Страницата „За нас“ – важен компонент от вашия сайт

Страницата „За нас“ е безусловен елемент от структурата на един уебсайт. Тя е вашият шанс да спечелите доверието на посетителите. Тук е мястото да покажете с какво сте по-добри, по-различни и да дадете отговор на решаващия въпрос „Защо?“. Предлагаме ви няколко начина, чрез които ще оставите добро впечатление у посетителите на вашия сайт.

Разкажете за себе си!

Разкажете кога е създадена компанията, с какво се занимава, кои са вашите партньори, приятели, клиенти. Не изпадайте в излишни подробности и наблягайте на силните си страни. Споделете какво сте постигнали до момента, как сте се развивали, какво целите да постигнете в бъдеще.

Вашият сайт е от типа личен блог? Представете се на своите читатели. Опишете своите интереси, познания, възможности и защо сте се решили да водите личен блог.

Разкажете повече за сайта!

Отговорете си на въпроса какво искат да видят посетителите, озовали се на вашата интернет страница и покажете, че им го предоставяте по най-добрия възможен начин.

Ако вашият сайт има за цел да създава и предлага полезно съдържание, разкажете накратко какви са темите, по които пишете, защо трябва да ви се доверят вашите читатели, споделете на какво се дължи вашата компетентност – дали на натрупан опит от практиката или престижно образование в дадената сфера. Независимо дали пишете за дигитален маркетинг, разработки, тенденции при развитието на новите технологии, мода, рецепти, съвети за красота, литература, кино, спорт или пък давате съвети за това как се поправят домакински уреди, подчертайте кое ви дава самоувереност да изразите мнението си по темата. Това ще засили доверието на вашите читатели в съдържанието, което публикувате.

Ако притежавате онлайн магазин и предлагате продукти или услуги с добавена стойност, представете го на потребителите си по всякакъв начин – те трябва да разберат, че им давате повече, отколкото могат да получат другаде. Например, ако продавате ръчно изработени (handmade) аксесоари, опишете процеса по тяхното създаване, как се раждат идеите, колко време ви отнема изработката. Така вашите клиенти ще знаят какво стои зад крайния продукт, който получават и ще се почувстват специални. Ако продавате дрехи, обувки или други модни аксесоари, подчертайте как те ще допринесат за изграждането на собствен стил на вашите клиенти. Направете така, че клиентите ви да се припознаят във вашите артикули. Винаги наблягайте на високото качество на предлаганите от вас изделия и услуги и на какво се дължи то – на качествени материали, изработка, поддръжка, обслужване или друга специфика на продукта.

Имате най-страхотния екип! Покажете го!

Наблегнете на уменията на хората, с които работите. Разкажете защо те обичат работата си. Приятно усещане оставят снимки на екипа, идеята за сплотеност и приятелски взаимоотношения между всички. В случай, че работите в малка фирма, представете вашите служители поотделно с няколко думи.

Ако искате да се представите по още по-атрактивен начин – добавете видео, в което да разкажете своята история. Покажете по интересен начин това, което ще е най-полезно за посетителя на вашия сайт. Разведете го в офиса си, усмихнете му се чрез вашия екип, накарайте го да се почувства на точното място, сред приятели. 🙂

Съвет: При писане на текста преценете как искате да се позиционирате в съзнанието на клиентите ви. Чрез него вие ще изградите желания от вас имидж – на иновативна, надеждна, отговорна, по-консервативна или отворена към нови идеи личност/компания. А защо не и от всичко по малко? Това как ще ви възприемат, до голяма степен се определя от стила на писане, който използвате.
Бонус съвет: Не подценявайте писането на текстове. Ако в екипа си нямате човек, който да се занимава със създаване на съдържание и писане на подобен тип текстове, допитайте се до копирайтър. Не забравяйте обаче, че никой не познава по-добре вашата фирма от екипа, който работи в нея.
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments

Black Friday: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти! [Аудио]

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин [Аудио]

6
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.
Какви са причините за изоставените колички?

7 причини клиентите Ви да изоставят количките си [Аудио]

0
Тъй като множество магазини са афектирани от този феномен, създадохме списък с най-честите причини клиентите да изоставят количките си. Разберете кои са те!