Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Възстановяване на информация от бекъп с Backup Manager by SuperHosting

Преди една седмица ви разказахме за Fix Permissions by SuperHosting и ви обещахме скоро да ви зарадваме с още полезни инструменти за управление на хостинг акаунта.

Днес изпълняваме обещанието си и ви представяме вашата нова лична машина на времето и съдържанието - Backup Manager by SuperHosting.

Въпросът за създаването и работата с архивните копия на хостинг съдържанието е една от най-сериозните и важни части от поддръжката на онлайн проектите в един хостинг акаунт.

Интегрирането на новата бекъп система дойде като отговор на въпроса:  Как да подобрим още хостинг услугите и да предложим по-бързи сайтове.

Ефектът от работата на новата система за бекъп е забележителен. Ето и някои от постигнатите подобрения:

  • Генерира се по-чест бекъп на съдържанието на хостинг услугите.
  • Намалено е натоварването на сървърните системи с 23%!
  • Процесите по генериране на архивиране преминават по-леко и незабележимо.

Процесът по интеграция на бекъп системата не беше лек, но усилията си струваха. Крайната цел да осигурим сигурна и независима система за бекъп за нашите клиенти, е изпълнена.

В резултат на това и много тестове 😉 , вече на всички сървъри за споделен Linux хостинг и Managed VPS е активирана новата - по-бърза и по-добра система за бекъп.

Backup Manager by SuperHosting е специално разработен инструмент от екипа на СуперХостинг.БГ за работа с новата система за бекъп в хостинг акаунта.

С Backup Manager by SuperHosting можете да възстановите директории, файлове и бази данни от последно генерирания системен бекъп на хостинг акаунта.

Възстановяване на сайт

Възстановяването на сайт от бекъп най-често представлява възстановяване на две отделни неща - файловете на сайта и базата данни (в случай, че сайта ползва база данни).

Възстановяване на директории и файлове

Можете да изберете един или няколко файла за възстановяване от бекъп. По същият начин можете да изберете и една или няколко директории.

Ако искате да възстановите един файл, който е изтрит и не е наличен в хостинг акаунта, в обозначеното поле попълнете пълния път до файла и името му.

Backup Manager by SuperHosting

Възстановяване на бази от данни

Възстановете една, няколко или всички бази данни в хостинг акаунта. В списъка за избор на база данни ще видите наличните в момента бази данни в хостинг акаунта. За да възстановите съдържанието на база данни е необходимо да я изберете от списъка.

Backup Manager by SuperHosting

Сваляне на последно генерирания системен бекъп

Можете да изтеглите (на вашия компютър) последно генерирания системен архив на информацията в хостинг акаунта (файлове, бази данни, имейли, настройки на имейл пренасочвания, настройки на имейл филтри). Тази опция е полезна в случай, че желаете да запазите локално резервно копие на бекъпа или да възстановите специфична информация от него. backup-manager-03

Използвайте Backup Manager by SuperHosting за по-лесна и удобна поддръжка на онлайн проектите в хостинг акаунта!

Има ли нещо, което желаете да се подобри или да се добави към новия плъгин?

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

500px270px
SuperHosting.BG

9
Оставете коментар

avatar
5 дискусии
4 отговори към коментарите
2 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Ивайло
Гост

Добър ден
имам форум и искам да го възстановя от бекъп файловте как да стане това?

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте, Ивайло,

При нас можете много лесно, само с няколко клика да възстановите сайт от бекъп, през BackUP Manager by SuperHosting. Подробно сме описали стъпките в следната статия - https://help.superhosting.bg/backup-manager-by-superhosting.html . Ако срещате затруднения, ще помолим да ни пишете на support@superhosting.bg от контактния имейл адрес, с който са асоциирани Вашите услуги при нас.

S
Гост
S

Здравейте,

Колко време отнема на бекъп системата да възстанови един файл? Не видях никъде да пише някъде колко точно време отнема.

Благодаря!

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,
Времето за възстановяване на информация от бекъп зависи от големината на хостинг акаунта и по-точно от големината на генерирания бекъп. Колкото по-голям е бекъпът, толкова повече време ще е необходимо на системата за да го обработи, независимо дали ще се възстановява само един файл или повече файлове. При възстановяване чрез Backup Manager by SuperHosting, бихте могли да въведете имейл адрес, на който да получите информация след като приключи процедурата по възстановяване.

Алекс
Гост
Алекс

Прекрасна новина, това ще ви намали трафика към съпорта сигурно с 30% както по телефона така и по тикет системата.
Единственото неудобство тук е че се съхранява само един бекъп и той вероятно е сравнително нов.
Има ли вариант да се върне бекъп от преди седмица примерно.
Питам защото се е случвало сайт който е хакнат и е с въведен зловреден код преди три дни, а бекъпа е от преди няколко часа. Как се постъпва при това положение.

Благодаря за отличната работа, новата услуга ще е много ценна и полезна, браво на екипа.

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

Благодарим Ви за споделеното мнение. Радваме се, че новите функционалности ще са от полза за по-лесното и удобно управление на Вашите услуги.

За момента е реализирана възможността за възстановяване на последния архив. Практиката ни показва, че това е най-необходимият архив в масовите случаи. Разбира се има и казуси, в които е необходим архив от преди няколко дни. За възстановяването на по-стари архиви може да Ви съдейства СуперЕкипът от Техническа поддръжка 🙂

А скоро очаквайте нови възможности и подобрения в Backup Manager by SuperHosting.

Отровна гъба
Гост

Има ли начин да се възстанови сайта ръчно от генериран бекъп или трябва задължително вие да го направите?

СуперХостинг.БГ
SH

Здравейте,

С Backup Manager можете да възстановявате ръчно архив, като го свалите и разархивирате, след което можете да качите каквото пожелаете във вашия хостинг акаунт. Подробно ръководство и информация за използването му можете да намерите на нашата помощна страница тук: http://help.superhosting.bg/restore-site-from-backup.html

Ивон Георгиева
Гост

Добри новини! Често ми се е налагало да ви звъня за да възстановявате сайта ми поради некомпетентността от моя страна. Този Backup Manager наистина изглежда страхотен и лесен за употреба. Благодарим Ви СуперХостинг.