Обезвредена пролука в W3 Total Cache

В следствие на открита уязвимост в един от най-използваните плъгини в WordPress – W3 Total Cache, сме добавили нови защити към нашата система за сигурност, чрез които предпазваме всички сайтове, разположени на споделен хостинг и Managed VPS при нас. Накратко за уязвимостта:

Пролуката в сигурността е във формата за поддръжка на плъгина, като за да бъде извършен пробив е необходимо администратор или потребител, да има активна сесия.

Резултатът от успешен пробив може да доведе до изпълнение на зловреден код от администратор, без той да подозира. По този начин атакуващият може да придобие пълен достъп до администрацията на сайта.

При нас пролуката е защитена, все пак препоръчваме своевременно да бъде извършен ъпдейт до новата версия на плъгина 0.9.5.

Уязвимости, зловреден код? Вижте какво означават тези термини и още много други в статията: 🔗 5-те основни термина в уебсайт сигурността | Blog

Абонирайте се за СуперБлога, за да получавате навреме новини и помощна информация, свързана със защитата и сигурността на Вашите сайтове и пощи.

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие

3 стъпки за органично бизнес онлайн присъствие [Аудио]

2
Под „органично присъствие“ имаме предвид всички начини, чрез които потребителите могат да разберат за Вашия бизнес, без да плащате за позициониране (реклама).
8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин

8 стъпки за създаване на продаващ онлайн магазин [Аудио]

0
Сега е време да Ви помогнем да създадете бързо, лесно и в рамките на часове, своя онлайн магазин с платформата Shopiko.
Вече е време да си имате сайт!

Кога разбирате, че Вашият бизнес се нуждае от сайт?

0
Нямате сайт? Но имате бизнес… И все повече усещате, че имате нужда от сайт. Е, тази статия ще Ви помогне да вземете решение. Прочетете повече!