WEBLOZ ’11 – националното състезание по Уеб дизайн и Интернет програмиране

Една от интересните инициативи, която работи изцяло в посока да поощрява младите уеб таланти, е националното състезание по Уеб дизайн и Интернет програмиране WEBLOZ. Радостно е, че това състезание вече бележи своята 5-та годишнина и продължава да се развива и разширява. Тазгодишното издание на WEBLOZ отново ще се проведе в два кръга. Най-важната част от WEBLOZ’11- регистрациите на учениците, тече в момента от 14 март до 25 март 2011 година, а защитите на най-добрите проекти ще се проведат от 15 до 17 април 2011 г. отново в Разград. Събитието има за цел да популяризира сред младежите в Бългaрия предимствата на Интернет технологиите, като поле за тяхната бъдеща реализация. Като отворена компания, която държи да подпомага развитието на младите, с радост споделяме, че ние от екипа на СуперХостинг.БГ за четвърта поредна година ще имаме удоволствието да подкрепим WEBLOZ.

Част от участниците на WEBLOZ'10
Част от участниците на WEBLOZ’10

Журито в категория 'Уеб дизайн'
Журито в категория ‘Уеб дизайн’, WEBLOZ’10

Това, което ни изненада приятно тази година е, че организаторите от Фондация – Технология за младите са разширили формата на събитието и са предвидили някои интересни промени в регламента. Участници отново ще се състезават в две основни категории „Уеб дизайн” и „Интернет програмиране”. Новото за 5-то издание на WEBLOZ е, че сега за първи път се въвежда и участие на по-малки ученици от 5 до 8 клас от всички училища в страната. Те ще имат възможност да се включат в категория “Интернет програмиране”, като 5 от най-добрите им проекти ще бъдат допуснати до финалния втори кръг. При другата възрастова група от 9 до 12 клас на финал ще могат да участват по 20 проекта от всяка категория, определени от до 20 членно жури.

Представяне и защита  на проектите
Представяне и защита на проектите, WEBLOZ’10

Награждаване на най-добрите участници
Награждаване на най-добрите участници, WEBLOZ’10

Нагрaдният фонд на състезание по Уеб дизайн и Интернет програмиране ще е над 3000 лв. и ще предостави на участниците много мотивиращи поощрителни награди. Като част от това събитие екипът ни ще има възможност да поощри най-добрите проекти, като раздаде хостинг планове СуперПро на победителите във всяка категория и хостинг планове СуперСтрат – на класиралите се на второ място. Мотивирани от желанието си да подкрепим младите уеб таланти и да ги окуражим да се развиват в Интернет пространство, сме подготвили и интересни игри. Този път игрите ще бъдат изцяло с практическа насоченост и ще се проведат по време на втория кръг на състезанието. Всяка игра ще носи и специална награда за най-добрите участници и постижения. Надяваме се по този начин да поставим учениците в реална практическа ситуация, стимулирайки ги да научат нещо ново и да преценят реално възможностите си.

Всички състезанията на WEBLOZ до момента са ни носили доста положителни емоции. Нямам как човек да не се зарази от тези емоции, когато виждаш надъхани и силно развълнувани млади бъдещи специалисти. За четирите години, през които е проведено до сега, в състезанието са участвали над 200 екипа с над 260 участника. Радостно е, че сред всичките проекти на учениците има такива, които ясно се отличават и показват наистина добри резултати. Надяваме се тазгодишните участници да затвърдят тази тенденция. Пожелаваме успех на всички и не забравяйте да се регистрирате до 25-ти март 2011 година.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
2 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments