Най-интересното от WordPress версиите, от началото до версия 4.9 (част 2, инфографика)

Продължаваме с историята на WordPress, като я допълваме с най-интересните промени и нововъведения от всяка версия и любопитни данни и статистики, в картинки.

Освен подобряване на външния вид на началната страница (темата) и админ панела, от първата версия 0.70 до настоящата 4.9 подобренията в WordPress са неизброимо много. Затова в тази историческа статия сме извадили само най-интересните и големи подобрения и новости в различните версии на WordPress.

След като Мат поставя началото на проекта WordPress, първите промени и подобрения, които се прилагат, включват и наложителни поправки на кода в index.php файла на системата. Тези поправки са продиктувани от желанието на Мат за прецизност и чистота на кода и придържането към стандартите, което е споделено и от Майк (другият отговорен за създаването на WordPress). Този подход към кода, както и стриктното придържане към стандартите и добрите практики, обуславя бъдещото развитие на WordPress през последвалите години на разработка.

Накратко в картинки – най-интересното от версиите до момента (4.9):


Най-интересното от версиите от 2003 до 2017 – инфографика

отвори в нов таб

Интересни данни и статистики

отвори в нов таб

източници:
https://wpcentral.io
https://wordpress.org/download/counter
https://wordpress.org/news/category/releases/
https://wordpress.org/about/stats
https://wordpress.org/about/history
https://wordpress.org/plugins
https://make.wordpress.org/polyglots/teams
https://codex.wordpress.org/History
https://trends.builtwith.com
https://w3techs.com
https://en.wikipedia.org/wiki/WordPress
http://web.archive.org

WordPress 5.0

Очакваме го!

Добавянето на новия Gutenberg редактор е само по-голямата видима част от подобренията, които се очакват в 5.0. Нещо, което няма да се види с потребителско око обаче, е пълното изчистване и коригиране на PHP кода на WordPress, така че да отговаря на стандартите за кодиране. Още нещо, много интересно и актуално като тема в момента, е добавянето на механизъм в WordPress за поддръжка на новия регламент за защита на личните данниGDPR.

Ако погледнем към историята и развитието на системата, няма как да не очакваме, че с всяка следваща версия, WordPress ще става още по-добър и по-полезен на всички, които го използват.

За да не пропуснете следващата статия за WordPress – с най-интересното в новата версия 5.0, абонирайте се за нашия блог 😉 .

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Какво е CMS (Content Management System)?

Какво е CMS (система за управление на съдържание)? [Аудио]

0
CMS (система за управление на съдържание) е софтуерен инструмент за лесно и бързо създаване на сайт и след това лесно поддържане на съдържанието в него.
Искам сайт, но не знам откъде да започна

Искам сайт, но не знам откъде да започна [Аудио]

2
Решихме да Ви споделим накратко стъпките, които трябва да извървите, за да изградите своето онлайн присъствие.
Блог статия - популяризация на съдържание

Написах статия: 9 идеи за повече посетители на Вашия блог [Аудио]

0
Написахте блог статия. Поздравления! А сега накъде? Вижте нашите предложения за успешна популяризация на блог статии. Повече в СуперБлога!