5 причини да стартирате творческия си проект с домейна .art

Казват, че когато едно произведение на изкуството е създадено без емоция, то не може да се нарече изкуство. А ние допълваме тези думи така: Всичко, сътворено с мисъл, отношение и внимание, може да бъде прието за изкуство. Включително и уебсайтът в комбинация с домейна .art. Още повече ако отразява работата на един артист, художник, куратор, дизайнер, собственик на галерия, а защо не и гримьор или писател.

Във време, в което светът се развива толкова динамично, а промените се случват едновременно в реалното и дигиталното измерение, всеки може да намери своето решение за адаптация. Включително хората, които са се отдали на призванието да творят и за които доскоро се вярваше, че е невъзможно да пренесат творчеството си онлайн заради неговата специфика. Дори те могат да се възползват от предимствата на онлайн присъствието и да докоснат сетивата на хиляди с помощта на сайта.

Но както знаем – всеки сайт се нуждае от име. Точно както всяка творческа натура има нужда от псевдоним, а всяко произведение – от заглавие. Името е онзи маркер, който носи характер и разпознаваемост. Затова на помощ на всички артисти идва домейн разширението .art. То ще направи дигиталната идентичност на всеки творец отличителна и запомняща се, без да отнема от неговата креативност. А едновременно с това ще подсказва на посетителите на сайта какво да очакват, попадайки на него. 

Ако Вашата СуперСила се крие в изкуството, инвестицията в дигитално присъствие ще Ви се отплати многократно. Благодарение на сайта показвате, че сте отворени за комуникация с различни ценители от цял свят, както и с институции или сдружения, с които бихте могли да си партнирате. А името на Вашия проект в комбинация с домейна .art може да бъде поводът за иницииране на първи разговор, защото определено провокира интерес и прави впечатление.

5 причини да изберете .art за име на Вашия сайт

В случай че казаното дотук няма силата да Ви убеди в качествата на домейн разширението .art и не виждате причина защо да го изберете, регистрирайки име за Вашия сайт, нека навлезем в конкретика. Даваме Ви петте най-важни точки, около които да помислите, преди да вземете решение дали да заложите на .art.

1. Повече от 200 000 бранда в световен мащаб се довериха на домейн разширението .art

Въпреки че е сравнително нов домейн, стотици хиляди брандове и личности вече заложиха на атрактивното разширение и така сформираха неформална общност на творците с дигитална изява в уеб. Сред най-популярните представители, регистрирали .art домейна, са фондация ​​Louis Vuitton, Лувъра в Париж, Международният филмов фестивал Берлинале, световноизвестната дизайнерка Vivienne Westwood, филмовото студио PIXAR, галерия TATE и много други. 

Любопитен факт е, че Amazon, Apple, Mercedes и Instagram също запазват името на бранда си с разширение .art. Това е показател, че всеки проект с мисия да носи наслада на сетивата, може да намери своето място в дигиталния свят.

2. Привлича вниманието на онлайн потребителите

Определено ще направите впечатление с такъв домейн. Той дава индикация на посетителите на сайта Ви какво да очакват, още преди да достъпят Вашата страница. Освен това неговата специфика го прави лесен за запомняне. Така всеки, който се опитва да Ви намери в интернет, ще потърси Вашето име, добавяйки .art накрая. 

Още нещо – избирайки домейна разширението .art, Вие демонстрирате отношение към работата си и показвате, че не Ви е все тая какъв имидж имате в онлайн средите. А това придава допълнителна стойност на дейността и името Ви. Също така Ви прави завършени професионалисти в очите на хората, които Ви познават и Ви се доверяват.

Прочетете също: Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

3. Домейнът .ART е единственият домейн в света, създаден специално за хората на изкуството

И само този факт би следвало да Ви накара да се почувствате наистина специални. Знаете ли, че едва след 10 май 2017 година домейнът .art става публично достъпен? Преди това не беше възможно масовият потребител да го притежава и съответно да го използва за своите творчески проекти.

Той е знак за Вашата принадлежност към света на изкуството, осигурявайки Ви определен статут. Също така Ви отличава от останалите специалисти и техните сфери на дейност, като добавя към реномето Ви доза престиж и авторитет.

Любопитно: Набюдаваме интересна тенденция по нашите ширини, според която все повече български творци регистрират домейн разширението .art, съчетавайки го със собственото си име или псевдоним. Това е идеалното решение за персонален брандинг, което чудесно би могло да допълни стратегията Ви за популяризиране. Признаваме, че с такъв подход бихте могли да се откроите още по-категорично сред останалите специалисти във Вашия бранш.

4. Можете да се сдобиете с него на супер цена

Позитивите от инвестицията в запомнящо се име са много и неведнъж сме ги посочвали в наши блог публикации. Домейнът .art не прави изключение. Можете да стартирате дигиталното си присъствие, като регистрирате съответното име с разширение .art на цена от 12.75 лв. за една година.

Да не забравим да споменем, че регистрацията му е бърза и лесна, а това е важен фактор при избора на домейн разширение. Затова не му мислете много, а побързайте да запазите най-доброто име за следващия си проект.

5. Лесно можете да откриете желаното от Вас име

Вече отбелязахме, че .art e относително нов домейн, който тепърва набира популярност сред хората на изкуството. Не е за пренебрегване и фактът, че е сред топ 20 на най-бързо развиващите се домейни, което значи, че бързо ще се превърне в предпочитана алтернатива на много сайтове с творчески привкус. 

Единственото, което е нужно да направите, е да проявите своята креативност по отношение на името и да проверите докъде се простира творческата Ви изобретателност. Когато откриете най-подходящото име за Вашия сайт, побързайте да го регистрирате, преди някой друг да Ви е изпреварил.

Важно: Изборът на домейн от ново поколение, какъвто е .art, не би могъл да доведе до негативни последствия за класирането на сайта Ви в търсачките. Google се отнася еднакво както към top-level домейните като .com, .biz, .org, .net и др., така и към новите, към които се причислява и .art. Затова Ви насърчаваме да „мислите извън кутията“ и да се придържате към оригиналността, която Ви е присъща.

За финал

Домейн разширението .art може да се окаже най-верният Ви спътник в дигиталните творчески начинания. Той поставя началото на Вашето приключение, наречено онлайн присъствие. Но за да го продължите успешно, Ви е необходим и сайт, който да направи Вашата идея достъпна и видима за хората от всички краища на света. 

Разнообразието от услуги като споделен хостинг, Сайт билдър и Shopiko Ви дава свободата да избирате това, от което наистина се нуждаете. А СуперХората от екипа ни са на разположение, в случай че искате съвет или направо цяла консултация. С удоволствие ще Ви отдадем цялото си внимание, за да осигурите на своя арт проект стабилна дигитална основа.

Абонирайте се за СуперБлога, за да научавате първи най-важното и полезното от света на уеб, касаещо Вашия сайт и дигитално развитие.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
SaaS?

SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин...

0
SaaS услугата ви дава възможност лесно и бързо да стартирате собствен електронен магазин и да развивате бизнеса си в интернет.
Black Friday '21: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости

Black Friday ’21: Маркетинговата стратегия и нейните тънкости [Аудио]

0
Маркетинговата стратегия е инструмент, с който стратегически планирате бюджета, чрез какви канали и с какви послания ще достигнете до таргет потребителите Ви. 
Black Friday Shopiko

Black Friday ‘21: 10 съвета за успешна подготовка на Вашия Shopiko магазин [Аудио]

0
Впуснете се в лудото шопинг приключение подготвени, за да вземете максимума от него. Вижте какво Ви е нужно за успешна Black Friday кампания.