси си задават начинаещите уеб ентусиасти и има отговор за всеки един от тях.

0 0 гласове
.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other