Новият WordPress 4.0 „Benny“ е тук да ви зарадва с полезни подобрения

Разработчиците на WordPress и този път не изневериха на традицията да кръщават новите версии на системата на джаз музиканти. Новият WordPress 4.0 „Benny“ е в памет на американския джаз и суинг музикант Бени Гудман, наричан още „Краля на суинга“.

В тази версия на пръв поглед няма съществени новости и промени, но това е само на пръв поглед. Необходимо е да редактирате само една статия с новата версия и ще ви се разширят очите от удивление и неочаквано удоволствие.

Ето някои от причините за подобреното потребителско изживяване в WordPress 4.0:

1. Редакторът на съдържание

Редакторът на съдържание

Тук подобрението се усеща веднага при редактиране на статия. Редакторът се зарежда много по-бързо и променя дължината си автоматично, за да побере цялото съдържание на статията. Независимо от дължината на статията обаче, рамката на редактора, с менюто за форматиране и помощните инструменти вдясно, стои на едно място и е видима постоянно.

Скролът, който иначе се получава при създаване на по-дълга статия, вече не съществува.

2. Библиотеката с файлове

Библиотеката с файлове

Освен като списък, организиран в страници, показването на файловете вече може да е в мрежа (grid) от миниатюри, с безкраен скрол. Можете да превключвате между двата режима на показване – list и grid.

Много удобно е и редактирането на подробностите за файловете – кликвате на един файл и се отваря нов прозорец, от който можете да навигирате напред и назад между качените файлове. С това подобрение много по-бързо и лесно се открива и редактира даден файл.

3. Страницата с плъгини

Страницата с плъгини

След като кликнете на Разширения -> Добавяне на още, на страницата ще се наредят „Избрани“ плъгини. Страницата е разкрасена, като плъгините са подредени в grid (както библиотеката с файлове).

Вече за всеки плъгин се показват подробности като картинка, последен ъпдейт, съвместимост с версията на вашия WordPress и колко пъти този плъгин е бил свален. С това подобрение можете да инсталирате най-подходящия плъгин, тъй като системата за търсене и подреждане са усъвършенствани.

4. YouTube клип и Twitter съобщение

YouTube клип и Twitter съобщение

За да се добави клип от YouTube или пост от Twitter, само се поставя уеб адреса на ресурса, на нов ред в статията.

Визуализирането на вмъкнатото съдържание се извършва веднага директно в редактора.

Освен подобренията, които можете да видите и усетите при работата с новата версия, има извършени и много други по ядрото и същността на системата.

Тъй като WordPress 4.0 е главна версия (големи подобрения на основния код), ъпгрейдът на системата няма да се извърши автоматично и ще е необходимо да се стартира ръчно.

Ъпгрейд на системата WordPress може да се извърши:

През Softaculous можете да активирате и автоматичен ъпгрейд при наличие на нова версия за WordPress, плъгините и темите.

Според вас полезни ли ще бъдат тези подобрения и ще преминете ли към новата версия, за да се възползвате от тях?

Ще се радваме да споделите с нас впечатленията си от работата с WordPress 4.0 „Benny“ 🙂

Мадлена Методиева
Мадлена Методиева
Меган е част от СуперМаркетинг екипа. Мисията ѝ е старателно да попълва е-библиотеката на СуперХостинг.БГ с полезни и помощни статии. А когато не държи перото, търси забравени съкровища в недрата на някоя книга.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
4 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Черен петък '21: Подготовка на сайта, стоката и служителите

Black Friday ‘21: Рано пиле… на Черен петък триумфира или кога и как да...

0
Вижте стъпките по подготовката на онлайн магазина, стоката и служителите Ви за Черен петък (Black Friday). Вземете нещо за писане и запретвайте ръкави!
Black Friday'21: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти!

Black Friday ‘21: WooCommerce магазинът ми продава повече от магазина ти! [Аудио]

0
Задаваме 7 въпроса, през които трябва да преминете, за да имате изряден WooCommerce магазин. Типично в наш стил, не Ви спестяваме и отговорите.
10 основни грешки при изграждането на един уебсайт

10 основни грешки при изграждането на един уебсайт [Аудио]

0
Последствията от неправилно структурирания сайт могат да бъдат неприятни за бизнеса Ви и да доведат до нежелан ефект.