Блог

Новини и полезни съвети за Вашите услуги и уебсайтове!

Блог

Новини и полезни съвети за Вашите услуги и уебсайтове!

Обезвредена пролука в W3 Total Cache

В следствие на открита уязвимост в един от най-използваните плъгини в WordPress – WP Total Cache, сме добавили нови защити към нашата система за сигурност, чрез които предпазваме всички сайтове, разположени на споделен хостинг и Managed VPS при нас. Накратко за уязвимостта:

Пролуката в сигурността е във формата за поддръжка на плъгина, като за да бъде извършен пробив е необходимо администратор или потребител, да има активна сесия.

Резултатът от успешен пробив може да доведе до изпълнение на зловреден код от администратор, без той да подозира. По този начин атакуващият може да придобие пълен достъп до администрацията на сайта.

При нас пролуката е защитена, все пак препоръчваме своевременно да бъде извършен ъпдейт до новата версия на плъгина 0.9.5.
Avatar
СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments