Бъдете част от първия по рода си у нас шрифтов фестивал Типофест 2014

През последните години, интересът към шрифта и типографията нарастна многократно. Навлизането на компютъра и мобилните устройства масово в живота превърна умението за работата с текст и шрифт в необходимост.

Българският шрифт за много хора е непознат като явление. Малко са хората, които знаят, че освен църковнославянската писменост, българската държава е дала на света и съвременна, българска форма на кирилицата. Именно тази причина обуславя нуждата от провеждане на събития като шрифтовия фестивал, който ще се проведе за пръв път в България тази година и ние от СуперХостинг.БГ твърдо подкрепяме това начинание.


Типофест 2014, заедно с други инициативи ще предоставят възможност за регулярни срещи и дискусии между специалисти и широката общественост. В рамките на фестивала ще се организират конференции, срещи, обсъждания, обучения и изложби.

Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе в периода 12–20 юни 2014 г., а програмата му ще включи две изложби, конференция и две практически работилници.

Бетахаус ще бъде домакин на конференцията, която ще се проведе на 14 юни и двете работилниците, които ще се проведат на 15 юни.

Повече за участниците, програмата и възможността за регистрация можете да научите в сайта на фестивала www.typofest.bg, страниците му във Фейсбук и Google+!Фестивалът се организира от Велина Мавродинова, Кирил Златков, Илия Груев и Борил Караиванов. За въпроси и предложения се обръщайте към Борил Караиванов на boril@typofest.bg, 088 756 49 51.Заповядайте на първия в България фестивал на шрифта! Ние ще бъдем там и ще ви очакваме!

СуперХостинг.БГ
СуперХостинг.БГ е СуперЕкипът! Ежедневно всеки дава най-доброто от себе си, за да можете вие, клиентите на СуперХостинг.БГ, да сте номер едно. СуперСилата на СуперЕкипа е, че винаги е готов да ви даде точната информация, тази от която се нуждаете и за която питате.
0 0 votes
.
Абониране
Уведоми ме при
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments