Натиснете ENTER, за да видите резултатите или ESC за изход.

Новият WordPress 4.0 "Benny" е тук да ви зарадва с полезни подобрения

Разработчиците на WordPress и този път не изневериха на традицията да кръщават новите версии на системата на джаз музиканти. Новият WordPress 4.0 "Benny" е в памет на американския джаз и суинг музикант Бени Гудман, наричан още "Краля на суинга".

В тази версия на пръв поглед няма съществени новости и промени, но това е само на пръв поглед. Необходимо е да редактирате само една статия с новата версия и ще ви се разширят очите от удивление и неочаквано удоволствие.

Ето някои от причините за подобреното потребителско изживяване в WordPress 4.0:

WordPress 4.01. Редакторът на съдържание. Тук подобрението се усеща веднага при редактиране на статия. Редакторът се зарежда много по-бързо и променя дължината си автоматично, за да побере цялото съдържание на статията. Независимо от дължината на статията обаче, рамката на редактора, с менюто за форматиране и помощните инструменти вдясно, стои на едно място и е видима постоянно.

Скролът, който иначе се получава при създаване на по-дълга статия, вече не съществува.

WordPress 4.02. Библиотеката с файлове. Освен като списък, организиран в страници, показването на файловете вече може да е в мрежа (grid) от миниатюри, с безкраен скрол. Можете да превключвате между двата режима на показване - list и grid.

Много удобно е и редактирането на подробностите за файловете - кликвате на един файл и се отваря нов прозорец, от който можете да навигирате напред и назад между качените файлове. С това подобрение много по-бързо и лесно се открива и редактира даден файл.

WordPress 4.03. "Красотата ще спаси света." След като кликнете на Разширения -> Добавяне на още, на страницата ще се наредят "Избрани" плъгини. Страницата е разкрасена, като плъгините са подредени в grid (както библиотеката с файлове).

Вече за всеки плъгин се показват подробности като картинка, последен ъпдейт, съвместимост с версията на вашия WordPress и колко пъти този плъгин е бил свален. С това подобрение можете да инсталирате най-подходящия плъгин, тъй като системата за търсене и подреждане са усъвършенствани.

WordPress 4.04. YouTube клип и Twitter съобщение. За да се добави клип от YouTube или пост от Twitter, само се поставя уеб адреса на ресурса, на нов ред в статията.

Визуализирането на вмъкнатото съдържание се извършва веднага директно в редактора.

Освен подобренията, които можете да видите и усетите при работата с новата версия, има извършени и много други по ядрото и същността на системата.

Тъй като WordPress 4.0 е главна версия (големи подобрения на основния код), ъпгрейдът на системата няма да се извърши автоматично и ще е необходимо да се стартира ръчно.

Ъпгрейд на системата WordPress може да се извърши:

През Softaculous можете да активирате и автоматичен ъпгрейд при наличие на нова версия за WordPress, плъгините и темите.

Според вас полезни ли ще бъдат тези подобрения и ще преминете ли към новата версия, за да се възползвате от тях?

Ще се радваме да споделите с нас впечатленията си от работата с WordPress 4.0 "Benny" 🙂

Специалист Техническа Поддръжка

Меган е една от нашите super-support-гурута. СуперСилите ѝ се крият в таланта ѝ да разказва за технически „неща“ по разбираем и достъпен начин.

500px270px
SuperHosting.BG
Етикети/Tags

4
Оставете коментар

avatar
4 дискусии
0 отговори към коментарите
2 абонирали се за тази дискусия
 
най-гласуван коментар
най-обсъждан коментар
  Абониране  
Уведоми ме при
Боби
Гост

И аз отдавна съм с четворката при по-голяма част от моите блогове и определено мисля, че се държи доста добре.
Обикновено ползвам основен пакет от плъгини, които с времето са се доказали и избягвам да качвам излишни неща.

метални решетки
Гост

Страхотна е новата версия. Много се раздвам, че излезе толкова скоро!

Евгени Йорданов
Гост

Добър обзор на новата версия, колеги.

А до @Краси, WordPress не е никак тежък, ако не инсталираш плъгини, и ползваш някоя базова тема. Хората са алчни и искат да слагат още и още (аз попадам в тази категория) натъпквайки системата с какво ли не. После се оплакват от забавяне, свършване на сървърни ресурси и т.н. Хората сами са си виновни - WordPress не е. Не го играя тук най-големия защитник на WordPress, но все пак има резон защо точно WordPress е най-популярния безплатен CMS в света 😉

Краси
Гост

Всяка следваща версия на wordpress е невероятна, но е време да се помисли и за wordpress light. 🙂